Sweet Escape – noua piesă by NAVI & Cezar Hăbeanu

Durata: 2 minute

Cântăreața NAVI încheie anul cu o lansare-surpriză: piesa Sweet Escape, într-un duet cu Cezar Hăbeanu, artistul care și-a petrecut ultimii ani clădind o carieră ca muzician de stradă în Dublin.

Sweet Escape este la o intersecție de stiluri și de stări, fiind o baladă pop-rock-R’n’B care îmbină melancolia poetică specifică lui NAVI cu energia dezlănțuită a lui Cezar.

Versurile vorbesc despre o iubire complicată, care pare la început o “dulce evadare” din cotidian, dar care se transformă, în cele din urmă, într-un coșmar și o poveste cu totul greșită.

De la idee la piesa finală

Procesul de creare al piesei a fost unul îndelungat. Ideea i-a venit prima oară în primăvara anului 2019, după cum mărturisește artista: „mi-aduc aminte că mă plimbam pe străzile din Viena și toate gardurile aurite ale clădirilor vechi și-mi tot suna în cap treaba asta cu „the golden cage that I had built was firmly pressed against my skin”. Nu s-a concretizat într-un cântec decât în anul următor când, mergând prin munți, am început să fredonez și linia melodică… totul a curs firesc apoi, refrenul l-am făcut în marele oraș, când mă duceam spre o cină, la un restaurant grecesc :). Da, nu știu ce-a fost cu piesa asta, un mix de țări și stări”.

Duetul

NAVI și Cezar Hăbeanu s-au cunoscut în 2017, anul în care fiecare dintre ei și-a lansat primul album: NAVI ieșise pe piață cu “Songbird”, iar Cezar – cu LP-ul “2005”, la lansare căruia solista a fost invitată să cânte.

Mi-a plăcut mult albumul lui, mi-a plăcut și cum ni s-au completat vocile, am glumit eu că poate facem un duet – dar spun asta fiecărui muzician fain pe care-l cunosc, așa că probabil nici Cezar n-a luat-o personal :). Anul trecut ne-am reîntâlnit la un jam session la mine la studio și i-am arătat piesa asta la care lucram, el a gândit imediat armonia pe chitară și când a început să cânte și cu vocea, am știut că asta e, că trebuie s-o înregistrăm împreună. Proiectul ăsta e unul dintre lucrurile frumoase întâmplate în pandemie și mi se pare că între mine și Cezar e o energie foarte frumoasă și constructivă. Știam că e bun pe scenă, dar lucrând cu el la piesa asta am văzut și cât suflet și atenție pune în partea de producție”, povestește NAVI.

Cezar spune, la rândul său, că “Sweet Escape este ceva relativ nou pentru mine, cu această colaborare frumoasă am ieșit din zona de comfort a pieselor de tip singer-songwriter cu care eram obișnuit. A fost ceva destul de spontan: într-o vizită amicală la Demisec Records, NAVI mi-a pus o chitară acustică în mână și a început să cânte o linie tare faină. Lucrurile au mers lin în continuare, iar după câteva zile presarate cu multă cafea și creativitate am ajuns la acest frumos rezultat. A fost o provocare la care amâandoi am răspuns, așa s-a născut Sweet Escape”.

Piesa Sweet Escape este disponibilă acum pe toate platformele de streaming.

Cu NAVI v-am făcut cunoștință când a împărtășit cu noi experiența sa cu Gastric Sleeve.

fotografii: NAVI

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.