Între scutece și rujuri, hackers și Metaverse cu Sînziana Maria Iacob | Interviu

Durata: 5 minute

Sînziana Maria Iacob este mamă, soție, prietenă și creează conținut de mai bine de un deceniu sub numele de Sînziana Sooper. Prezența ei în online a început dintr-o joacă, alături de jumătatea “Black & White” – CuDeea, și speră să continue mult timp de acum înainte. Sincer, și noi sperăm că așa va fi, pentru că aparițiile ei te energizează.

Până la 33 de ani, Sînziana pare că și-a îndeplinit țelurile pe care și le-a propus. Iar în interviul de mai jos mi-am propus să descopăr pilonii ei de rezistență – *spoiler alert* părinții și credință. Apoi, ne va purta printr-un univers al viitorului care să ne pună pe gânduri – între siguranța online și Metaverse.

Sînziana Sooper

CURATORIALIST: Ești prezentă de mult timp în mediul online, de pe vremea când Black & White însemnau Sînziana Sooper și CuDeea. Un deceniu mai târziu, amândouă creați povești pe Instagram, sunteți mame și, mai mult decât atât, familie. Ce înseamnă familia pentru tine?

Sînziana Sooper: Familia e cadoul cel mai frumos pe care mi l-a dăruit Dumnezeu! Am fost binecuvântată să mă nasc într-o familie iubitoare, cu niște părinți minunați, dar și să-mi  fac pe mai departe familia visurilor mele, cu Alex și Nor, pe care îi iubesc până la lună și la stele. Mai nou, și Deea face parte din familie oficial, devenind nașa lui Nor, neoficial a fost dintotdeauna ?.

Ce poți să ne spui despre bazele parentale, influența mamei și a tatălui asupra ta? Ce lecții de la ei vrei să dai mai departe copilului tău?

Părinții mei au avut o influență uriașă în viața mea. Sunt cei mai inteligenți, optimiști, veseli, dansatori și iubitori oameni pe care îi cunosc. Au fost modelul meu în viață si pot afirma că am avut o copilărie foarte frumoasă datorită lor.

Ce aș vrea să îi transmit mai departe și lui Nor ar fi credința în Dumnezeu, să știe că în viață posibilitățile sunt nelimitate pentru el/noi și nu există niciun obstacol pentru care să nu găsim o rezolvare.

Există diferențe între Sînziana Sooper și #thereal Sînziana Maria Iacob?

Îmi place să cred că nu și multe persoane îmi spun că sunt surprinse să descopere că în realitate mă comport exact ca pe Instagram. Dar bineînțeles că atunci când postez ceva pun un oarecare filtru între viața personală și cea profesională.

Am și eu zile mai puțin bune, zile în care sunt mai obosită, am stări de anxietate sau pur și simplu aș vrea să nu fac nimic, zile în care am de depășit diverse provocări sau momente mai grele. Dacă nu le arăt în online nu cred că înseamnă că sunt o persoană diferită, ci că aleg să transmit oamenilor doar energie bună.

Dacă eu sunt într-o zi supărată, nu aș vrea să încarc și pe altcineva cu starea mea. Pe de altă parte, dacă simt că pot ajuta pe cineva împărtășind o experiență neplăcută, o fac, dar am mai multă grijă la felul în care o transmit.

Sînziana Sooper

Ce rol joacă pentru tine prieteniile offline cu femei care au parte de provocări similare – CuDeea, Ioana Grama, printre altele? În ce fel te ajută, mai ales #mentalhealth-wise?

Îmi iubesc foarte tare prietenele și mă bucur să am privilegiul de a le avea în viața mea. În ultimul timp ne concentrăm mai mult pe mom life și m-a ajutat să vorbesc cu ele, pentru că atât Ioana, cât și Deea au experimentat maternitatea înaintea mea și atunci când am avut nevoie de sfaturi, ele trecuseră deja prin etapele pe care eu abia le descopeream.

Le apreciez mult susținerea și îmi place să cred că suntem acolo una pentru cealaltă în orice moment.

