10 mâncăruri inedite pe care trebuie să le încerci în locuri din București

Durata: 6 minuteÎncepem noul an cu un periplu gurmand prin localurile bucureștene pentru a-ți recomanda mâncăruri inedite, combinații suprinzătoare sau ingrediente wow folosite în feluri clasice. Toate pentru a te face să ridici din sprâncene a surpriză și să aștepți cu nerăbdare întâlnirea cu papilele gustative.

Nu există plăcere mai mare pentru un gurmand decât să încerce ceva nou, să fie (plăcut) surprins și să își îmbogățească încă o dată cultura gastronomică și memoria gustului. Vorba aceea, mergând pe căi bătătorite nu vei ajunge la mari descoperiri.

Perioada de studii gastronomice în Franța a fost revelatoare pentru mine ca om și chef în propria mea bucătărie. Acolo am învățat să încerc noi ingrediente, noi mâncăruri și noi stiluri de a găti și mânca. Aceea a fost adevărata experiență care m-a marcat. Și am continuat să încerc noi și noi combinații. Ceea ce vă recomand și vouă.

Așa că lasă-te surprins de aceste 10 recomandări de mâncăruri inedite de la localuri pe care le îndrăgim și du vestea mai departe! Și dacă ai propriile tale descoperiri, lasă-ni-le în comentarii, abia așteptăm să le punem pe listă.

#Burger cu calamari de la Pickles

mâncăruri inedite

Știm că iubești burgerii. Tocmai de aceea îți propunem să încerci această recentă descoperire de la Pickles, burgerul cu calamari prăjiți, servit cu un sos alb aromat și cu o chiflă pufoasă.

Dacă aveai impresia că doar vita este vedeta unui burger delicios, acum ai ocazia să îți pui pe listă burgerul cu calamari, nu îl vei uita prea curând.

#Parizer pane servit în ziar de la Kaiamo

mâncăruri inedite

Parizerul pane este unul dintre felurile semnătură de la Kaiamo, restaurantul inițiat și condus în mod creativ de chef Radu Ionescu. A fost în meniu încă de la deschiderea localului în toamna anului 2018 și a avut un succes atât de mare încât continuă și azi să fie pe lista felurilor favorite de la Kaiamo.

Povestea parizerului învelit în ziar este simplă și simbolică în același timp. Totul a pornit de la atașamentul chef-ului Radu Ionescu față de felurile de mâncare din copilărie/din trecut pe care le reinterpretează într-o bucătărie românească experimentală.

Astfel, parizerul – probabil cel mai cunoscut mezel din vremea comunismului, luat deseori ca masă de prânz, exact așa, învelit în ziar – a devenit piesa centrală a acestui fel, fiind servit pane, alături de o garnitură de piure de cartofi și castraveți murați.

Nici alegerea ziarului nu este întâmplătoare, ci tot purtătoare de semnificații, fiind vorba despre o reproducere a ultimei ediții Scânteia, din data de 22 decembrie 1989. Dacă ai nostalgia trecutului sau pur și simplu vrei un dish-spectacol, poți încerca parizerul învelit în ziar de la Kaiamo. Experiența este garantat una memorabilă!

#Pizza Suspiria de la Centrale Pizza

mâncăruri inedite

Deschis doar de câteva luni, Centrale Pizza a devenit rapid unul dintre localurile noastre favorite unde poți mânca pizza delicioasă. Este greu să te hotărăști doar la una dintre variantele de pizza Centrale, dar azi ne-am oprit la Suspiria, o pizza pe cât de frumoasă, pe atât de gustoasă. Și care, mai mult ca oricând, te va face să privești dovleceii cu alți ochi 😉

Pizza Suspiria este o combinație genială de dovlecei, ricotta, gorgonzola, salsa de  trufe, parmezan și frunze proaspete de busuioc. Pune-o pe lista la următoarea comandă de pizza!

