Rețete rebele cu The Rebel Chef | polenta cu brie și parmezan

Durata: 2 minute

Ciao!
Sunt The Rebel Chef.
Eusebiu în buletin sau Sebi, cum îmi zice familia.

Sunt născut și crescut puțin în Vrancea, căci am plecat la 5 ani la mama și tatăl meu, care fugiseră deja în Italia. Și sunt sigur că povestea mea este povestea multora.

De la 15 ani sunt bucătar. Am lucrat în diferite bucătarii. Am început în Roma, am continuat în Londra, București și Stockholm, aici unde locuiesc acum.
De la mici bistro-uri cochete, la restaurante de top precum “La Pergola” (Roma) cu 3 stele Michelin, Soho House (Londra) și Oaken Krog – ekstedt (Stockholm) cu 2 stele Michelin.

The Rebel Chef
The Rebel Chef

Acum, după mai bine de 10 ani, am renunțat temporar la bucătărie și am ales un job from 9 to 5 într-o bancă. Sunt corporatist.
Aleg să gătesc în felul meu – “modern granma cooking” – pentru că nu-mi mai pasa deloc de micro detalii, standarde de top, stresul și oboseala a 15 ore în bucătărie.

Gătesc pentru că iubesc să fac asta.

De ce sunt aici?

Pentru că am fost invitat, în primul rand.
Și pentru că vreau să vă aduc periodic rețete rebele: adică rețete super simple, ce se pot realiza rapid, din câteva ingrediente.
Chiar daca aveți sau nu cooking skills ori talent.

Și pentru că gătesc și performez mai bine decât scriu și vorbesc (în română, cel puțin), vor fi rețete filmate și fară vorbe.

Rețete făcute din ochi, fară gramaje și liste de ingrediente.
Pentru că suntem liberi să experimentam!

Rețeta rebelă din această săptămână: mămăligă cu brie, parmezan și ceapă verde.

Enjoy!

foto: Alex Sacalu pentru Curatorialist
video: The Rebel Chef pentru Curatorialist

Curator
Curatorhttps://www.curatorialist.ro/
Oameni cu care împărtășim aceleași viziuni, oameni pe care îi admirăm și ale căror păreri și voce contează pentru noi. Oameni savvy în domeniul lor sau, pur și simplu, cu pasiuni și experiențe extraordinare, de dat mai departe.