Poți să îmi povestești despre tranziția de la beauty influencer la mamă în digital? Despre schimbări? Ai avut gânduri că vei pierde o categorie de public când ai devenit mamă și ai diversificat tipul colaborărilor? Ți-ai mărit audiența? Ai limitat conținutul de un anumit fel?

Nu a fost neapărat o tranziție. Pur și simplu, atunci când am anunțat că sunt însărcinată urmăritorii mei aveau curiozități, așa că am început să povestesc mai multe despre asta. Eram deja obișnuită să-mi arăt viața pe Instagram, iar venirea lui Nor pe lume era pentru mine un lucru firesc ce se întâmpla și despre care simțeam că pot să vorbesc, mai ales că toți cei care mă îndrăgesc își doreau asta.

Nu cred că mi-am pierdut din public din momentul în care am devenit mamă, iar dacă s-a întâmplat asta, nu știu ei ce au pierdut! Ha-ha!

Au apărut și colaborări noi, nu m-am limitat la contentul pe care îl făceam înainte de sarcină, dar nici nu mă văd neapărat în nișa de parenting. E un mix și un echilibru între tot ceea ce îmi place, pentru că tot ceea ce postez în online este până la urmă despre stilul meu de viață, în care sunt acum și rujuri, dar și scutece pentru bebeluși.

Ce îți mai aduci aminte despre procesul creativ din spatele creșterii contului de Instagram până la primii 10K urmăritori?

Primii 10 mii de urmăritori m-au descoperit de fapt pe Facebook și m-au urmat pe Instagram. Înainte să apară Instagram, postam foarte mult pe Facebook tot ce făceam.

Nu am avut o strategie nici pentru Facebook, nici pentru Instagram. Mie îmi plăcea pur și simplu să fac sau să mi se facă poze și să povestesc frânturi din viața mea. Nici nu visam vreodată că acesta va fi job-ul meu, dar eram pasionată de acest domeniu.

Mi-am propus la un moment dat să fac din profilul meu, contul meu preferat de Instagram și atunci am început să ofer publicului fotografii mai creative, mai conceptuale.

Sînziana Sooper

Te-ai gândit vreodată ce ai face dacă ți-ar fi hack-uit contul?

Mi s-a întâmplat asta în urmă cu patru ani. A fost o peripeție care a durat câteva zile, timp în care am negociat intens cu hacker-ul. Până la urmă, i-am oferit o sumă de bani și mi-a dat contul înapoi. Mi-a cerut 200 de dolari în Bitcoins.

Dacă a spart multe conturi în perioada aceea acum probabil e multimilionar. Haha!

Când crezi că vei spune stop online-ului, cu precădere Instagram-ului?

Eu sper că niciodată. Ba chiar urmăresc niște conturi cu doamne ce au dublul/triplul vârstei mele și sunt foarte cochete pe Instagram.

Nu știu ce se va întâmpla și cum vor evolua lucrurile. Am trecut oricum de-a lungul timpului de la Facebook la blog, la Youtube, la Instagram, acum cine știe, la TikTok.

Cred că m-aș adapta la orice platformă, dar preferata mea de până acum a fost Instagram, pentru că cel mai mult îmi place să mă exprim prin fotografii sau video-uri creative.

Ce părere ai despre dezvoltarea unei identități virtuale, un geamăn virtual, în Metaverse? Crezi că acesta este următorul pas pentru creatorii de conținut online? Ce poți să ne spui despre planurile tale?

M-ai prins în offside cu această întrebare. Nu sunt la curent cu acest nou trend. Sper să nu fie nevoie prea curând de așa ceva, eu abia reușesc să țin pasul cu toate schimbările care apar pe Insta…?

E clar, am îmbătrânit!

Ce ai tu FRUMOS astăzi?

Aleg să vad binele în fiecare situație și persoană. Uneori poate par naivă făcând asta. Aleg să mă iubesc pe mine la fel de mult cum îi iubesc, îngrijesc, respect și apreciez pe cei din jurul meu.

Și mai am și un zâmbet de milioane, o familie unită, prieteni minunați și o comunitate online trăsnet.

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising