Cenușăreasa modernă: m-am căsătorit în pantofii lui Carrie Bradshaw

Durata: 3 minute

Sunt peste 20 de ani de când Sex and The City a fost lansat și iată-ne acum așteptând cu nerăbdare come back-ul. Au trecut două decade, un serial lung de 6 sezoane, 2 filme pentru marele ecran și milioane de fete care au devenit fashioniste adevărate sau doar pasionate de modă. Cu siguranță, însă, toate au visat să încalțe clasicii pantofi Manolo Blahnik Hangisi albaștri.

Printre ele mă număr și eu și recunosc cu inima deschisă că am vrut să am garderoba impresionantă a lui Carrie (și încă visez mult și bine!), iar, între noi fie vorba, am visat și să trăiesc la New York (ceea ce s-a întâmplat, yeeey!), să mă plimb pe Fifth Avenue urcată pe tocuri (deloc comod!!), să beau Cosmopolitan în orice moment al zilei (aici nu recunosc nimic!), și, de fiecare dată când sunt pe stradă, cafeaua to go să îmi ocupe o mână. Le-am cam făcut pe toate, mai mult sau mai puțin clișeic. Dar mai cu seamă, mi-am dorit profund să spun „Da!” purtând pantofii albaștri la care au visat milioane de fete.

În accepțiunea mea și a multor fane ale serialului, Cenușăreasa modernă poartă Manolo Blahnik la bal, nu-i așa?

Un studiu de vânzări realizat de Lyst (site asemănător Vestiare Collective) în 2017, urmărind căutările în site, cumulat cu un studiu calitativ făcut pe 100 de viitoare mirese, a arătat că prima opțiune de căutare și, totodată, prima opțiune în achizițiile finalizate este perechea de pantofi Manolo Blahnik Hangisi, urmată de Jimmy Choo și Sophia Webster.

Culori alese sunt albastru roial, precum pantofii mei, fuchsia și bej pastelat, toate perechile din același model: făcute manual, din satin de calitate superioară, cu un vârf migdalat și o broșă din cristale deasupra, element specific acestui model deja legendar. Știți la ce mă refer, nu-i așa?!

Spuneam că mă număr și eu printre “victimele” acestei perechi de pantofi: de cel puțin 10 ani am visat ca, în ziua în care voi spune da, să am în picioare cea mai frumoasă și mai celebră pereche de pantofi: Manolo Blahnik Hangisi albastru roial. Iar, de când iubitul meu m-a întrebat dacă vreau să îi fiu alături întreaga viață, am început căutarea pantofilor minune. Provocarea cea mare a avut două coordonate esențiale: mărimea potrivită și un cost rezonabil, căci 1000 euro nu e o sumă tocmai accesibilă; atât costă online, pe site-ul oficial Manolo Blahnik, dar și în platformele multibrand. Eu mi-am spus că trebuie să îi găsesc la preț mai bun.

Așa că am început căutarea pantofilor minune pentru ziua cea mare:

– primul pas: „am răsfoit” de la un capăt la altul Vestiare Collective și mi-am setat notificare pe mail de fiecare dată când apare o pereche nouă, încadrată în măsurile care mi s-ar potrivi – important de reținut că, fiind handmade, măsurile nu se potrivesc, aproape fiecare pereche e “specială”

– al doilea pas: am mers la magazinul oficial Manolo Blahnik din Dubai Mall, cu prima ocazie și am probat câteva perechi de culori și mărimi diferite, pentru a ști care sunt variațiunile de mărimi în care mă pot încadra

– al treilea pas: am scris pe toate grupurile de haine și accesorii pre-owned că îi caut pentru ziua cea mare. Și am scris din nou și din nou. Și apoi am așteptat.

După aproximativ 6 luni, pantofii au venit la mine, efectiv. O domnișoară tare drăguță îi posta cu tristețe, căci și ea rugase pe cineva să-i cumpere și să-i aducă, însă mărimea nu îi corespundea deloc. Și ea visa să îi poarte în ziua nunții.
Postarea respectivă, pe unul din grupuri, avea mai bine de 10 tag-uri către mine, de la fete care au intrat în povestea mea și își doreau să îmi găsesc pantofii mult doriți. I-am rezervat, ne-am întâlnit să îi probez, mi-au venit aproape perfect și i-am cumpărat pe loc.
La jumătatea prețului de retail, căci așa a dorit ea să îi vândă.

Am spus “Da!” cu emoție, alături de dragostea vieții mele, în cei mai frumoși pantofi, într-o rochie făcută să îi complimenteze și cu satisfacția că, atunci când vrei ceva cu adevărat, nimic altceva nu mai contează. Nici măcar peripețiile unei nunți de 3 ori amânate.

Raluca Mureșan
Raluca Mureșan
Călătoare, visătoare, iubitoare de frumos. Consultant în turism și marketing, specialistă în călătorii și vacanțe, mereu în căutarea celor mai interesante locuri și a celor mai frumoase povești. Scrie de pe plajă, din Dubai.