Interviu | Sustenabilitate cu Deea de pe Instagram…și o casă cu mult alb

Durata: 3 minuteDeea CuDeea este un nume popular pe Instagram. Cu peste 120K de followers și o familie fericită alături de cântărețul Skizzo Skillz, aceasta are mâinile ocupate majoritatea timpului cu un copil, o pisică, un aparat foto sau un obiect de decor. Astăzi ne-a răspuns la câteva întrebări despre sustenabilitate, obiecte vintage și ce o mai inspiră să facă poze cu poveste.

O admirăm de mult pe Deea deoarece este o veterană în mediul digital care se reinventează an după an. Face parte din primul val de influenceri din capitală, iar până la 33 de ani a avut mai multe proiecte online, inclusiv unul cu Sînziana Maria Iacob, intitulat Black and White.

Între mutat mobilă, alergat copii, gătit mâncare delicioasă în familie și vânat comori vintage pe diferite platforme online, am descusut-o de cum își petrece timpul liber și cum face să aibă o casă atât de albă.

Sustenabilitate cu Deea de pe Instagram

CURATORIALIST: Ce înseamnă sustenabilitate pentru tine?

Mi-a intrat în sânge. Nu sunt extremă la nicio categorie, dar fac pași mici și atenți. Vintage e mai bine în ochii mei din toate punctele de vedere, este sustenabil, well-made, autentic, original.

De unde a venit inspirația pentru acest stil vestimentar și de ce te-ai orientat către el?

În ultimii ani am căutat confortul în tot ceea ce fac, inclusiv în felul în care mă îmbrac. Ne-am mutat la casă cu 6 ani în urmă, la marginea Bucureștiului și pentru că în capul meu totul trebuie să fie firesc, să curgă, s-a adaptat și stilul meu vestimentar.

Cum îmbini pasiunea pentru vintage sau produse second hand ca să ți se potrivească, iar ținutele să fie actuale?

Sunt genul care poate mirosi tendințele cu multă vreme înainte și pentru că cele mai multe colecții actuale sunt inspirate din vintage, îmi e ușor să caut în magazinele second elementele “originale”.

Apoi, rețeta perfectă este când combini haine din ultimele colecții cu produse vintage. De când mă știu gravitez spre haine lucrate bine, din materiale calitative ori naturale, pe care le pot purta ani la rând, în diverse combinații.

De unde îți iei inspirația în mediul online?

Stau cu orele pe Pinterest, dar am câteva conturi de Instagram pe care le-am găsit pe Pinterest:

Sustenabilitate cu Deea de pe Instagram

Cum faci să ai o casă cu mult alb și piese casabile intacte cu animale de companie și o familie cu multe mânuțe lipicioase în jur?

Copiii s-au obișnuit cu decorul și atunci nu prea se întâmplă accidente cu vase, vaze, statui sau farfurii. Legat de canapele, sunt dehusabile, se pot spăla la mașină, fiind albe e chiar practic că poți scoate de pe ele tot felul de pete, poți apela la înălbitor în cele mai grave cazuri.

Apoi, m-am relaxat. Am învățat să accept că o casă “răscolită” înseamnă viață, că suntem suficient de ocupați cu ceea ce ne face plăcere, că putem trece și peste o podea neaspirată, o canapea cu șapte pete, un coș de rufe plin ochi, niște jucării care nu mai ajung la locul lor niciodată și așa mai departe.

Ce schimbări îl așteaptă pe Skizzo Skillz în această toamnă prin casă?

Mixul perfect între texturi “pufoase” și călduroase, plus lumină caldă. Covoare în toate camerele, paturi grele și cosy, lumânări de tot felul, inclusiv din ceară naturală parfumate cu uleiuri esențiale, veioze în prea multe locuri.

Colțul meu preferat din casă este…

În patul cu lenjerie proaspăt schimbată, cu veioza aprinsă care luminează finuț un tablou, să am ceva bun de ronțăit și cafea, ori vin roșu, cât citesc.

Îmi place la toamnă

Cum accentuează toate aromele și cât de caldă și perfectă devine lumina.

La anu’ vreau să

Nu sunt genul să își facă planuri pentru următorul an, eu având oricum planuri făcute pentru toată viața, dar acestea nu sunt trecute într-o listă, gravitează în jurul dorinței mele de a evolua și a fi fericită.

Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here