Modă, recunoaștere și caritate – Zara a lansat “Icons by Peter Lindbergh”

Durata: 2 minute

Zara a lansat recent colecția în ediție limitată “Icons by Peter Lindbergh”, un tribut adus celebrului fotograf de modă Peter Lindbergh. Încasările obținute din vânzarea hainelor din această colecție vor fi donate 100% către Fundația Franca, înființată în 2018 în memoria redactorului-șef al revistei Vogue Italia, Franca Sozzani.

Colecția este curatoriată de către Fabien Baron (Creative Director Vogue Italia) și cuprinde piese pe care sunt imprimate fotografii alb-negru iconice cu super-modelele anilor ’90, realizate de către Peter Lindbergh: Kate Moss, Amber Valletta, Linda Evangelista, Helena Christensen sau Lynne Koester.

În colecție se regăsesc piese basic, tricouri și bluze cu mânecă lungă, din bumbac organic, simple, albe sau negre, cu imprimeuri foto pe partea din față și broderie cu semnătura lui Lindbergh sub imprimeu sau pe spate. Articolele din colecție au un ambalaj personalizat – o cutie care poate fi refolosită.

Peter Lindbergh a fost unul dintre cei mai mari fotografi de modă, fotografiile sale în stil alb-negru fiind publicate în marile publicații internaționale de modă.

Fundația Franca derulează Global BabySeq Project, un program de cercetare în domeniul geneticii preventive pentru nou-născuți, derulat de către Brigham and Women’s Hospital și Harvard Medical School.

fotografii: Zara

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.