5 localuri din București pentru a savura cea mai bună pizza

Durata: 8 minuteCea mai bună pizza – unde o găsim? Toți o vrem și o căutăm. De aceea, ne-am consultat în redacție și, pe baza experiențelor noastre și ale prietenilor noștri, am ales 5 localuri unde am mâncat cea mai bună pizza din București.

De la aluat la modul în care este coaptă, de la ingrediente de origine italiană la rețete clasice sau interpretări moderne, am luat în considerare cam tot ce face să spunem că am mâncat cea mai bună pizza.

Iată mai jos care sunt recomandările noastre de localuri din București unde să mănânci cea mai bună pizza.

#Mamizza

Mamizza face parte din Kane Group și a pornit în 2018 cu sloganul Mother of Pizza. Și nu greșește pentru că la ei mănânci, într-adevăr una dintre cele mai bune pizza din București. Folosind rețeta și tehnicile de lucru tipic napoletane pentru aluat și ingrediente de origine din Napoli pentru topping, Mamizza reușește să creeze o pizza autentică savuroasă.

cea mai bună pizza
Mamizza – sursă foto: Facebook

De curând s-a mutat la parterul Unirii View Building, pe bd. Corneliu Coposu 6-8, în apropiere de Piața Unirii. Are un interior generos, cu mult lemn și un aer industrial, iar terasa este foarte primitoare, cu acoperiș rabatabil astfel încât să poți sta indiferent de vreme.

Mamizza – sursă foto: Facebook

cea mai bună pizza
Mamizza – sursă foto: Facebook

Una dintre cele mai interesante pizza din meniul lor este Dolores, care are un topping cu guacamole, roșii napoletane, chorizo, fior di latte și Grana Padano.

Dolores Pizza – sursă foto: Facebook

Dacă iubești savoarea trufelor, atunci Pizza Madonna este pentru tine, cu un topping simplu, dar plin de aromă: mozzarella di Buffala, salsa de trufe, ulei de măsline extra virgin și busuioc proaspăt.

Pizza Madonna – sursă foto: Facebook

Pizza Mioara este o interpretare a pizzei napoletane, cu câteva ingrediente tipic românești, precum brânza de burduf, cârnăcior afumat de mangaliță și dulceață de ardei iute.

Pizza Mioara – sursă foto: Facebook

Desigur, mai sunt și alte variante delicioase, rămâne să le desoperiți singuri atunci când veți face o vizită la Mamizza.

Mamizza – sursă foto: Facebook

Mamizza – sursă foto: Facebook

#Animaletto Pizza Bar

Animaletto Pizza Bar se află în zona Pieței Romane, pe strada Visarion nr 10, foarte aproape de Biserica Sfântul Visarion. Clădirea sare imediat în ochi, fiind un amestec de vechi și nou, placată cu cărămidă roșie și geamuri mari, iar interiorul duce spre stilul nordic, simplu, cu mult lemn.

cea mai bună pizza
Animaletto Pizza Bar – sursă foto: Facebook

Animaletto Pizza Bar – sursă foto: Facebook

Animaletto Pizza Bar – sursă foto: Facebook

Animaletto Pizza Bar – sursă foto: Facebook

Animaletto Pizza Bar – sursă foto: Facebook

Te poți bucura și de atmosfera de afară, la terasă. Pe timp mai răcoros, ai la dispoziție păturici pentru a te încălzi.

Ca recunoaștere pentru calitatea pizzei pe care o fac, în 2019, Animaletto Pizza Bar s-a clasat pe locul 4 în topul celor mai bune pizza din Europa, top realizat de către site-ul Big Seven Travel, o platformă dedicată turismului și recomandărilor de călătorie.

Animaletto Pizza Bar – sursă foto: Facebook

Unul dintre ingredientele care fac deliciul pizzei lor este mozzarella di Bufala, pe care o găsești în 3 sortimente, care mai de care mai delicioase: Bufala, Bufala cu dovlecei și parmezan sau Bufala cu salam picant.

Iubitorii de ciuperci și trufe, pot încerca Pizza Funghi și cremă de trufe, iar cei ce adoră florile de dovlecel, au șansa să aleagă o pizza cu acest topping (servită doar în anumite zile).

cea mai bună pizza
Animaletto Pizza Bar – sursă foto: Facebook

Pizza Bufala – sursă foto: Facebook

cea mai bună pizza
Animaletto Pizza Bar – sursă foto: Facebook

#Centrale Pizza

Abia deschis (un nou proiect by Bobo Popescu), Centrale Pizza se bucură deja de mulți fani, inclusiv din redacția noastră. Îi găsești pe Calea Victoriei nr 122, de miercuri până duminică între orele 12-22. Au câteva mese înăuntru, iar mulți preferă să stea afară, pe băncile de lângă local.

cea mai bună pizza
Centrale Pizza – sursă foto: Instagram

Centrale Pizza – sursă foto: Instagram

Centrale Pizza – sursă foto: Instagram

La Centrale, bucătăria este deschisă și poți vedea cum se pregătește pizza, inclusiv coacerea în cuptor. E fain că se poate lua și jumătate de pizza, dar, hei, când pizza e așa bună cine se mulțumește cu jumătate??

