Estetica Old Money și curentul Quiet Luxury | Guest Editor: Alina Buzilă

Durata: 3 minute

Un concept care a ajuns recent un subiect în atenția main stream-ului – Old Money – se referă nu atât la o anumită estetică, cât la o evoluție a bunului gust prin cultură, tradiție și educație.

Old Money este deci mai puțin despre a avea bani, cât despre a-ți asuma atitudinea unui descendent din generații cu stare, care a atins conștiința unui rafinament șlefuit.

articol pentru Curatorialist de Alina Buzilă, Business Development Manager Tudor. Personal Tailor

 

 

Câteva reguli ale esteticii Old Money:

1. Piese fără logo-uri afișate ostentativ.
2. Culori neutre, naturale.
3. Piese croite perfect pentru tine, cu un fit care nu este nici skinny nici
baggy.
4. Materiale de cea mai bună calitate și fibre naturale: in, bumbac, mătase,
până la cele mai performante fibre de lână și cașmir.
5. Un aspect natural effortless, care transmite că tu porți hainele, nu hainele
te poartă pe tine.

Dacă nu ești un Kennedy, un Vanderbilt sau un Rockefeller, și nu faci parte din vreo linie aritocrată, toate aceste reguli simple iți vor crea acea aură de om de succes care nu are nimic de demonstrat. Dar mai ales iți vor crea mereu o apariție memorabilă, fără să fie tipătoare sau într-un registru vulgar.

Carolyn Kennedy
Carolyn Kennedy

Din estetica Old Money s-a dezvoltat un trend în ultimii ani, ca un răspuns la isteria logomaniei și afișarea ostentativă ținutelor flashy.

Trendul Quiet Luxury – o formă discretă a luxului rafinat, subtil și sofisticat, se bazează pe valoarea intrinsecă a pieselor vestimentare și mai puțin pe show-off.

Vă mai amintiți buzz-ul creat de aparițiile lui Gwyneth Paltrow la procesul intentat în 2019. Presa internațională a disecat fiecare dintre ținutele sale, de altfel super discrete, fiecare dintre ele cumulând mii de dolari.

Trendul Quiet Luxury se referă la:

●  Piese TIMELESS – lucrate în regim artizanal, de cea mai bună calitate, trecând testul timpului

●  MINIMALISM: linii curate, simple și funcționale, culori monocrome și neutre

●  EXCLUSIVISM – nu sunt piese produse în masă, ci sunt create uneori exclusiv pentru tine, având un regim limited edition

●  LONGEVITATE: piesele asociate cu luxul discret sunt create pentru a fi durabile – sunt piese investiție, sustenabile și care țin cont de etică în procesul de producție.

Victoria Sweden
Victoria Sweden
Victoria Sweden
Victoria Sweden
The Watcher
The Watcher
The Anatomy of A Scandal
The Anatomy of A Scandal

Iar pentru o mai bună ilustrare a principiilor Old Money și Quiet Luxury îți recomand să studiezi personajele din serialele Succesion, The Anatomy of A Scandal, stilul Ivy league al personajelor din The Talented Mr. Ripley sau stilul rezidenților problematici din The Watcher.

 

Sunt Alina Buzilă, am peste 15 ani de experiență în MarCom, peste 10 ani de experimente în design vestimentar feminin, și 2 ani de styling și consiliere profesională în croitorie Made-to-Measure pentru bărbați.
Lucrând dintotdeauna cu imaginea, mă interesează ca mesajul pe care îl transmitem prin ceea ce facem, ceea ce spunem sau prin ceea ce purtăm, să genereze valoare prin calitate, onestitate, autenticitate și sustenabilitate.

Curator
Curatorhttps://www.curatorialist.ro/
Oameni cu care împărtășim aceleași viziuni, oameni pe care îi admirăm și ale căror păreri și voce contează pentru noi. Oameni savvy în domeniul lor sau, pur și simplu, cu pasiuni și experiențe extraordinare, de dat mai departe.