Ce ai tu FRUMOS fizic?

Durata: 3 minuteDe când am început proiectul CURATORIALIST cuvântul FRUMOS a adus ceva nou în viața mea. Da, îl folosesc ca până acum ca să descriu multe lucruri din jurul meu, dar simt că îl folosesc mai responsabil, pentru că fiecare om are frumosul lui. Iar cu toate că frumosul nostru începe din interior, am provocat șase femei să îmi spună ce au ele frumos la exterior.

O să îți spun sincer, experimentul meu era intitulat “10 femei ne spun ce au ele FRUMOS fizic” pe care voiam să îl transform prin comentarii în 100 de femei. Bineînțeles, încă mă poți ajuta cu a doua parte în comentarii mai jos. ?

Dar viața îmi oferă mereu lecții minunate. Așa am descoperit că sunt femei care nu se simt confortabil să discute despre ce au frumos fizic, care încă învață să își găsească frumosul. Fiecare are propriul drum, ce este important este să fim deschiși să evoluăm, să ne vedem și să ne iubim.

Parte din acest experiment a fost să citesc și despre ce nu le place femeilor, pentru că de multe ori cu asta au început, până au săpat în ele și au găsit frumosul. Unele mi-au dezvăluit că nu au avut mereu o relație bună cu corpul, că au trecut prin multe transformări și au fost perioade când nu se mai recunoșteau în oglindă.

Ochii sunt cei mai expresivi pentru Diana C.

„Întotdeauna am crezut că ochii mei sunt expresivi. Întotdeauna am crezut că dacă cineva s-ar uita în ochii mei ar putea să descopere totul despre mine. Mari, expresivi, se umplu rapid de lacrimi sau reci dacă mă simt trădată. Câteodată, sunt un mod de a verifica ce simt. Dacă te plac, nu mă pot uita în ochii tăi pentru că îmi e frică de ce vei vedea. Corpul se schimbă cu anii, dar ochii nu, iar ai mei sunt tot timpul sinceri cu mine, sunt cea mai frumoasă și vulnerabilă parte a corpului.”

Ochii spun adevărul și în cazul Ralucăi H.

“Mă simt cea mai frumoasă când am grijă de mine la interior și la exterior, când mă simt iubită și dorită de el, când știu că sunt un model pentru fata mea. Cred că ochii ușor asiatici, care îmi trădează mereu cu o sinceritate aproape sfidătoare și bucuriile și tristețile, îmi plac cel mai mult.”

Nasul cârn de la mama natură îi place Marilenei B.

“Îmi place la nebunie de mine, așa curvaceous cum sunt. Am cei mai frumoși ochi căprui din lume, cu gropițe în ambii obraji, un râs absolut molipsitor, total nefeminin. Am talia frumos conturată, sunt norocoasă să am formă de clepsidră, și gleznele fine. Dacă e să aleg ce îmi place cel mai mult, ar fi nasul meu cârn (despre care am fost întrebată toată viața dacă e operat. sic, nu!) și gropitele din obrăjori, cum le alinta mama.”

Zâmbetul o face frumoasă pe Alina P.

“Îmi plac ochii. Mă simt frumoasă când râd. Cred că râsul face orice femeie frumoasă.”

Picioarele o fac să se simtă sexy pe Silvia C.

“Cel mai mult îmi plac picioarele, sunt partea corpului care mă face să mă simt sexy, mai ales pe tocuri. Totodată, mă mândresc și cu părul meu lung.”

Tot corpul îi place Gabrielei C.

„Am realizat că imaginea asupra sinelui este cea care dă cu adevărat valoare vieții. Nu vreau să mulțumesc pe nimeni. Astăzi sunt împăcată cu mine și cu corpul meu. Sunt o variantă mai bună a mea și asta este tot ce contează. Îmi place tot corpul meu așa cum este el, îi mulțumesc pentru că m-a adus până aici și că împreună vom merge mai departe. Este perfect cu vergeturi, cu brațele mai late, cu puțină burtică fără pătrățele, cu degete scurte și cu părul vâlvoi.”

Bineînțeles, nu cred că ar fi corect dacă nu aș împărtăși și eu frumosul meu fizic. Recunosc că nici eu nu mă împac mereu cu reflexia în oglindă, mereu mi-am dorit să fiu mai slabă, dar nu am conformație de așa ceva, șoldurile mele nu mint, cum spunea Shakira. Dar îmi place părul a doua zi după ce este spălat, ochii mari și sprânceana care urcă fără voința mea, gropița de pe obrazul drept care iese mereu la joacă, umerii, genunchii și gleznele delicate. Dacă ar fi să aleg ce îmi place mai mult, o să pară ciudat, dar chiar îmi plac oasele de sub gât, claviculele.

Tu ce ai frumos fizic?

UPDATE

“<<Frumusețea exterioară este partea vizibilă a frumuseţii interioare. Şi ea se manifestă prin lumina care iese din ochii fiecăruia>>, spunea Paolo Coelho în <<Manuscrisul găsit la Accra>>. Ce îmi place cel mai mult la mine? Aș spune ochii mei verzi. Chiar dacă îmi trădează mereu emoțiile sunt totuși oglinda sufletului.” – Nicoleta M.

“Cel mai mult la mine îmi place fața mea când sunt odihnită și am ochii mari, fără cearcăne. Îmi dau seama ce norocoasă sunt să fi moștenit buzele pline ale mamei, forma feței bunicii și cum duc mai departe moștenirea genetică a femeilor din familia mea. Apoi îmi plac gambele evidențiate pe tocuri. Cred că siguranța în propriul corp vine odată cu vârsta, la 32 de ani mă simt completă.” – Claudia M.

fotografie vie UNSPLASH

Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here