Cele mai instagramabile 10 locuri din Dubai

Durata: 5 minute„Când eram mic, mă jucam cu prietenii pe malul mării.

Ei construiau castele pe nisip cât era ziua de lungă.

Le-am spus că eu visez să construiesc castele pe apă și au râs cu toții de mine.

Astăzi îi duc să vadă Palm Islands.”

(Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum)

„Au bani, de aia fac de toate!” am auzit de atâtea ori înainte să vizitez Dubaiul. Dubai, o destinație care nu doar că nu m-a tentat vreodată, dar nu puteam imagina să găsesc ceva pentru mine și sufletul meu în ea. Pentru mine care iubesc natura, spațiile verzi, simplitatea, aerul curat, râurile și cascadele, animalele și munții; pentru mine care simt că mă sufoc între blocuri, fug de zonele cu trafic, de praf și aglomerație, de muzee, malluri și betoane.

Și totuși, Dubai mi-a mers la suflet. Și nu pentru opulența lui. Și nu pentru că cei care au transformat în doar câțiva zeci de ani un deșert într-un imperiu fabulos au avut bani. Banii îți oferă multe, dar nu minte și viziune. Degeaba ai resurse, dacă habar nu ai cum să le transformi în viață.

Iar Dubaiul, cu tot artificialul lui, este plin de viață. Și din viața asta, am strâns 10 locuri frumoase, fotogenice, de neratat într-o vacanță. Și da, nu a fost deloc ușor să aleg doar 10!

#1 Wings of Mexico

Dubai

Dacă vrei să te pozezi cu aripile gigant care iau în zbor Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, foarte posibil să fii nevoit să te așezi frumos la coadă, indiferent de ora la care mergi și să fii răbdător.

Sculptura îi aparține unui artist mexican și este o metaforă pentru dorința de a zbura liber, nu doar cu trupul, ci și cu mintea. Ea le este adresată, cu precădere, imigranților care ajung să muncească și să își găsească rostul în Dubai, un oraș altfel atât de multicultural. Click pentru locație.

#2 Dubai Frame

Dubai

Dubai Frame este o ramă aurită imensă, cea mai înaltă din lume de altfel, cu podea de sticlă, care îți dă senzația că pășești peste oraș, de la nivelul unui mic avion. Clădirea are rol de observator, muzeu, dar și de spațiu interactiv.

Este înconjurată de o grădină splendidă cu fântâni și numeroase zone din care poți surprinde reflexiile aurii irizante ale construcției. Nici înfățișarea nocturnă, multicolor luminată, nu este deloc de lepădat! Click pentru locație.

#3 Burj al-Arab

Dubai

Umblă vorba că nu tot ce strălucește e aur. Ei bine, în Burj al-Arab, primul hotel de 7* din lume, tot ce strălucește chiar este aur! 8.000 metri pătrați acoperiți cu foiță de aur și 24.000 metri pătrați de marmură, alături de toate culorile curcubeului și flori din soiuri cunoscute ori abia imaginate.

Sunt faimoși pentru cafeaua lor cu aur de 24k, pe care am încercat-o și eu, cât și pentru infinity pool-ul cu șezlonguri mai comode decât paturile de la Ritz. Click pentru locație.

#4 Dubai Marina

Pier 7 este faimosul pub din care am ales să mă bucur de priveliștile nocturne incredibile asupra cartierului Dubai Marina. Dacă ești și tu călătoare pe buget, așa ca mine, poți părea pierdută în opulența din Dubai Marina. Așa că îți dăruiesc un pont – vânează serile în care femeile au băuturi gratuite. Sunt foarte dese!

Fotografia este făcută într-o sâmbătă seară, când femeile aveau oricare 3 băuturi (alcoolice!) din meniu gratis. Chapeau! Click pentru locație.

#5 Dubai Desert

Dubai

Nu aș putea recomanda suficient de mult experiența de safari din Deșertul Dubai. O tură nebună cu mașinile de 4×4 pe dune, apoi o distracție cu ATV-urile, un apus splendid, și un spectacol tradițional de câteva ore, cu mai multe feluri de mâncare decât gătesc gospodinele temerare într-o săptămână, toate la finalul unei zile toride, tipică în Dubai.

#6 Miracle Gardens

Cea mai mare grădină cu flori naturale din lume, Miracle Gardens se întinde pe o suprafață de 72.000 metri pătrați și este plină de reprezentări gigant de animale, clădiri și personaje din desene animate, îmbrăcate în flori. Piesa centrală a parcului este o aeronavă Airbus A380, acoperită cu peste 500.000 flori și alte plante vii. Click pentru locație.

#7 The View at the Palm

Cea mai mare insulă artificială din lume, care se vede cu ochiul liber din spațiu, Palm Jumeirah este o fascinație absolută! Pentru construcția ei s-au folosit 120 milioane metri cubi de nisip și 7 milioane de tone de rocă. Dacă din tot acest material s-ar construi un zid înalt de 2 metri, acesta ar putea înconjura de 2 ori pământul, iar toată cantitatea de rocă ar fi suficientă pentru a construi 2 piramide din Giza.

La priveliștea aceasta ai acces de la etajul 52 al clădirii The View at the Palm, după o plimbare cel puțin revelatoare printr-un muzeu interactiv, în care afli o grămadă de lucruri interesante chiar de la începuturile Dubaiului. Click pentru locație.

#8 Dubai Mall

Dubai

Dubai Mall este un loc instagramabil din toate unghiurile, atât din exterior cât și din interior. Poți rezerva o masă la terasă, și în timp ce sorbi o bere, pardon, smoothie, că nu se vinde alcool, să admiri și un apus superb, cu vedere la Burj Khalifa. Odată cu apusul începe și spectacolul fântânilor muzicale, care pot fi și ele văzute de la balcon. Click pentru locație.

#9 Dubai Spice and Golden Souk

Poate locul meu favorit din Dubai, vechiul cartier Deira este cea mai autentică zonă arabă a orașului. Culoare, bâlci, street-food, indieni, pakistanezi, filipinezi și multă viață autentică, departe de zgârie-norii din zonele turistice. Zona de piețe (souk) este larg răspândită și poți trece din una în alta fără să realizezi că s-a schimbat decorul sau că trec orele. Click pentru locație.

#10 Saya Cafe

Dubai

Bomboane, inimioare, flamingo, trandafiri, orhidee, vată de zahăr, ursuleți, girafe, pene, pompoane, aripioare, prăjiturele, luminițe și tot ce imaginezi mai cheesy și mai roz pe lumea asta, le-am găsit pe toate într-o brasserie cel puțin adorabilă, dintr-un lanț deschis în Dubai.

Am servit băutura lor semnătură proprie, făcută dintr-un mix de atâtea chestii dulci că mi-a luat mințile, pe care le-au transformat într-o spumă ca de căpșuni cum făcea bunica în copilărie. Atâta doar că bunica nu punea aur pe fundul paharului. Click pentru locație.

Fotografii: arhivă Swit Rocs

Swit Rocshttps://haihuicuswitrocs.com/
Călătoresc, fotografiez și țes povești sub pseudonimul de HAIHUI cu Swit Rocs. Iubesc natura, munții, picioarele obosite în bocanci, răsăriturile și apusurile, culturile diverse, oamenii colorați, bătrânii care îmi amintesc de bunica, locurile care îmi încearcă toate simțurile simultan, slănina cu usturoi, berea și muzica rock. Nu sunt eu fără ochelarii de Harry Potter, fără brățări și fără cățelușa mea montaniardă, Joy. Și nici nu vreau să devin vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here