Încă 10 cafenele din București pe care trebuie să le încerci

Durata: 9 minute

După cum spunema în articolul nostru anterior despre 10 cafenele din București pe care trebuie să le încerci, am revenit cu încă 10 :). Pentru că ne place cafeaua și, ca și voi, vrem să avem o listă cât mai cuprinzătoare de cafenele în care să savurăm o cafea de specialitate excepțională.

De remarcat că multe dintre aceste cafenele despre care vei citi mai jos au propriile prăjitorii, ceea ce face înseamnă că la fiecare dintre ele vei avea parte de o experiență unică în ce privește gustul și aroma cafelei.

MABÓ Coffee Roasters

cafenele din București

MABÓ Coffee Roasters este locul în care își face magia Bogdan Georgescu, un nume recunoscut în piața cafelei din România, dar și la nivel internațional, întrucât el este Campion Național și Vice Campion Mondial la competițiile de prăjit cafea.

Cafeneaua MABÓ a fost deschisă în 2020 și este situată pe strada Vulturilor nr 31, unde poți bea o cafea prăjită la perfecție de Bogdan Georgescu și servită de barista Adrian Șerban.

cafenele din București

„Pentru noi, calitatea primează întotdeauna” este motto-ul după care se conduce Bogdan. De aceea, cafeaua este atent selecționată ceea ce înseamnă că se cunoaște cu exactitate sursa de proveniență (ferma, stația de procesare, perioada de recoltare), cireșele de cafea mature sunt culese manual, iar fiecare lot este prăjit (doar prin pre-comandă) în funcție de caracteristicile cafelei respective.

cafenele din București

cafea

cafea București

Cafeaua prăjită la MABÓ o vei găsi și la alte cafenele și localuri din București, precum Origyns, AMAR Coffee Tribe, Drip Coffee Shop, Friddi, Papila, Artisan Coffee etc.

20 Grams Coffee Roasters

cafea București

20 Grams se află pe Calea Călărașilor nr 85, într-o frumoasă clădire veche, situată pe colț, cu ferestre mari prin care poți admira cartierul. Este atât cafenea, cât și prăjitorie, iar numele provine de la cantitatea de cafea necesară unui shot dublu de espresso.

cafea București

Fondatorii 20 Grams Cofee Roasters sunt Andra și Alexandru Samoilă care au plecat în acest business cu dorința de a oferi iubitorilor de cafea șansa de a descoperi cafeaua de specialitate la cele mai înalte standarde și totuși accesibilă ca preț și locație, pe care să o poată lua în drum spre birou.

La 20 Grams vei găsi doar cafea cafea Arabica 100%, „light roasted” și fără amestecuri de origini. Dacă îți place cafeaua băută aici, poți lua și pentru acasă, la fel ca și o gamă largă de ustensile de făcut cafea, instrumente de lucru pentru barista, râșnițe de cafea și alte accesorii.

cafea București

cafea

Original – aici îți vei putea savura cafeau privind sacii cu cafea :).

cafea

M60

Cu interiorul său de inspirație scandinavă, simplu și preponderent din lemn, M60 este una dintre cafenelele cu tradiție din București. Se află pe strada Amzei la nr 2 și a fost deschisă la finele lui 2014 de Răzvan Crișan și David Maguet. Între timp, cafeneaua a fost integrată în Kane Group (alături de Pizzeria Mamizza și Restaurant Kane).

Este cunoscută ca fiind o cafenea cool, în care poți veni și cu copiii sau cu animalele de companie (how cool is that? ), fiind adesea spațiu de lucru pentru freelanceri.

Cafeaua provine de la Guido, fiind un blend special creat pentru M60, cu note de ciocolată și fructe roșii, iar pe lângă cafea poți servi sandvișuri, quiche-uri sau un desert.

În fața cafenelei, când vremea este frumoasă, se poate sta la câteva măsuțe scoase direct pe trotuar.

Nomonym Coffee Roasters

Sub deviza „Great coffee no matter what” funcționează Nomonym Coffee Roastery, coffee shop și prăjitorie de cafea. Le găsești pe strada Ilarie Chendi nr 1.

Merită să faci o vizită aici – vei regăsi o serie de cafele deosebite, precum  Chai Latte, Butterfly Pea Latte, Blue Latte sau Beetroot Latte.

Butterfly Pea Latte & Chai Latte
Blue Latte
Beetroot Latte

Black Habit Coffee

Cafeneaua Black Habit a fost deschisă în 2018 și se află pe strada Griviței nr 77 (în zona adiacentă Pieței Romane – Bulevardul Dacia). Fondator este Ionuț Isache care, înainte de a-și deschide propria cafenea, a lucrat 4 ani ca barista la Origo, de unde a preluat pasiunea pentru cafeaua de specialitate.

Obiectivul lui Ionuț este să fie alături de oameni în descoperirea pasiunii pentru gustul cafelei de specialitate. Deviza Black Habit – „pauze de cafea cu voie bună și gustări hrănitoare”. Au și o grădină foarte drăguță, cu mult lemn și copaci umbroși.

