5 locuri din București în care să încerci o ciocolată caldă

Durata: 4 minuteDacă pentru cafeaua de specialitate avem o listă întreagă de localuri în care să ne bucurăm de licoarea delicioasă, era momentul să vă dezvăluim ce locuri din București am găsit noi cu o ciocolată caldă bună, cremoasă și cu gust intens.

Poate te întrebai despre originile ciocolatei calde… ei bine se pare că această băutură are o istorie de mai bine de 5000 de ani și vine tocmai de la mayași care preparau o băutură din fructele arborilor de cacao la care adăugau diferite arome precum vanilie sau chilli.

Numele original al ciocolatei calde “Xocolatl” provine din cuvântul mayaș “xocol” care înseamnă fierbinte și termenul aztec “atl” care desemna apa, astfel, într-o traducere aproximativă ei o denumeau “apă fierbinte” 🙂

În secolul al XV-lea, spaniolii care au cucerit teritoriile mayașe și aztece au fost cei care au adus în Europa savuroasa băutură pe bază de cacao. Pentru că li s-a părut prea amară, europenii au început să adauge zahăr și astfel a devenit rapid preferata aristocrației și a caselor regale.

Acum, ciocolata caldă este una dintre băuturile preferate pe timpul rece, iar pentru a o celebra avem și o zi internațională, 31 ianuarie. La anul, musai, o vom sărbători și noi!

Iată mai jos recomandările noastre de 5 locuri din București în care merită să încerci o ciocolată caldă delicioasă!

Frudisiac

ciocolată caldă

Umbla vorba că e tare bună ciocolata caldă de la Frudisiac (Intrarea Bitolia nr 4 – Piața Dorobanți) și am fost să o testăm și noi. Într-adevăr, te cucerește întru totul – de la aspect (la egalitate cu cel al cafelelor de specialitate) la gustul delicios, puternic, aromat. Păcat că se termină atât de repede 🙂

Mai greu e să găsești loc de stat la masă (am fost în jurul prânzului și era aglomerat pentru că, pe lângă băuturile calde, se servesc și câteva feluri pentru masa de prânz). Dacă nu e loc să stai să îți savurezi ciocolata, o poți lua și la pachet.

Coftale Coffee Shop

ciocolată caldă

ciocolată caldă

Coftale Coffe Shop (strada Ștefan Mihăileanu nr 42) este primul speciality coffee shop din București, fiind deschis în 2012. Localul este într-o casă veche, cu arhitectură frumoasă, camere înalte, tavane decorative și sobe de teracotă. Cu greu găsești în weekend loc în interior pe vreme rece, iar vara este la fel de plin în grădina casei.

La Coftale te poți răsfăța cu o ciocolată caldă cu bezele (marshmallows), un deliciu atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Eu i-am dus pe copii aici să deguste ciocolata caldă și au fost tare încântați.

În timpul verii, ciocolata caldă devine o ciocolată cu gheață și aceleași marshmallows ca topping, așa că poți veni aici să o savurezi, indiferent de anotimp. Este foarte bună!

Friddi

ciocolată caldă

La Friddi (strada Vasile Alecsandri nr 4 – zona Piața Romană – SNSPA) găsești nu doar înghețată bună, ci și o ciocolată caldă de excepție, fiind pregătită cu ciocolată de origine, 70% cacao sau albă. Pentru că nu încercasem niciodată o ciocolată caldă albă, am ales această variantă și nu mi-a părut rău. Este cremoasă, aromată și savuroasă.

Pentru o dietă vegană, poți solicita să ți se înlocuiască laptele (cu care este de regulă preparată) cu apă.

M60

ciocolată caldă

M60 (strada Mendeleev nr 2) este una dintre cafenelele mele preferate și mă bucur că am găsit aici una dintre cele mai bune ciocolate calde încercate în București. Cu un strat de spumă de lapte și un gust intens de ciocolată neagră, fiecare sorbitură este o plăcere.

Nici nu se putea să fie altfel, pentru că la baza delicioasei băuturi de la M60 stă brandul Mork specializat în ciocolată caldă.

Boiler x Guido

ciocolată caldă

La Boiler x Guido (Calea Victoriei 143) poți, de asemenea, savura o cană de ciocolată caldă foarte bună. Cu un strat de spumă și un strat de ciocolată răzuită, ceașca de ciocolată caldă îți va încânta toate simțurile.

Fotografii: arhivă personală Andreea Mira, Facebook Friddi

Iubești ieșirile în oraș? Atunci îți recomandăm să citești și:

7 recomandări de cafenele “mai altfel” din București

10 mâncăruri inedite pe care trebuie să le încerci în locuri din București

5 restaurante family friendly în București la care ne (tot) ducem

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here