Cat Eye machiaj explicat în 6 pași

Durata: 4 minutePentru că perioada petrecerilor de sărbători se apropie, am început să mă gândesc la modul în care mi-ar plăcea să mă machiez și am decis că anul acesta simt nevoia de o abordare mai clasică în ceea ce mă privește. Așa că, voi reveni la un machiaj foarte drag mie, considerat de altfel “a timeless beauty look”. Este vorba de mult iubitul “cat eyes” pe care îl vom găsi în diverse forme și interpretări la un simplu search pe Google.

Acest makeup își are originile în Egiptul Antic, fiind popularizat de Cleopatra care își contura ochii folosind o varietate de minerale, inclusiv minereu de cupru și malahit. Pentru femeile de atunci, acest tip de makeup reprezenta o formă de protecție împotriva răului, dar și un “beauty statement”.

În aceeași perioadă, bărbații și femeile beduini purtau kohl în jurul ochilor pentru a proteja zona sensibilă a ochilor de climatul deșertic. Acestea de fapt, fiind originile a ceea ce azi numim machiaj în stil arăbesc.

Mult mai târziu, când branduri precum Maybelline sau Max Factor au inventat tușul de ochi în anii 1950, “cat eye” a devenit un fenomen mondial. Vedetele de film egiptene Souad Hosny sau Hind Rostom au dominat marile ecrane purtând acest gen de machiaj.

În Europa, Brigitte Bardot a lansat trendul “cat eyes” urmând ca, ani mai târziu, super modelul Twiggy să reinterpreteze acest look. În anii 80-90, machiajul cat eye a fost purtat și reinventat într-o manieră mai decadentă de artiști precum Prince, Madonna, Cyndi Lauper, Boy George, Siouxie and the Banshees.

Astăzi, machiajul cat eye este încă foarte popular și poate fi realizat în multe moduri, folosindu-ne de tușuri sau creioane colorate în diverse texturi, de la metalizate la mate. Lana del Rey și Kim Kardashian se numără printre vedetele care poartă acest makeup constant.

Cat eyes este un machiaj nelipsit de pe podiumurile de la Săptămânile Modei, acest lucru făcându-l să fie “timeless” și mereu actual.
În următorul tutorial mă voi machia și voi explica fiecare pas pe care l-am parcurs.

#1 PREGĂTIREA TENULUI

Înainte să încep machiajul acord foarte mare atenție pregătirii tenului. În poza aceasta se poate vedea cum arată tenul meu după câțiva pași esențiali: exfoliere și hidratare.

Mi-am exfoliat pielea cu gelul exfoliant Sebium de la BIODERMA, apoi am folosit un sheet mask cu acid hyaluronic care pentru mine reprezintă un pas extrem de important în pregătirea tenului. Apoi, am aplicat prin mișcări de masaj ascendente crema hidratantă preferată de la NN Cosmetics, iar pentru zona ochilor am folosit o cremă de la Belif.

#2 BAZA MACHIAJULUI

După ce am lăsat crema să intre în piele, am început aplicarea fondului de ten din centrul feței estompând spre exterior cu un burețel umed. Fondul de ten pe care l-am aplicat este ILLAMASQUA Skin Base Foundation, potrivit ca textură pentru un machiaj care aș vrea să reziste, dar să se simtă lejer pe ten.

Ce îmi place cel mai mult este că, deși textura este fluidă, acesta are o putere medie de acoperire. Ca anticearcăn am folosit Makeup Forever ULTRA HD care este rezistent și acoperă foarte bine.

#3 STRUCTURAREA TRĂSĂTURILOR

După ce am fixat fondul de ten cu pudra Prisme Libre de la GIVENCHY, mi-am conturat pomeții și zona tâmplelor cu paleta aceasta de la Dior Backstage de care nu mă mai pot despărți de când a apărut. Culorile de conturare sunt perfecte pentru tenul foarte deschis, ca al meu, iar textura este invizibilă pe ten.

#4 APLICAREA FARDULUI DE PLEOAPE

Mi-am conturat ochii cu o nuanță maro neutru de fard pe care l-am amestecat foarte bine în sens ascendent spre exteriorul ochilor. Pe centrul pleoapei mobile am aplicat un fard satinat care va atrage lumina în acea zonă, iar în colțul intern și pe pomeți am aplicat un illuminator într-o culoare foarte deschisă.

#5 CAT EYES CU AJUTORUL UNUI EYELINER

Mi-am ridicat ochiul creând forma de cat eye folosind un creion negru rezistent la transfer, pe care l-am aplicat la baza genelor, urcând progresiv și îngroșând codița spre exterior. Apoi, am finisat forma cu o pensulă unghiulară.

În zona pleoapelor inferioare am creat efectul de smokey cu același creion pentru că nu îmi doream la fel de multă definire. O pensula tip “blender” mic va ajuta la crearea acestui efect. Genele au fost îmbrăcate în două straturi de mascara GIVENCHY, iar sprâncenele fixate în sens ascendent cu Brow Freeze de la Anastasia Beverly Hills.

#6 RUJ REZISTENT LA TRANSFER

Pentru că nu îmi doresc să fiu nevoită să îmi retușez rujul de fiecare dată când beau sau mănânc ceva la o petrecere, am decis să optez pentru un ruj mat, rezistent la transfer, într-o nuanță nude. Inițial mi-am conturat buzele cu un creion de la Makeup Forever, apoi am aplicat rujul Powder Kiss de la MAC în nuanța Mull it over.

tadammm: REZULTATUL FINAL

Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here