Haine savage urban by Fici+Mimi

Durata: 4 minute

Am descoperit brandul de haine Fici+Mimi întâmplător, cu ceva timp în urmă, fiind impresionată de fotografiile creațiilor vestimentare. Au un quelque chose care atrage imediat privirea. La fel ca și piesele de îmbrăcăminte propriu-zise, imaginile sunt o combinație de nou și vechi, de urban și vintage, de comod și chic în același timp. Un brand de care sigur vă veți îndrăgosti și voi.

Eram curioasă să aflu cine este stă în spatele acestui brand de haine și mă bucur să împărtășesc cu voi povestea Fici+Mimi. Creatoarea brandului este Mălina Hincu și a studiat design grafic și fotografie în Olanda (clar, așa se explică simțul artistic și creativitatea imaginilor). A locuit mai mulți ani în București (7 ani), dar și în Amsterdam (6 ani), dar în final s-a stabilit la Iași, locul în care trăiește și creează în acest moment.

Începutul

Proiectul a luat naștere în urmă cu 7 ani, dintr-o pură întâmplare: Fici, o prietenă a Mălinei, a creat o serie de hăinuțe pentru bebe cu un design și din materiale care nu se găseau atunci în România. Mălina s-a entuziasmat de frumusețea hăinuțelor și a avut inspirația de a le expune în mediul online.

„Începutul a fost amatoricesc și ca o joacă, dar care încet-încet s-a dezvoltat în ceva mai serios”, spune Mălina.

Până la proiectul antreprenorial Fici+Mimi din zona de fashion, Mălina a fost implicată în mai multe arii din domeniul estetic: design grafic, make-up cinematografic, fotografie. Dar mereu a avut o atracție pentru piesele vestimentare, așa că Fici+Mimi i s-a potrivit ca o mănușă: „Pasiunea pentru haine o aveam din fragedă adolescență și parcă puțin mai evidentă decât la prietenele mele. Nu cred că a fost a o alegere asumată și conștientă, ci proiectul parcă a înflorit de la sine„.

Despre brand

Inițial, brandul era axat pe haine pentru copii, ulterior dezvoltându-se și în direcția articolelor vestimentare pentru femei și, mai nou, și pentru bărbați. Toate hainele sunt create din materiale naturale, in și bumbac organic, provenite de la producători din Italia, Franța sau Olanda.

Culorile sunt inspirate de spectrul natural: gri, maro, bej, negru, verde, cărămiziu. Sunt și culori pastelate, dar niciodată țipătoare.

Mălina mărturisește că nu este în mod conștient afiliată curentului slow fashion. Alegerea materialelor naturale a fost dictată de nevoia unui „natural feel„: „îmi dau seama că de multe ori materialul dictează forma, ca și cum ar avea o atitudine care nu este compatibilă cu orice design„.

Numele brandului este o combinație între numele prietenei, Fici, cu care colaborează pe partea de design și numele mamei Mălinei, Mimi, care este și ea implicată în proiect, realizând partea de hăinuțe tricotate.

Echipa Fici+Mimi este micuță, fiind formată din Mălina, care se ocupă de design, alegerea materialelor, fotografii, social media și relația cu clienții; mama Mălinei, care face tricotajele și un atelier cu încă 2 persoane cu care colaborează pentru producția propriu-zisă.

Despre cum ar defini stilul Fici+Mimi, Mălina mărturisește: „Câteodată mă gândesc că  vocabularul (în general) e sărac și stângaci în a putea reprezenta toată gama de sentimente, mai ales subtilitățile din cadrul estetic„.

Două cuvinte îmi pulsează în minte dacă ar fi să definesc Fici+Mimi: Urban Savage.

Surse de inspirație

Îmi dau seama acum că îmi este greu să localizez exact ce mă inspiră. Ar putea fi niște aspecte subtile de atitudine: independență, puțin anti status quo, atracție pentru spectrul natural, bogăția naivității„.

Fici+Mici este un brand romantic, inspirat de spectru natural, de o identitate personală care transcede orașul.

Moda din perspectivă personală

Curioși cum se îmbrăca Mălina în copilărie și adolescență? „Eram puțin mai punk, anti-rochițe. Făceam parte dintr-o subcultură, a skaterilor, care venea cu o atitudine și un stil vestimentar mai street„.

Outfit-ul perfect, în viziunea Mălinei, este reprezentat de”bocanci, un trench lung si o pereche de pantaloni largi„. La piesă vestimentară, ea apreciază în primul rând croiul și aspectul multi-layered, care sunt evidente și în creațiile Fici+Mimi.

fotografii: Fici+Mimi

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.