De joi până sâmbătă, seara, la Black Habit se organizează și mici evenimente cum ar fi degustări de vinuri.

Sloane Specialty Coffee Roastery

Sloane Specialty Coffee Roastery se află pe Calea Victoriei nr 87 și a fost fondată de Teodora Pitiș, o adevărată expertă în domeniul cafelei. Ea și-a obtinut certificarea Q Arabica Grader, fiind una dintre cei 2 Q Graderi din București (în lume sunt doar 6000)! Certificarea este echivalentul unui “doctorat în cafea”!

Interesantă este originea numelui cafenelei, explicată pe site-ul lor în două moduri. În prima variantă,  ar fi fost inspirat de cartea cartea “Black Gold” scrisă de Anthony Wild, despre Sir Hans Sloane și Issac Newton, fiind un semn de recunoștință pentru colegul mai puțin celebru al lui Newton, Sloane. În cea de-a doua variantă, explicația se leagă de Sloane Square din Londra și de slang-ul „sloane” care desemna “sofisticat”, “bine educat”, „clasă superioară”. Acum, fiecare crede ce vrea :).

Cafeaua de la Sloane provine din propria prăjitorie, iar dacă vrei să îți iei pentru acasă, poți apela la abonamentele de cafea puse la dispoziție pe site.

Frudisiac

Deschisă în 2015 în zona Dorobanți (Intrarea Bitolia nr 4), Frudisiac a fost la momentul respectiv o revelație pentru iubitorii de cafea și a stilului scandinav.

Are un interior simplu, de inspirație nordică, o masă imensă ca punct central, care invită la socializare chiar de nu îi cunoști pe co-meseni, cafea de specialitate, reviste de calitate (Kinfolk, The Gentlewoman), sucuri proaspăt stoarse și câteva sortimente de mâncare sănătoasă.

Cafeaua de la Frudisiac provine de la Drop Coffee Roasters, una dintre cele mai mari nume în cafeaua europeană (au sediul în Stockholm). Pe lângă cafea, ai parte de ceaiuri de la NuTe organic și de ciocolată caldă de la Mörk Chocolate (Australia).

Uzina Coffee

Situată în strada Amzei nr 5, Uzina Coffee, a fost deschisă la finele anului 2018 de către Ovidiu Neacșu și Cătălin Boltasu, fiind inițial ca prăjitorie artizanală de cafea de specialitate (Uzina Urban Coffee Roasters).

Abia din 2020, prăjitoria a fost relocată, iar spațiul a fost transformat în cafenea, în care vizitatorii pot degusta cafeaua din prăjitoria proprie.

Cei doi antreprenori și-au propus să aducă iubitorilor de cafea sortimente excepționale, loturi premiate internațional și recolte excentrice ale fermierilor cultivatori de cafea din lumea întreagă. Tipul de prăjire a cafelei este unul mediu, considerat a împăca gusturile băutorilor de cafea și capacitatea fiecărui sortiment de cafea de a-și etala caracteristicile specifice.

La Uzina Coffee poți sta înăuntru la cele câteva măsuțe disponibile la parter, afară când e vremea frumoasă și la subsol, în serile în care se organizează evenimente (concerte, ateliere și degustari de cafea, lansări de carte, degustări de vinuri).

„Ce este UZINA? O promisiune în fața tuturor. Vom bea cafele fantastice!”, spun inițiatorii. Faceți o vizită ca să vă convingeți!

T-Zero Coffee Shop

T-Zero Coffee Shop este o cafenea micuță, situată pe strada Dianei nr 1 (zona Piața Rosetti). A fost fondată în anul 2015 de către Cosmin Cosma, care până atunci lucrase în vânzări de electrocasnice.

După o vizită la Origo, a fost cucerit de cafeaua de specialitate, a făcut cursuri la Barista School, la Origo și a primit consiliere de la prietenul său, Ionuț Bîndilă, co-fondator la cafeneaua Two Minutes.

T-Zero este deschisă oricărui client ce vrea să bea o cafea bună, într-un loc fără pretenții (adesea se savurează afară cafeaua), plin de voie bună și oameni puși pe glume. Cafeaua provinde de la Origo sau de la Madison Coffee.

OTOTO

Ototo este un concept nou pe piața din România, îmbinând profilul de magazin cu cel de cafenea. A fost deschis în 2021, cu un prim sediu pe strada Mendeleev nr 5, iar acum cu încă două locații, pe Calea Victoriei nr 153 și pe Calea Dorobanților 239. Inițiatori sunt Ana Tanasă şi Radu Stanciu, aflați la primul proiect antreprenorial.

Îți recomand o vizită la OTOTO, pentru că este un spațiu 2 în 1, un loc unde mergi la shopping (vei avea parte de branduri independente, multe dintre ele de pe piața locală), dar şi la o cafea de specialitate de savurat, singur sau alături de prieteni.

fotografii: paginile de Facebook ale cafenelelor

Dacă mai știi alte cafenele faine, cu cafea de excepție, dă-ne de veste în comentarii!

10 cafenele din București pe care trebuie să le încerci

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.