Cafea de specialitate și ceva în plus. Altfel spus, cafenele mai altfel, care îmbină armonios pasiunea pentru cafea cu un alt domeniu de activitate. Cafea și obiecte vintage. Sau cafea și ceramică. Sau… vei afla parcurgând articolul nostru 🙂
Iată care sunt recomandările noastre de cafenele „mai altfel” din București.
ESHTE
ESHTE este un spațiu creativ deschis în septembrie anul trecut, la parterul vechii Clădiri a Creditului Funciar Urban (strada Doamnei nr 15). Timp de cinci ani, Ioana Voloacă, fondatoarea acestui proiect, a gândit conceptul și a urmărit lucrările de consolidare și de restaurare ale imobilului de patrimoniu.
Astfel, ESHTE este un mix care aduce împreună colecții-capsulă create special pentru a fi expuse în acest loc, dar și cea mai bună cafea de specialitate (un blend creat de Origo special pentru ESHTE din boabe de cafea Guatemala Antigua și Costa Rica El Cedro).
Printre primele colaborări ale ESHTE cu creatori și artizani români se numără Irina Moroșanu (colecția specială Les Vacances d’Irina x ESHTE), Poemi (colecția dedicată Poemi x ESHTE), Créateur 5 d’Emotions (parfumul ESHTE inspirat de Constantin Brîncuși), Carla Szabo (colecția de bijuterii Carla Szabo X ESHTE) şi Atelier CuLemn (Atelier CuLemn x ESHTE).
Un loc căruia trebuie neapărat să-i treci pragul pentru că te vei bucura de mai mult decât o cafea bună – vei avea parte de o adevărată experiență și o incursiune în lumea celor mai talentați creatori români.
OTOTO
Visul oricărui shopper – să își bea cafeaua în timp ce își face cumpărăturile – s-a îndeplinit. Deja ajuns la trei locații în București (str. Mendeleev nr 5, Calea Victoriei nr 153 și Calea Dorobanți nr 239), OTOTO este un concept store ce aduce laolaltă cafea de specialitate și branduri independente și sustenabile.
Cafeaua provine de la 7 prăjitorii, iar de la fiecare sunt disponibile mai multe sortimente, așa că portofoliul OTOTO în materie de cafea este impresionant. Partea bună este că poți lua și cafea și pentru acasă.
Dacă de cafea ne-am convins că merită să trecem pragul, este momentul să vorbim despre partea de shop, unde vei găsi peste 300 de branduri, dintre care 100 sunt românești. Furnizorii au fost selectați cu atenție, de unde și motto-ul „Proudly presenting beautiful independent brands”. Produsele sunt naturale, sustenabile, provenind de la branduri mici, artizani, creatori independenți.
Plimbându-te printre rafturi, vei găsi tot ce îți trebuie: alimente (alimente de bază, produse pentru copii, ceaiuri, produse de băcănie, specialități vegane, dulcețuri tradiționale, pâine artizanală), cosmetice naturale și cruelty-free, produse de îngrijire și curățenie eco-friendly, papetărie, vin de la crame butic, plante, obiecte de ceramică, haine etc.
OTOTO este și un spațiun kids friendly – cei mici vor putea explora peretele sezorial amenajat special pentru ei, așa că îi poți aduce fără grijă.
Ceramic Cafe București
Ceramic Cafe București (strada Visarion nr 20) este a doua locație a acestui concept original, implementat inițial în Cluj-Napoca de către antreprenoarea Corina Ilea. Cum decurg lucrurile aici? După cum îți sugerează și numele, la Ceramic Cafe poți bea o cafea de specialitate într-o companie bună, dar dacă vrei o relaxare artistică de vreo 2 ore, alegi și o cană (sau un alt obiect ceramic) pe care să o pictezi după inspirație și talent.
În cadrul cafenelei sunt puse la dispoziție „biscuiți”, adică obiecte de ceramică albe, nefinisate, din care clienții își aleg tipul de obiect pe care vor să lucreze (cană, bol, farfurie, vază), glazuri (într-o multitudine de culori) și ustensile.
După ce aplici în 2 straturi glazurile alese, lași obiectul de ceramică la cafenea pentru a fi trimis la finisare (ardere într-un cuptor special pentru ceramică). Două săptămâni mai târziu, te întorci la Ceramic Cafe, mai bei o cafea și îți iei acasă ceramica lucrată.
Un spațiu inedit ce împletește pasiunea pentru cafea și susține creativitatea. De mers împreună cu prietenii pentru a petrece „altfel” câteva ore – bonus, un obiect ceramic amintire.
Mingle
Aflat în zona Piața Romană – Parcul Icoanei (strada Gen. Eremia Grigorescu nr 5), Mingle este, după cum îi spune și numele, un amestec. Un amestec fain de cafenea și mic magazin de piese vintage.
Astfel, în casa veche cu ferestre mari de care te vei îndrăgosti fără doar și poate, poți savura o cafea de specialitate în timp ce admiri sau cotrobăi printre obiecte vechi care să îți decoreze casa sau să îți completeze colecția (de farfurii, cești, platouri, tacâmuri, viniluri, cărți și câte și mai câte).
Cafeneaua Mingle este un mic business de familie și proiectul de suflet al cuplului Cătălin și Nicoleta Ciurezu. Pasiunea pentru frumos și obiecte vechi a Nicoletei s-a împletit cu pasiunea pentru cafea și experiența de barista a lui Cătălin și astfel a luat naștere acest spațiu original.
Dacă ești iubitor de vintage și de cafea, trebuie să treci neapărat pe la Mingle. Kids și pets friendly.
Grain Trip
Ce se întâmplă când se întâlnesc aroma de cafea de specialiate și mirosul îmbietor de pâine caldă? Înseamnă că ai ajuns la Grain Trip (strada Nerva Traian nr 16), brutăria artizanală care îți oferă și o cafea ca la carte (doar provine de la Guido).
Este locul perfect pentru o plimbare de dimineață, în care să îți bei cafeaua în liniște și să te decizi (cu greu) la unul dintre multele sortimente de pâine inspirate de tradiții din întreaga lume.
Mai mult, pe lângă produsele de brutărie și patiserie, la Grain Trip vei descoperi și o gamă de produse de băcănie: brânzeturi artizanale, ciocolată, dulceață, lactate, măsline, miere etc. Ba chiar îți poți lua acasă și cafea de la Guido, așa că merită un drum până aici.
Mugshot
Cafeneaua Mugshot (strada Aurel Vlaicu nr 20) este un loc inedit și asta pentru că împarte spațiul cu DJ Superstore – un magazin specializat în echipamente pentru DJ și producție muzicală.
Așa că, în timp ce îți bei cafeaua, cu siguranță vei fi tentat să explorezi rafturile întregi dedicate vinilurilor sau să privești mai îndeaproape echipamentele pentru muzică expuse. Unele weekend-uri sunt dedicate câte unui artist, iar seara, cafeaua lasă loc cocktailurilor, așa că iată încă niște motive bun să le treci pragul. Pets friendly.
Meygu
Nou deschis în Piața Amzei nr 7-9, Meygu este un local ce combină deliciile din creveți și cafeaua de specialitate. Cel mai bun moment al zilei să le faci o vizită rămâne prânzul, când te poți delecta cu ambele specialități ale lor.
Fotografii: social media locații prezentate
Citește și recomadările noastre de cafenele pe care trebuie să le încerci în București:
Încă 10 cafenele din București pe care trebuie să le încerci