Micro trend: despre sandalele Birkenstock, un review sincer de la o #bunicuțăwannabe

Durata: 3 minute

Am discutat despre cizmele Sorel și despre sneakerșii Veja, acum este timpul să trec în revistă cam tot ce știu și ce ar trebui să cunoști și tu despre sandalele Birkenstock. Sunt sandalele, sau papucii – cum vrei să le spui, mele preferate.

Port de aproape un deceniu Birkenstock – modelele Gizeh și Mayari. Iar anul trecut, pentru că prima pereche a început să se rupă – după 5-6 ani talpa începe să se deformeze, m-am gândit mult și bine dacă să îmi iau tot Birkenstock sau Teva, ca soțul meu. Dar, deși cele din urmă par confortabile, nu mi se par la fel de feminine ca primele.

Birkenstock

Pros Birkenstock…

Recunosc că îmi place look-ul de doamnă-care-mai-are-un-pic-și-se-pensionează. Apreciez că sunt versatile, le pot purta de dimineață până seara, cu pantaloni sau rochii și vin în multe modele, materiale și culori pentru toate gusturile.

Cel mai mult îmi place la ele faptul că pot alerga după copil, iar cu un picior care transpiră destul de mult, știu că pot conta pe ele să nu cadă din picior. În plus, dacă îmi intră pietricele ies ușor.

Cons Birkenstock…

Însă, atunci când merg mult pe jos, mă pot durea călcâiele și genunchii. Seara, după plimbări lungi, tălpile nu mai arată ca cele ale unui bebeluș, iar all-in-all, sunt un model destul de greu – pot ajunge la 200-300 de grame.

Apoi, din ce am observat, modelul meu Mayari nu se descurcă bine cu apa și cu petele. Deci, evit să le port când plouă sau la mare, pe nisip. Talpa din pluta se poate deforma la apă, iar apoi ajung să te bată. Dar, să știi că există și modele waterproof dacă asta te interesează.

Birkenstock

Ce ar mai trebui să știi despre Birkenstock

  1. Birkenstock este un brand de încălțăminte nemțesc, care se pare că datează de prin anii 1700 și poartă numele fondatorului – Johann Adam Birkenstock.
  2. Au mai multe game de sandale – Gizeh, Arizona, Mayari, Madrid, Milano, Yao Balance, Sydney, unele sunt clasice cu piele, plută și barete, altele sunt din latex pentru plajă; multe sunt unisex, altele sunt pentru femei, bărbați sau dedicate veganilor.
  3. Ce este special la ele este faptul că sunt făcute să reziste și că se mulează după forma piciorului tău după câteva purtări. Deci, cu cât le porți mai mult, cu atât devin mai confortabile.
  4. Însă, până se mulează pe piciorul tău, se vor simți ciudat și pot chiar să te bată. Dar…
  5. Este important să investești în mărimea potrivită, iar restul o să se așeze cum trebuie. Există modele mai late și altele mai strâmte ca să se potrivească cu piciorul tău.
  6. Ele sunt făcute ca greutatea corpului să fie distribuită egal și permit un mers drept.
  7. Dacă se udă, cel mai bine sunt lăsate să se usuce lent, departe de o sursă de căldură – calorifer sau soare. Iar în cazul în care se duce stratul protector al tălpii de plută, se poate aplica o substanță care face materialul să se etanșeze la loc.
  8. Dacă ai nevoie să cureți partea de deasupra, poți opta pentru început pe o pastă din bicarbonat și apă înainte de a investi în tot felul de alte produse.
  9. Prețul poate să fie ridicat când te gândești că este vorba despre un papuc, însă va rezista mult timp, chiar dacă alegi să îi porți numai în confortul casei.
  10. Nu se vor demoda, există aceleași tipare de sute de ani.

Tu ce sandale porți vara, ai un model/brand anume la care te întorci?

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising