Lavinia Badea (Astrolov) sau cum să dai cariera în televiziune pe astrologie

Durata: 8 minutePe Lavinia Badea am cunoscut-o în cadrul unui curs de scriere creativă la care participam amândouă. Pe atunci, ea lucra la Pro TV și, din câte îmi amintesc, povestea că iubește munca în televiziune.

Au trecut vreo 3 ani de atunci. De curând, am aflat că Lavinia a schimbat nu doar televiziunea la care lucra (între timp se mutase la Antena 1), ci, pur și simplu, a spus stop carierei în tv și a luat-o pe un alt drum, într-un domeniu cu totul neașteptat pentru mine: astrologie.

Acum, Lavinia scrie articole dedicate astrologiei pe site-ul ei, face astrograme, predicții, are consultații cu clienți, totul în cadrul proiectului antreprenorial pe care l-a inițiat și care se numește, simplu și direct, AstroLov.

Curatorialist: Cine este Lavinia Badea şi care a fost parcursul ei în viață până în momentul în care a devenit Astrolog?

Lavinia: Sunt, în primul rând, un om curios și dornic să învețe. Niciodată nu m-am mulțumit să rămân pe loc, nu mi-a plăcut comoditatea și am preferat să caut tot timpul o nouă provocare. Sunt un om modest, motivat și disciplinat.

Înainte să devin Astrolog am lucrat ca jurnalist pentru mai multe posturi de televiziune – Telesport TV, Naţional TV, N24, B1 TV. Mi-am început cariera de reporter/redactor la sport, iar ulterior am trecut la știri. O adevărată provocare, dar o perioadă foarte frumoasă care m-a format ca om.

După zece ani de știri, timp în care am fost reporter, redactor, editor, am ajuns în PRO TV, la Departamentul de Producție. Aici totul era complet nou, altceva față de ceea ce făcusem eu vreodată, cu totul alte provocări. Am fost implicată în toate marile show-uri – Vocea României, Românii au Talent, Ninja Warrior, până și în proiecte filmate în afara tării precum Cântă cu Mine Acum.

În 2020 am făcut trecerea spre Antena 1, îmi plac provocările, iar fix în prima zi de pandemie mi-am schimbat job-ul. Acum pare o nebunie, dar eu am simțit că asta trebuie să fac, să ies cumva din zona de confort și să accept această nouă provocare.

Televiziunea este un miraj pentru mulți, este super fain, te simți împlinit, însă este extrem de greu. Am lucrat și trei luni fără o zi liberă și câteodată în mijlocul crizei economice, fără să fiu plătita 😊.

Am filmat și 18 ore continuu, abia dacă apucam să dorm două-trei ore pe noapte, pentru că a doua zi să fiu din nou pe platou și să o iau de la capăt. Ceea ce deja de la vârsta mea nu mai aduce atât de multă împlinire, cel puțin nu mie.

De ce ai dat televiziunea pe Astrologie? Care a fost declicul care a determinat această schimbare profundă?

Astrologie am făcut de mică din pură pasiune și curiozitate. Mereu comentam și eram la zi cu informațiile, ascultam tot ce găseam pe YouTube, citeam cărți de specialitate, îmi făceam Harta, le spuneam prietenelor va urma. Nu era ceva nou sub nicio formă pentru mine.

Și totuși, după un an în Antena 1, tot simțeam că eu caut altceva. Îmi căutam împlinirea și menirea. Simțeam că este ceva mai mult pentru mine.

Eu am știut de mică că voi lucra in televiziune, nici măcar nu eram la școala și simțeam asta, însă când am crescut m-am simțit totodată atrasă de tot ce înseamnă mistere, psihologie, și ca atare am făcut liceul pe profilul Științe și am susținut proba pentru BAC tot la Psihologie. Nu eram foarte hotărâtă între Psihologie și Jurnalism. Evident că am făcut Facultatea de Jurnalism, însă tot cu gândul mereu la Psihologie.

Până într-o zi când Astrologia “m-a chemat” spre ea. M-am înscris la primul curs când am văzut întâmplător un anunț. Oricum eu mereu am făcut câte un curs, că a fost vorba de Scriere Creativă sau de Copywriter, îmi ziceam că trebuie să mai învăț și altceva, să socializez și să cunosc noi oameni.

