CMOOD by Claudia Hărăbor – “Pandemia a reușit să schimbe nevoile clientelor mele”

Durata: 3 minute

Trebuie să recunosc, a venit timpul să îmi schimb gențile și cum nu am mai cumpărat de ani buni, am căutat online să văd ce propuneri fac designerii români. Pe social media am dat peste câteva modele cu linii simple, chiar clasice și cu un logo comun, un “C” metalic. Așa am ajuns să descopăr CMOOD by Claudia Hărăbor.

CMOOD este un brand românesc ce propune genți minimaliste, cu twist modern adus de catarame aurii sau argintii, de barete mixte scurte și lungi. În plus, oferă și posibilitatea de a personaliza produsele, chiar prin pictare manuală, iar în 2022 vor dezvolta piese noi, care se vor alătura genților cu nume de star, precum Grace, Alexa, Greta, Alice, printre altele.

Antreprenoarea din spatele brand-ului din București visa în copilărie să poarte ținutele starurilor de la TV sau din revistele glossy. Acum, la 33 de ani, pagina ei de Instagram debordează de inspirație stilistică, este și consultant de imagine, dar și voie bună.

“Orice femeie ar trebui să aibă în garderobă un sacou negru clasic, oversized sau cambrat.”

Cu un background în sociologie, jurnalism, management și marketing, Claudia a conceput prima geantă în 2014, ajutată de un atelier de marochinărie, când o prietenă a insistat că este timpul să își pună imaginația la testul suprem.

Motiv pentru care am rugat-o să ne povestească mai multe despre călătoria în lumea accesoriilor statement, planuri pentru 2022 și ce are FRUMOS în viața ei.

CMOOD Claudia Hărăbor

CURATORIALIST: De ce ți-ai dorit să creezi genți și ce te inspiră când concepi un model?

CLAUDIA HĂRĂBOR: Îmi place să merg să aleg pielea, accesoriile și să mă gândesc la cum vor arăta în forma finală. Mă inspiră prietenele care lucrează în domenii creative, cât și site-urile de fashion și social media.

Care este piesa preferată despre care crezi că se pretează la orice – de la o întâlnire business la una romantică?

Recomand modelul City Logo. Prin simplitatea ei, geanta este versatilă și poate fi purtată în orice moment al zilei.

Îmi place mult rozul și am văzut că propui un model inedit care poartă numele de Pink Flamingo. Care este povestea din spate?

Mi-am dorit mult să realizez genți pictate manual conform tendințelor de pe podiumul internațional, precum cele de la Dolce & Gabbana. Am atras acea energie, iar un prieten mi-a făcut cunoștință cu Ilinca, o tânără studentă la Arhitectură, iar împreuna am reușit să lansăm o colecție numită “Summer of Joy”.

CMOOD Claudia Hărăbor

Ce planuri ai cu CMOOD pentru anul următor?

În anul 2022, CMOOD se va reinventa cu un logo nou și o colecție de genți de laptop. Pandemia a reușit să schimbe nevoile clientelor mele și sunt des întrebată în ce model încape un laptop.

Poți să ne spui care crezi că vor fi top 3 genți în 2022?

  1. Coșul de răchită – este geanta care va aduce un aer fresh ținutelor de vacanță.
  2. Geanta mini – este potrivită în orice moment al zilei.
  3. Geanta de laptop – pentru a putea lucra remote oriunde în oraș.

Am văzut pe social media că ești și Image Consultant, poți să ne spui mai multe despre acest rol?

Am început să primesc tot mai des întrebări dacă pot oferi consultanță. Încerc să mă informez tot mai mult și se pare că este un sector în dezvoltare și la noi în țară.

Am terminat două cursuri de styling vestimentar, este adevărata mea pasiune. În următoarea perioadă mă voi concentra pe acest rol de consultant de imagine și voi posta mai des atât ținute care mă inspiră, cât și sfaturi stilistice.

Ce te mai inspiră în București, care sunt locurile tale dragi de going out?

Îmi place să ies în locuri cu oameni relaxați, fie că este vorba de cafenele, fie restaurante. Pentru dulce și o cafea bună recomand Dulcipass, apoi un mic-dejun la Simbio, iar prânzul sau cina la Unico Vero.

CMOOD Claudia Hărăbor

Ce ai tu FRUMOS astăzi?

O relație bună cu mine. Prieteni creativi. Un păr sănătos.

Un trench coat merge cel mai bine cu…

O pereche de jeans și tricou basic.

Îmi plac sneakers de la…

Veja.

Șampania…

Mai bine gin cu mango.

Elena Vrabie
Elena Vrabie
Port multe pălării și învăț în fiecare zi despre viața de femeie, mamă, soție, iubitoare de patrupede și jurnalist Millennial cu o experiență de 10 ani în domeniu. Când nu scriu, vloguiesc! #alwaysoptimising