Make-up: Cum facem sprâncenele să pară mai pline și dese?

Durata: 4 minute

De-a lungul timpului, trendurile ce privesc stilizarea sprâncenelor s-au schimbat des. În urmă cu câteva decenii, standardele de frumusețe promovau sprâncene pensate cât mai subțire și trasate cu creionul. Anii ‘90 au însemnat anii sprâncenelor foarte subțiri, ca, mai apoi, în anii 2000, să revină în trend aspectul natural al acestora.

articol pentru Curatorialist.ro de Mihaela Cherciu, make-up artist

Tendința spre sprâncene naturale și groase datează, însă, din anii ’50, când Audrey Hepburn a schimbat viziunea despre frumusețe de la Hollywood cu sprâncenele ei perfect definite și pline. Apoi, mișcarea hippie din anii ‘70 a promovat un aspect cât mai natural care favoriza acest tip de look. Abia în anii ‘80 sprâncenele stufoase au devenit mainstream datorită Madonnei, care a ajutat la crearea unei tendințe majore în acest sens.

În prezent, acest tip de look a fost popularizat puternic de Cara Delevingne, Zendaya, Keira Knightley si Dua Lipa. Spre bucuria mea, trendul sprâncenelor contemporane se bazează pe naturalețe și pe o stilizare personalizată fiecărei fizionomii.

Deși eram prea tânără ca să mă machiez în anii ‘90, am fost tentată să îmi pensez sprâncenele extrem de subțiri, fiind influențată de revistele pe care le citeam și de artistele mele preferate de atunci. Apoi, în adolescență, o parte din procesul de a învăța să mă machiez a culminat cu câteva experimente nefericite pentru sprâncenele mele.

Industria de frumusețe a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani în domeniul stilizării sprâncenelor. Astfel că, au apărut tot mai multe produse dedicate lor, dar și mulți experți în stilizarea sprâncenelor, specializați în a crea forma potrivită fizionomiei tale.

Rolul sprâncenelor este de a împiedica transpirația și praful să pătrundă în ochi, însă rolul estetic îndeplinit de acestea este extrem de important în comunicarea interumană și definirea expresiei faciale.

Sprâncenele ideale din ziua de azi sunt cele groase și ușor arcuite, dar care arată natural și contribuie la armonizarea fizionomiei faciale.

Deși există multe metode de a stiliza și înfrumuseța sprâncenele (tatuare, pensare, laminare, vopsire, machiaj), eu îți prezint câteva trucuri care îți vor face sprâncenele să pară mai pline și mai dese prin makeup.

#1 DETERMINĂ FORMA SPRÂNCENEI

Poți face acest lucru cu ajutorul unui creion pentru sprâncene. Pentru început, așază creionul în poziție verticală pe partea exterioară a nării pentru a determina începutul sprâncenei. Apoi, cu același creion, coboară la 45 de grade prin centrul ochiului pentru a determina locul unde se va arcui sprânceana. Cu aceeași mișcare pornind de la nas, coboară pe diagonală și plasează creionul în colțul extern al ochiului, pentru a determina finalul sprâncenei. Aceasta ar fi proporția ideală după care ai putea începe să îți modelezi sprâncenele.

Dar întotdeauna este mai bine să apelezi la un specialist dacă este nevoie să te pensezi.

#2 ALEGEREA CULORII

Asigură-te că fardul și creionul de sprâncene nu sunt prea întunecate. Ghidează-te după nuanță părului tău și alege un fard cu același subton (o culoare caldă sau una rece). Dacă ai părul închis la culoare, cel mai bine este să optezi pentru sprâncene cu un ton mai deschise. Dacă părul tău este deschis, poți alege un fard în aceeași culoare.

Important este ca întotdeauna să găsești un echilibru între culoarea părului și cea a sprâncenelor.

#3 MACHIAJUL SPRÂNCENELOR

După ce au fost pensate de un specialist și acum forma lor este clară, poți începe machiajul. Piaptănă sprâncenele ascendent folosind un gel pentru sprâncene sau o ceară. Dacă există goluri, încearcă să le umpli cu ajutorul unui creion sau tuș pentru sprâncene. Desenează linii fine și precise între firele de păr pentru un aspect foarte natural.
Dacă simți că acest pas este dificil, poți folosi un fard de sprâncene pentru a umple golurile. Fardul nu necesita o precizie foarte amănunțită și este ușor de aplicat cu o pensulă unghiulară.

#4 INTENSIFICĂ EFECTUL

Pentru un aspect bine definit, poți utiliza un corector sau un fond de ten puțin mai deschis decât tonul pielii pe arcadă, deasupra sprâncenei și sub arcul ei. Pentru a termina totul, folosește un mascara pentru sprâncene în nuanța potrivită ție dacă dorești să obții un aspect mai voluminos al acestora.

Acum, că știi cum să faci sprâncenele mai groase prin machiaj, mai trebuie doar exersezi puțin pentru a te perfecționa.

Recomandările mele: Sephora Gel & mascara | MAKE UP FOREVER Gel De Sprancene | NYX Professional Makeup Control Freak gel pentru sprancene si gene | MAC COSMETICS FLUIDLINE BROW GELCREME – un gel rezistent la apă și transfer, care oferă definire sprâncenelor | MAC COSMETICS EYE BROWS BIG BOOST FIBRE GEL | ANASTASIA BEVERLY HILLS Brow Powder Duo Pentru Sprancene | ANASTASIA BEVERLY HILLS Dipbrow Gel Gel Waterproof De Sprancene

articol pentru Curatorialist.ro de Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.

Mihaela Cherciu
Mihaela Cherciu
Sunt un make-up artist specializat în arte vizuale. Mă inspiră oamenii pe care îi întâlnesc și natura. Am abordat ceea ce fac cu foarte multă pasiune și pot spune că stilul meu se situează la intersecția dintre modă și pictură.