#Shepherd’s Pie de la Balls

mâncăruri inedite

Un clasic al bucătăriei britanice, Shepherd’s pie și-a găsit un loc de cinste în meniul Balls, având o reinterpretare proprie: chiftele în sos, strat de mozzarella și brânză de burduf, piure de cartofi deasupra și mult pătrunjel. O minunăție pe care trebuie să o încerci când ajungi la Balls (apropo, citește și interviul cu Ala, fondatoarea Balls).

#Maritozzo de la Ou București

mâncăruri inedite

Maritozzo a devenit cunoscut la noi după ce a intrat în meniul Ou București și asta pentru că Ayfer Cadir, co-fondatoarea Ou, s-a îndrăgostit iremediabil de această specialitate italiană (află mai multe din interviul nostru cu Ayfer).

După mai multe luni de teste, Ayfer a reușit să devină o specialistă în maritozzo, iar acum este unul dintre felurile de bază din meniu. Noi îți recomandăm să treci pe la localul din strada General Berthelot nr 86 și să încerci acest maritozzo cu dulce de leche și frișcă.

#Ramen de la Papila Kitchen (Ramen Sunday)

mâncăruri inedite

Dacă încă nu ai ajuns la Ramen Sunday, îți spunem noi că e musai. Vei avea ocazia să experimentezi o mâncare japoneză iconică ieșită de sub bagheta magică a lui Ivan – Samurai Ramen cum este supranumit Ivan Ivanov, cel care se ocupă de proiectul Ramen Sunday la Papila.

Totul este pregătit din timp, cu grijă, de la supa de oase la tăiței, de la uleiurile infuzate la ciupercile și algele murate. Astfel că fiecare duminică îți deschide în față un ritual, nu doar o masă, iar gustul umami îl vei simți la superlativ.

Nu uita că miercurea se deschid rezervările pentru Ramen Sunday, așa că sună din timp ca să îți păstrezi un loc.

#Burger cu creveți de la Meygu

mâncăruri inedite

Meygu este un local nou, deschis în septembrie în zona Amzei (Piața Amzei nr 7-9) și se definește ca o combinație inedită de coffee shop de specialitate și mâncăruri pe bază de creveți.

Iar dacă iubești creveții, dar și burgerii, nu mai trebuie să alegi una dintre variante pentru că aici le ai pe amândouă într-un singur (mare) fel: burgerul cu creveți. Te vor impresiona și salata coleslaw în stil asiatic, sosul tartar homemade și salsa de mango servită alături. Apropo, știai că meygu înseamnă “crevete” în limba persană?

#Clătite Avocardio de la Brutal Pancakes

Clătitele sunt întotdeauna o idee bună, nu-i așa? Iar dacă alegi o combinație savuroasă precum cele de la Brutal Pancakes, experiența va fi dusă la un alt nivel. Din meniul lor îți propunem  Avocardio, clătite sărate cu brânză Brie, guacamole, cremă de brânză, roșii uscate și rucola.

#Jerusalem Mix Pita de la Pita Factory

O altă locație nou deschisă în Piața Amzei nr 7-9 este Pita Factory, cu specific israelian și specializați în pite, de unde și sloganul lor “the best pita in Bucharest”.

Un must try din meniul lor este Jerusalem Mix Pita, o combinație de ingrediente care dau un gust irezistibil: amestec de pulpă, piept și ficat de pui, ceapă prăjită, hummus, murături și salată orientală, totul într-o pită delicioasă.

#Sandvișuri de la Salumeria Bucharest

Salumeria Bucharest te așteaptă pe Calea Victoriei nr 101, într-o curte interioară intimă, cu o mulțime de delicatese specific italiene. Poate nu știai, dar poți savura la măsuțele din față sandvișuri făcute chiar cu ingredientele de la Salumeria care te vor face să trăiești la dolce vita. Merită încercate bruschetele cu mix de ciuperci sau sandvișul cu brânzeturi și mezeluri fine.

Fotografii: social media localuri prezentate

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here