De unde cumpărăm haine și încălțăminte create cu grijă și iubire pentru copii?

Durata: 4 minute

Hăinuțele și încălțămintea pentru copii mi s-au părut mereu incredibil de drăgălașe. Colorate, cu imprimeuri jucăușe, mesaje haioase și în dimensiuni mini, le-aș cumpăra pe toate! Dar, dincolo de aspect, mai importante sunt materialele din care sunt făcute, precum și senzația pe care o oferă prin purtare celor mici: lejer, comod. Iar asta nu se obține decât prin alegerea cu grijă a materialelor prime, din elemente naturale, și o atenție pentru detalii și particularități legate de fiecare etapă de creștere prin care trec copiii.

Iată selecția noastră de 3 magazine în care vei găsi haine, încălțăminte și accesorii produse cu multă grijă și din iubire pentru cei mici.

1. Biscuit Club

Biscuit Club te așteaptă în magazinul lor de pe Calea Victoriei 45, lângă Biserica Kretzulescu, dar și online pe biscuitclub.ro. În decembrie 2018, Cristina Mihai și Anda Dragomir, foste colege de facultate, au pus bazele acestui mic business care, inițial, era gândit ca un magazin de încălțăminte de calitate pentru primii pași.

Știm din experiență că alegerea primelor perechi de încălțări pentru copilașii care nu știu să spună cum se simt e ceva ce dă bătai de cap părinților. Am vrut să avem un magazin fizic unde părinții să poată veni și să aleagă între multe modele, să se sfătuiască cu noi despre ce e cel mai potrivit pentru copil. Primele branduri aduse de noi sunt nordice, pentru că am fost să le alegem la un târg B2B, în Copenhaga. Dar, apoi, am variat oferta magazinului și ne-am transformat într-un concept store pentru copii, unde avem îmbrăcăminte, jucării, seturi de masă, ghiozdane de grădiniță și școală, accesorii pentru petreceri, accesorii de plajă etc”, povestește Cristina.

Selecția furnizorilor Biscuit Club pleacă de la o întrebare simplă:

„aș cumpăra asta pentru copilul meu?”

De aceea, fiecare brand este ales cu grijă, luând în considerare ca produsele să fie din materiale naturale, să fie comode, să aibă un stil original și să ofere copiilor cea mai bună experiență de purtare:

 • Donsje Amsterdam – pantofi, haine și accesorii
 • Bundgaard (Danemarca) – încălțăminte (cel mai mare producător suedez de încălțăminte pentru copii, este pe piață din 1904)
 • Petit Nord (Danemarca) – încălțăminte lucrată manual
 • Camper (Spania) – încălțăminte
 • Collegien (Franța) – încălțăminte și accesorii (dresuri)
 • Bopy (Franța) – încălțăminte cu calapod mai îngust
 • Konges Slojd (Danemarca)- haine si accesorii pentru plajă (pălării, seturi de jucării de nisip, termosuri)
 • Maileg (Danemarca) și Moulin Roty (Franța) – jucării
 • Baba Kids (Belgia)- haine
 • Engelpunt – penare, ghiozdane și accesorii pentru birou

2. Doudou

Magazinul Doudou are un nume cu rezonanță franțuzească. Povestea din spate este simplă: fiica owner-ilor, Diana, are o jucărie preferă pe care o cheamă… ați ghicit, Doudou. Totodată, în franceză, cuvântul înseamnă chiar jucărie moale pentru bebeluși. Potrivire perfectă pentru un nume de magazin destinat copiilor și bebelușilor!

Ne-am gândit să aducem ceva nou pe piața din România, produse din materiale naturale, colecții ale unor designeri talentați, fabricate cu atenție la detalii, respectând oamenii si mediul. Haine pentru copii lucrate unicat, cu broderii cusute de mână, culori obținute din vopsea naturală este crezul care a stat la baza pornirii acestui mic business cu haine pentru copii.

Produsele din magazinul Doudou provin de la o serie atent curatoriată de branduri de familie, recunoscute pentru calitatea materialelor folosite și grija pentru mediul înconjurător:

 • Bobo Choses (Spania) – auto-intitulat „brandul de haine care vorbește pe limba copiilor”: haine confortabile, colorate, pentru timp liber și joacă
 • Gosoaky (Olanda) – haine Outerproofs, de protecție pentru orice vreme
 • Oeuf NYC (New York) – sub deviza “be good”, haine ce combină modernismul cu designul simplu și intuitiv, într-o manieră sustenabilă
 • Emil et Ida (Franța) – haine de purtat în timpul liber, din materiale moi și confortabile
 • Louise Misha (Franța)– haine în stil bohemian-chic din materiale naturale
 • Alba of Denmark – haine în stil retro, foarte colorate

3. Ninina

Este un brand românesc 100% de hăinuțe pentru copii, lansat în 2015 de către Irina Neacșu. Hainele Ninina sunt realizate din materiale naturale, combinând 3 elemente fundamentale: calitate, lejeritate și frumusețe.

Colecțiile noastre capsulă se desfășoară în jurul câtorva piese statement ce definesc stilul NININA și urmează tendințele sezonului. Ele sunt realizate în spiritul pur al jocului și bucuriei, din dragoste și cu apreciere pentru toți copiii”.

Magazinul online are și o selecție de încălțăminte pentru copii de la branduri precum Bensimon și Nomadic.

fotografii: Biscuit Club, Doudou, Ninina.

 

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.