Cum aleg rujul roșu perfect pentru mine

Durata: 4 minuteRujul roșu este the little black dress a machiajului. Versatil, esențial, poate fi purtat de către oricine, la orice vârstă, adăugând tușa necesară de je ne sais quoi oricărei ținute, fie ea de zi sau de seară. Le ador pe franțuzoaice pentru că poartă ruj roșu dimineața fără să fie nici măcar 1% vulgare.

Majoritatea prietenelor mele găsesc rujul roșu intimidant și fug de el din varii motive, că au buzele prea subțiri, pielea imperfectă, dinții prea galbeni, nuanța tenului prea închisă sau pentru că, pur și simplu, grămezile de rujuri roșii disponibile pe piață le descurajează din start în găsirea alesului. Nu știu dacă găsirea nuanței perfecte se compară cu găsirea Alesului, însă, cu siguranță, odată găsit nu-ți mai dă nici o bătaie de cap.

Nu există niște reguli clare pentru găsirea niciunuia, însă întotdeauna, în orice alegere facem în viață, este bine să avem niște linii trasate după care să ne ghidăm, sentimentul din interior trebuie ghidat de niște reguli care să ne ajute.

Cum să găsiți nuanța potrivită de ROȘU?

În primul rând, să înțelegem ca rujul roșu este o afirmație îndrăzneață pe care trebuie să ne-o asumăm.
Cât mai multe nuanțe, modalități de aplicare și texturi trebuie încercate și experimentate cu relaxare și umor, machiajul e amuzant, nu stresant. Orice produs de machiaj poate fi integrat până la urmă, chiar dacă nu ni se potrivește mănușă din prima. Tenul se mai bronzează, se mai albește, uneori purtăm machiaj, alteori nu.

Experimentați, verificați și încercați diferite nuanțe de roșu pentru a vedea cu care vă simțiți cel mai bine.

TEXTURA

În cazul rujului roșu, texturile cremoase sau glossurile sunt cel mai greu de purtat, deoarece se întind repede și vă pot crea o senzație de disconfort.

Cele mai ușoare sunt cele de tip creion retractabil gros, un hibrid între un ruj mat și rezistent și un balsam de buze. Intensitatea culorii este ridicată, dar poate fi reglată ușor din cantitatea aplicată, iar aplicarea este foarte ușoară, atât datorită formei de creion, cât și consistenței, rujurile-creion fiind destul de moi.
Nu ai mai folosit niciodată ruj roșu? Acesta este punctul de plecare, este aproape imposibil să nu îți găsești perechea.

Recomandările mele: Revlon Kiss Cushion Lip Tint sau Colorburst Matte Balm, dacă mai există în DM | Nars Velvet Matte Lip Pencil (Cruella, Famous red, Consuming Red, Dragon Girl) | CLINIQUE Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm în Chunky Red

Rujurile mate sub formă lichidă au marele avantaj că poți contura perfect buzele cu ele, marele dezavantaj că se usucă rapid și trebuie să ai mâna pentru contur pentru a nu arăta ca un clovn.

Am încercat Anastasia Beverly Hills încă de la lansarea lor pe piață și, de atunci, tot încerc, NYX, MAC, Revlon, Stilla, Pat McGrath, Maybelline, L’Oreal, Estee Lauder și lista poate continua. În continuare, marile probleme rămân uscăciunea buzelor sub ele, uscăciunea de după și felul în care se duc de pe buze dacă mănânci sau bei ceva uleios.

Preferatele de azi:
Sephora Cream Lip Stain 01 Always Red, un roșu universal, catifelat, care se aplică ușor.
Fenty Stunna Lip Paint Unscensored, o nuanță universală de roșu, ușor de aplicat.
Yves Saint Laurent Tatouage Couture nu se simte pe buze, este cel mai ușor ruj lichid pe care l-am încercat vreodată, se blenduiește foarte bine cu texturile mate solide.

Rujurile solide mate

Cu cât mai mate, cu atât mai dură va fi aplicarea. Avem nevoie neapărat de un creion de buze și de exercițiu. Sunt cele mai comode pe buze, nu se vor simți, iar dacă buzele au fost hidratate corespunzător înainte de aplicarea lor, nici nu se vor usca excesiv. Demachiatul este o altă poveste, nu mai rău ca la YSL Tatouage Couture, dar dificil. Nu ne salvează decât demachiantul bifazic sau un ulei demachiant bun.
Cult: toate nuanțele de roșu de la MAC, de la Ruby Woo (un mat retro pe care trebuie să îl încerci măcar o dată în viața) până la Russian Red.
Eleganță la aplicare și splendoare pură: Lisa Eldrige True Velvet Lip Color în Ribbon, Jazz sau Morning. De la ambalajul auriu până la textura de catifea, totul este absolut impecabil și au devenit preferatele mele. Se pot aplica fie prin tapotare pentru un efect natural, fie clasic, pentru unele din cele mai saturate nuanțe de roșu.
Glam și de colecționat: Pat McGrath Matte Trance, de la Obsessed până la Elson 2, are atâtea nuanțe de roșu, că trebuie neapărat testate. Din fericire, acum se găsesc și în România.

SUBTONUL PIELII

Este mai important decât nuanța, pentru că el reflectă, de fapt, nuanța rujului.
Poate vă mai întrebați ce găselniță de marketing mai este și asta, însă este esențial în multe alegeri, de la haine, la bijuterii, la machiaj. Avem doar trei: cald, rece și neutru.

– Dacă aveți vene albastre, atunci aveți un subton rece. (rujuri roșii cu subton albastru).
– Dacă aveți vene verzi, atunci aveți un ton cald. (rujuri roșii cu subton portocaliu)
– Dacă nu ești sigură, cel mai probabil ai un subton neutru și atunci poți purta orice.

Roșii pentru subtonuri reci (care îți albesc și dinții, prin contrast)
MAC Ruby Woo – un clasic pe care orice iubitoare de ruj roșu ar trebui să îl aibă în colecție. Deși are subtonuri reci (de albastru) și se potrivește perfect pentru acestea, vă recomand să îi dați o șansă și să îl încercați, oricare ar fi subtonul vostru. Este game changer.

Subtonuri calde
Nuanțele de roșu cu corai sau portocaliu în ele sunt cele mai potrivite. Mac Chilli este un roșu-portocaliu, cu textura cremoasă și finish mat, ușor de aplicat, un clasic. Pat McGrath MatteTrance Lipstick Obsessed!

Rujul roșu poate să îți lumineze chipul ca nimic altceva dacă reușești să găsești nuanța potrivită și să îl aplici într-o manieră care să te reprezinte.

Roxana Mucenic
Co-Owner www.biobeauty.ro Skincare addict, Capitain Planet fan, colectionar de suveniruri olfactive. In beauty nu exista adevaruri absolute, creme sau ingrediente minune, branduri #IT sau solutii magice pentru tinerete fara batranete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here