Dintr-o joacă m-am înscris, pentru că recunosc, nicio secundă nu m-am gândit serios că aș putea profesa, dar cu atât mai mult să îmi asigure existența. La primul curs m-am cam plictisit pentru că deja știam mult mai multe decât era în suportul de curs, însă am simțit că este cazul să continui.

Când ai descoperit că te pasionează Astrologia? Care a fost relația ta cu Astrologia de-a lungul timpului? Citeai Horoscopul, credeai în Zodii?

De Horoscop știam de când eram la grădiniță 😊. Aveam o vecină care era fascinată de Astrologie, iar asta m-a făcut și pe mine mereu curioasă. Avea și cărți despre Zodii, și acum țin minte coperta uneia dintre ele, era crem, avea Soarele frumos desenat pe ea.

Când am învățat să citesc, mi-a recomandat Legendele Olimpului și așa am început să fac legătura între Mitologie si Astrologie. Nu citeam, devoram acele cărți. Și acum sunt la fel, eu pot sa stau și zile în șir în casă fără să ies, atât timp cât am vederea buna, eu nu am cum să mă plictisesc, citesc, îmi găsesc o ocupație prin studiu.

Când eram mică era o moda cu revistele, o terorizam pe mama sa îmi cumpere revista Bravo. De multe ori îmi aducea revista cu unele pagini rupte, cele în care scria despre sex 😊. Iar evident că primul lucru pe care îl citeam, atât eu cât și colegele mele era Horoscopul.

Evident că eram fascinată și credeam, însă știam că nu este mereu general valabilă informația. Și firea mea curioasă a vrut să înțeleagă de ce. Așa am înțeles cum se calculează o Harta Natală, că fiecare om este unic și are propriile sale predispoziții, tendințe și că este suma alegerilor sale.

Care este semnificația numelui proiectul tău, AstroLov?

Am vrut să fie ceva diferit, dar care să mă reprezinte. Am îmbinat Astro/Astrologie, cu Lov de la Lavinia și Love (între prieteni mi se mai spune “Lovinia” 😊). A venit oarecum natural. Iubesc Astrologia și se pare că și ea pe mine.

Cum se învață Astrologia? Și ce presupune să fii Astrolog?

Astrologia în primul rând se învață continuu, oricât de experimentat ești, tot mai ai ceva de învățat. Asta se aplică oricum în orice, mai ales când vrei să evoluezi. Înveți citind, ascultând podcast-uri, interacționând cu oamenii care știu mai multe decât tine, mergi la diverse cursuri etc. Studiezi singur anumite domenii de viață, faci comparații între Harți Natale, perioade de viață și tot așa. Studiezi și iarăși studiezi.

Pentru a fi un Astrolog bun, consider că este nevoie în primul rând să simți că ești un om orientat către ceilalți. Astrologia nu e despre tine și ce crezi/vrei/înțelegi tu, ci despre ce percepe și înțelege celălalt.

Când cineva își dorește o consultație este clar că se află într-o căutare, ca atare este nevoie în primul rând să îl înțeleg.

Un Astrolog bun este, în primul rând, un psiholog bun.

Ai mare nevoie de empatie, însă trebuie să rămâi obiectiv, să nu dai sfaturi și mai ales să nu influențezi. Fiecare om are propriile sale lecții de învățat, fiecare trebuie să își ia singur deciziile. Eu, în consultații, am rolul de a ghida.

Și fix în acest scop chiar am scris și publicat Luna – jurnal astrologic de autocunoaștere. O îmbinare între ce știu din domeniul Astrologie si Psihologie.

Luna în astrologie ne indică latura emoționala, legătură cu propriul subconștient. Suntem influențați de fazele Lunii, ne simțim emoționali, sensibili, trăim și exteriorizăm diferit. Cu ajutorul acestui Jurnal te poți echilibra.

Cum se face o Harta Natală şi ce spune ea despre o persoană?

Pentru a face o Harta Natală este nevoie să știm data de naștere, ora nașterii și localitatea în care s-a născut o persoana. Odată deschisă o Harta, încep să vorbesc pe ea zeci de minute sau poate chiar ore. Asta este ceva ce am cultivat ca reporter, să existe mereu o logica în ce spun și să mă pot face ușor înțeleasă.