Se folosesc ingrediente italiene, precum roșiile San Marzano, fior di latte, ulei de măsline Santo, nduja, straciatella etc, ceea ce fac ca indiferent de tipul pe care îl alegi, pizza să fie delicioasă.

Musai să încerci Pizza Cicciolina, cu Mortadella, fior di latte, parmezan, ulei cu busuioc, fistic sau Pizza Magdalena, cu roșii san Marzano, vinete, parmezan, straciatella și ulei cu busuioc.

cea mai bună pizza
Pizza Cicciolina – sursă foto: Instagram

Dacă îți place pizza picantă, Bomba ar fi aleasa, are salsiccia, nduja, fior di latte, taleggio, parmezan ceapă roșie și rucola.

cea mai bună pizza
Pizza Bomba – sursă foto: Instagram

#Zest Pizza

Zest Pizza a fost lansat în primăvara anului 2021 de către Toni Godeanu și Răzvan Buruiană (cei doi sunt parteneri și în cadrul restaurantului Mom) și este de tip delivery only (îi găsești pe Glovo, Bolt Food, Tazz și Takeaway.com).

sursă foto: Facebook Zest Pizza

Pentru a cunoaște pe îndelete secretele pizzei italiene, cei doi au urmat și cursurile Accademiei Pizzaiolo. Aluatul Zest Pizza se dospește la rece între 48-72 de ore, are o hidratare de 70% și se folosesc 2 tipuri făină de cea mai bună calitate, 00 și integrală.

Toni Godeanu – sursă foto: Facebook Zest Pizza

Răzvan Buruiană – sursă foto: Facebook Zest Pizza

sursă foto: Facebook Zest Pizza

sursă foto: Facebook Zest Pizza

sursă foto: Facebook Zest Pizza

În meniul Zest Pizza găsești 16 sortimente de pizza, care mai de care mai apetisante, astfel că îți va fi cu adevărat greu să te hotărăști. Ce ne place? Aluatul în stil napoletan, sosul de roșii homemade și combinațiile surprinzătoare de arome.

De la simpla și apetisanta Queen Marguerite, la interesanta Meat the Kale (cu salsiccia, kale, peccorino, mozzarella, sorrel și suc de lămâie), vegetariana Green Crush (emulsie de ardei, cartofi copți, salsa de trufe, ceapă verde, oregano), Five o’Cheese (cu cinci tipuri de brânză: mozzarella, fior di latte, taleggio, gorgonzola, pecorino) sau varianta picantă – Hot Sisters (salam picant Ventricina, mozzarella, parmezan, taleggio), să tot ai de unde alege!

cea mai bună pizza
Queen Marguerite, sursă foto: Facebook Zest Pizza

cea mai bună pizza
Meat the Kale Pizza, sursă foto: Facebook Zest Pizza

cea mai bună pizza
Five o’Cheese – sursă foto: Facebook Zest Pizza

cea mai bună pizza
Hot Sisters – sursă foto: Facebook Zest Pizza

Sunt faine și recomandările pe care le primești o dată cu pizza: să nu adaugi ketchup, doar sos de roșii ți asta doar dacă ții neapărat, să mănânci crusta în întregime, să nu folosești cuțit și furculița pentru a o mânca, ci direct cu mâna :). Reguli normale pentru o pizza adevărată, am adăuga noi.

#Sara Restaurant

Sara Restaurant este un local cu specific italian, la care, printre alte mâncăruri tipic italiene, vei găsi o serie de sortimente de pizza delicioase. Îi găsești pe strada Popa Petre nr 5.

Și, dacă ești un adevărat gurmand, te vei bucura de vitrina lor cu produse italiene gourmet de unde îți vei putea lua pentru acasă brânzeturi, specialități din carne sau pește, ciuperci și trufe, ulei de măsline și oțet, paste și orez etc.

cea mai bună pizza
Sara Restaurat – sursă foto: Facebook

Sara Restaurat – sursă foto: Facebook

Sara Restaurat – sursă foto: Facebook

Te vor cuceri Pizza Diplomatica (mozzarella di Bufala, bresaola, rucola, fulgi de pamezan, roșii cherry, busuioc), Pizza Cornetto di Bufala (un uimitor corn gigant din aluat cu topping de  mozzarella di Bufala, brânză Vittoria, prosciutto crudo, rucola, fulgi de parmezan, roșii cherry) sau Pizza Frutti di Mare dacă iubești fructele de mare (are topping de calamar, creveți, caracatiță, midii, usturoi, busuioc)

Pizza Diplomatica – sursă foto: Facebook Sara Restaurant

Pizza Cornetto di Bufala – sursă foto: Facebook Sara Restaurant

Pizza Frutti di Mare – sursă foto: Facebook Sara Restaurant

Pizza Quatro Stagioni – sursă foto: Facebook Sara Restaurant

Pizza Regina Margherita- sursă foto: Facebook Sara Restaurant

fotografii: Facebook, Instagram localuri prezentate

Tu unde ai mâncat cea mai bună pizza? Împărtășește-ne în comentarii!

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here