7 cele mai bune titluri de modă de pe Netflix

Durata: 4 minute

Cu vacanța ce se apropie, cu listele de to do-uri de orice fel bifate, se poate întâmpla să aveți răgaz de un Netflix & Mega Chill.
Și, dacă nu aveți totuși chef de ceva deja adăugat în My List – știți voi, locul acela unde nu (prea) vă mai întoarceți niciodată – atunci avem o serie de titluri lejere către care să vă îndreptați.

Am ales din zona modei, a lifestyle-ului, un soi de guilty pleasures meets eye candy, ceva care să nu ne solicite neapărat, dar să ne încânte.

Să ne dea și informații de discutat în pauze cu colegele sau în primele minute dintr-un call cu mulți oameni în care întârzie fix acel cineva din cauza căruia se ține call-ul.

#1 McQueen (documentar)

Dacă și voi ați dat, cu mulți ani în urmă, ture pe la Victoria 46 – pe vremea în care exista (la adresa omonimă) – și singurul lucru pe care cumva ați fi ajuns să vi-l permiteți era o eșarfă Alexander McQueen (ca mine), atunci vă spun despre acest documentar.
Iar, dacă ați pierdut eșarfa și apoi ați făcut chetă la toaatăăă familia și la toooți prietenii ca să vă mai luați una identică (ca mine), atunci sigur trebuie să vedeți McQueen.
Cu footage real, mult și frumos, McQueen aduce povestea brută și brutală a lui Lee Alexander McQueen. Acest outcast transformat în prodigy, cu o nebunie de destin și vis: să facă modă și să o schimbe.

Nu spun mai multe, McQueen se trăiește, nu se povestește. Și se poartă. Chiar dacă tot ce îți poți permite este o eșarfă.

#2 Wonder Boy (documentar)

Este povestea lui Olivier Rousteing, creative director Balmain. E în franceză – adorabil deja – e un sneak peak într-una dintre cele mai importante case de moda din lume. Este și povestea unui copil adoptat, un exemplu despre destin.

#3 Halston (limited series) – based on a real story

De văzut. Pentru că moda nu a început odată cu influencerițele din România. Nu este un documentar precum cele 2 de mai sus, dar este o cinematografie superbă, o încântare vizuală, o Liza Minnelli (de atunci) fabuloasă și un Ewan McGregor magistral. Totul în decadența newyorkeză a anilor 70.

#4 Next in Fashion (reality show)

Daca și tu ești în social media de pe vremea în care The Sartorialist și Garance Dore încă nu formau un cuplu (s-au și despărțit între timp), și mergeau la fashion weeks aducându-ne STILUL, atunci o știi și pe Alexa Chung.
Iar, dacă te-ai uitat și ai plâns la Queer Eye, atunci îl știi și pe Tan France.
Punându-i împreună, avem un sezon de ceva în stilul Project Runway. Deci lecții de styling, un nou slang din modă de auzit pentru a ține pasul cu vocabularul vremurilor și ceva competiție pentru adrenalină.

#5 GirlBoss (based on a real story)

Am fost și sunt co-founder în 2 business-uri de modă. Și e greu. Dar greu. Dar povestea Sophiei Amoruso, așa cum e ea ilustrată în carte și în serial, face să fie totul… digerabil, fun și sexy, ca în San Francisco.
Noroc, muncă, inspirație, frustrare și anxietate, burnout și extaz. Cert este că Nasty Gal – fashion magazine-ul online fondat de Sophia – a fost “the fastest growing company” titlu atribuit de Inc. Magazine în 2012, iar în 2016 Sophia Amoruso a fost numită “one of the richest self made women in the world”.
Pentru că unicornii există și e drăguț și sănătos ca, din când în când, să ne lăsăm inspirate și motivate.

#6 Casablancas (documentar)

Un documentar pe care nu l-am urmărit încă, dar e în My List cu promisiunea că îi va veni rândul. Și trebuie, căci este povestea lui John Casablancas, fondatorul agenției de modele Elite, omul care practic a inventat supermodelele. Asta într-o vreme în care social media nu ridica peste noapte influenceri de carton plini de filtre și fară fond.

#7 My Unorthodox Life (reality show)

Oricând este momentul să spui stop și să o iei de la capăt. Indiferent de vârstă, de context.
Este povestea Juliei Haart, o femeie din comunitatea ultraortodoxă evreiască din New York / Monsey, care, la vârsta de 40 de ani, s-a rupt și a decis să o ia de la zero. Iar, în decursul celor 10 ani de când a făcut asta, ascensiunea ei în cariera și în elita socială a New York-ului a fost absolut fulminantă.
Fără spoilers, chiar este o poveste ce merită a fi descoperită detaliu cu detaliu, reușită cu reușită.

Tu ce ai văzut și vrei să dai mai departe?

Andreea Cartu
Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.