Există mai multe tipuri de consultații. Prima interacțiune cu astrologul are lor prin intermediul Hărții Natale (Astrograma Natală) – un instrument fabulos de autocunoaștere, în care te descoperi altfel și altfel de fiecare dată pentru că evoluezi. Însă atenție, nu Harta se schimbă, omul se schimbă.

O Hartă Natală spune foarte multe despre un om. Ne dăm seama ce relație are cu părinții, ce frici/traume are și de unde vin ele, cum să lucreze conștient pentru a fi capabil sa le vindece. Ce fel de pattern relațional are, cum este emoțional, sentimental și ce viață va avea din acest punct de vedere.

Eu mereu spun că Harta Natală este precum fundația unei case, acolo găsești tot ce ai nevoie ca bază. Și ce folosești, dar și ce nu folosești, iar rolul meu este sa ajut să se observe și să se descopere dintr-o altă perspectivă.

Dacă la finalul consultației am reușit să fac lumină măcar într-un singur domeniu de viață, eu sunt mulțumită. În general analizăm orice – de la talente, carieră, job, statut, relații, căsătorie, sănătate, copii, relația cu părinții, pattern-uri, răni, traume, etc.

Evident, discutăm și despre karma, un subiect amplu, profund, care te ajuta sa îți înțelegi pattern-urile, să te observi, iar într-un final, cu puțină muncă sa te ajuți să evoluezi. În general afli și de ce repeți povestea de “n” ori, sunt oameni care nu se vindecă ușor și nu reușesc să renunțe, să încheie un anumit capitol.

Când facem Astrograma Previzională sau Predicții aflăm ce trăiește persoana respectivă fix în acel moment din viață, care este traseul, ce este recomandat să înțeleagă sau să schimbe, cum să își îmbunătățească viața.

Multe persoane își doresc să se realizeze prin relații, altele prin avansare în carieră. Noi discutăm despre absolut toate domeniile din viață importante, încât la final să plece cu răspunsuri, să știe pur și simplu ce să aleagă ca să îi fie bine.

Care sunt principalele instrumente cu care lucrezi ca Astrolog?

Empatie și răbdare.

Care crezi că este percepția actuală despre Astrologie?

Mult mai bună față de anii trecuți. Tinerii din ziua de azi sunt mai curioși și mai deschiși. Şi sunt absolut încântată când văd că ei vin către zona aceasta spirituală, căutând răspunsuri, încercând să înțeleagă mai mult. Este fascinant.

Iar dacă cineva este împotrivă este ok și așa. Fiecare cât vrea să înțeleagă. Este un loc sub Soare pentru toți. Până la urmă totul tine de propriile credințe.

Te-ai fi gândit acum 10 ani că vei deveni Astrolog?

Nu, chiar nu. Se pare ca Universul a vrut ca eu să învăț și să evoluez, să trec prin mai multe situații și abia apoi să ajung aici. Oricum, tot ce am făcut şi învățat m-a pregătit pentru a face Astrologie. În televiziune, am învățat să fiu curioasă, şi mai mult să tot cercetez, lucru pe care încă mi-l cultiv, merg la cursuri și tot caut să aprofundez.

Am învățat să iau o idee/un gând și să fac din asta “o știre”. Acum iau un tranzit și pot îl explic unui om sau să scriu un articol despre asta. Am învățat să lucrez cu tot felul de oameni, de la diplomați până la simpli oameni, ceea ce mă ajută enorm în discuțiile din consultații.

Am lucrat la terapie cu mine și pot să o fac acum cu alții. Am făcut voluntariat la Secția Oncologie a Spitalului “Marie Curie”, unde am folosit din plin empatia. Pot să văd dincolo de o situație şi sunt capabilă să spun ceva ce nu e neapărat plăcut pentru un om, dar într-un mod care sa fie însă acceptabil.

Ce principii din viață se pot aplică în Astrologie? Dar invers?

O regulă de bază sau principiu ar fi că “Astrele predispun, noi alegem!”. Avem un Destin, însă dacă trăim conștienți, ne ușurăm viața prin alegerile pe care le facem încât să ajungem să ne simțim liniștiți și împliniți, să ne găsim menirea. Nu există “așa a fost să fie” sau coincidențe, sunt de fapt alegeri inconștiente.

Un cuvânt care definește cel mai bine Astrologia ar fi…?

Evoluţie.

fotografii: Lavinia Badea, Pixabay (fotografia de cover)

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here