Cele mai frumoase textile pentru bucătărie de la șase producători locali

Durata: 5 minute

O masă din lemn, acoperită cu o față de masă lungă, din in, cu farfurii albe pe care stau cuminți șervete frumos împăturite, vaze cu flori, sfeșnice cu lumânări, platouri și tocătoare cu bunătăți de tot soiul – pare o descriere din revistele de home-deco, dar de ce nu am aplica aceleași principii și la noi acasă?

Adevărul este că nu trebuie mult ca să facem ca masa noastră să arate wow. Trebuie doar să alocăm puțin timp pentru a ne însuși câteva tehnici de aranjare a mesei, să știm de unde putem lua textile de masă care să ne facă viața mai frumoasă și să alocam un buget pentru asta (consideră că este o investiție care se amortizează în timp :)). Iar acum, că se apropie sărbătorile, avem o motivație în plus, nu-i așa?

Mai jos ți-am pregătit o listă cu câțiva furnizori de la care poți lua fețe de masă, șervete, traverse – toate din materiale naturale, cusute cu grijă și cu responsabilitate față de mediu.

Inlin

Dacă știai brandul Inlin prin frumoasele piese vestimentare din in, trebuie să descoperi și categoria de produse dedicate casei. Pentru zona de dining și bucătărie, vei găsi la Inlin fețe de masă, șervete și traverse, fie simple, fie cu imprimeuri tematice.

Sunt foarte drăguțe șervetele simple din in cu element brodat, care sugerează un anumit sezon (de exemplu, pentru sărbătorile de iarnă, broderia este cu brăduți), dar și traversele din colecția In Heritage, prin care se reciclează macrameuri recuperate, dându-le o nouă viață.

Dibăcești

Despre cadourile artizanale pe care le găsești la Dibăcești am scris mai pe larg aici. Cu această ocazie, am văzut că au o serie de textile pentru bucătărie care arată foarte fain și care și-ar găsi locul cu ușurință în casele voastre.

Fețele de masă de la Dibăcești sunt fie din in, fie din bumbac, uni sau cu imprimeu. Cele cu volane sunt preferatele mele, sunt delicate și parcă mă duc cu gândul la mesele din alte vremuri, dar și cele cu franjuri sau cu inserții de dantelă sunt de pus pe listă. Șervetele de in pot completa organizarea unei mese festive, așa că aruncă o privire și la această categorie.

DeFlorian

Producătorul de textile de casă DeFlorian are o colecție dedicată decorării mesei. Găsești aici set cu față de masă de bumbac și 4 șervete asortate, doar să le aranjezi pe masă, fără bătăie de cap ce și cum să asortezi; set de 4 șervete sau traverse. Toate sunt din pânză de bumbac pe care o produc chiar ei.

O altă gamă de textile pentru masă sunt ștergarele din pânză topită de bumbac, set de 3 bucăți în culori diferite, care pot da accente de culoare pentru mesele festive.

I’m Cotton You

Pe lângă lenjeriile din materiale naturale care le-a adus renumele, I’m Cotton You are în gamă și textile destinate decorării mesei: fețe de masă din in în culori neutre (alb, gri, bej, verde), traverse din in simple sau cu dungi și seturi de șervete pentru masă disponibile în două variante de dimensiuni.

Mazilique Shop

Cristina Mazilu aka Mazilique a lansat cu ceva timp în urmă o linie specială de textile pentru bucătărie în Mazilique Shop, toate din in, simple, în mai multe culori, care să răspundă oricărei preferințe. Adevărate minunății, nu alta.

Din păcate, unele fețe de masă și șervete sunt sold out, dar cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău din produsele disponibile.

Verlinne

La Verlinne, unul dintre cei mai mari producători locali de haine din in, găsim însă o gamă restrânsă de textile pentru masă, un singur tip de șervete din in este disponibil în magazinul lor online. Acestea se vând în seturi de două bucăți, fiind disponibile două culori (galben-muștar și albastru).

fotografii: Inlin, Dibăcești, DeFlorian, I’m Cotton You, Mazilique Shop, Verlinne

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.