Ghid de nunți | 3 branduri de verighete de care (poate) nu știai

Durata: 4 minuteÎnainte să mă căsătoresc, aveam obiceiul să-mi dăruiesc de ziua mea câte un inel frumos. Le purtam mândră pe degete și spuneam povestea lor ori de câte ori se ivea ocazia. Un inel cu cruce Ana Alexe, unul de la andresco, unul cu luna de la Irina Marinescu. Le adoram, încă o fac.
După logodnă și căsătorie, aceste inele nu și-au mai găsit locul – estetic și fizic vorbind – pe degetele mele.

La fel și în cazul soțului, iubitor și purtător de multiple brățări și felurite inele.
După înfăptuire, am lăsat amândoi loc verighetelor. Motiv pentru care am dorit să avem o pereche de verighete unicat, cu adevărat speciale pentru noi, create de noi. Și cred că aceasta este povestea majorității mirilor.
Fără să stăm pe gânduri, am ales atunci (în 2016) Zehava.

Articolul face parte din seria de recomandări #NunțiCuratorialist gândit să îți aducă sugestiile noastre care să te ajute să ai nunta pe care ai visat-o întotdeauna.

ZEHAVA

Colaborasem cu Zehava, acest mic atelier boutique de pe strada mea preferată (pe atunci se afla pe N. Golescu, acum pe Constantin Esarcu 1-3, lângă Ateneul Român), ce creează şi produce manual bijuterii de calitate în ediții limitate.

Îl cunoșteam pe Daniel Teashala și îmi plăcea tot ce ieșea din mâinile și sufletul său.
Piesele colecțiilor Zehava, cele pe care le ador, indiferent că vorbim despre inele, brățări sau cercei – sunt unite în același stil brutal, imperfect, cu linii ferme, deloc polișate. Piese frumoase și perfecte în imperfecțiunea lor. Acesta este și motivul pentru care am considerat Zehava și pe Daniel potriviți pentru a da formă tangibilă verighetelor pe care ni le-am imaginat.

Verighete Zehava
Verighete Zehava

„În colecțiile de verighete Zehava avem 220 de modele din care mirii își pot alege şi chiar crea împreună cu noi modele originale.
În meseria mea a trebuit să înțeleg că viitorii miri sunt doi oameni diferiți, cu gusturi diferite dar că, de cele mai multe ori, își aleg ceva identic doar pentru că așa este obiceiul.
Astfel, ceea ce îi încurajez să facă este să aleagă fiecare ce îi place, ce îl caracterizează și se potrivește stilului său. Ceva extrem de elegant și delicat pentru ea, ceva mai masculin, mai puternic pentru el, spre exemplu.
Apoi vin cu sugestii pentru modificarea lor astfel încât frumusețea verighetei să fie pusă în valoare și să se încadreze cât mai bine pe mâna lor și, nu în ultimul rând, în viața lor.
Nimeni nu ar trebui să facă un compromis de la a alege ceea ce îi place, mai ales că verighetele sunt bijuteriile care se află cel mai aproape de inimă, în fiecare zi din viața noastră.
Atunci, rolul meu, în măsura în care mirii își doresc, este să confer o notă de unicitate verighetelor – să lucrez cu o textură pe care ei o aleg, spre exemplu.

Similaritatea nu este însă un obiectiv, fiecare este liber să-și păstreze individualitatea.
No rules, just love.“ DANIEL TEASHALA – owner si designer de bijuterii Zehava Jewelry.

Vedeți pe site-ul Zehava toate modelele de verighete disponibile.

O selecție de verighete Zehava:

 

CARLA SZABO

Carla Szabo este unul dintre cei mai longevivi designeri de bijuterii din România. Unele dintre noi își amintesc sau chiar dețin iconicele inele cu mesaje.
Deși nu ai asocia numele Carla Szabo cu verighete, ci, mai degrabă, cu bijuterii concept și accesorii statement, află că există și colecții de verighete.

Verighete Carla Szabo
Verighete Carla Szabo

Spre deosebire de Zehava, care se joacă în mod brutal cu materialul pentru a obține perfecțiunea imperfecțiunii, Carla Szabo este în căutarea perfecțiunii conceptuale.

Verighetele Carla Szabo – fie din colecții, fie unicat, realizate la comandă – explorează arhitectura lui “împreună”, a celor două piese distincte ce trebuie să conviețuiască fizic. Astfel, la fel ca-n viața de cuplu, avem alăturări explicite ale verighetelor, ale celor două entități, dar și alăturări simbolice prin completare reciprocă.

Un univers estetic plin de simboluri, demn de explorat de către viitorii miri.

O selecție de verighete Carla Szabo:

JOULE PROJECT

Joule Project este un nou proiect de bijuterie semnat Raluca Leafu, creator Bon Bijou. Un alt loc de joacă al designerului, un brand elevat ce explorează materialele și creația la un alt nivel.
Altfel, piesele Joule Project sunt bijuterii de sine stătătoare, nu doar accesorii cu rol decorativ în completarea unei ținute.

Bijuterii Joule Project
Bijuterii Joule Project

O pereche de verighete Joule Project, fie că mergeți pe ceva deja existent sau realizați cu Raluca ceva unicat, trebuie a fi piesă statement, chiar dacă asta necesită curaj și asumare.
Verighetele Joule Project au puterea să vă încapsuleze povestea, devenind ele în sine o poveste demnă de spus ori de câte ori cineva îți va spune “Dar ce verigheta interesantă ai.”

O selecție de verighete Joule Project:

Click aici pentru a vedea toate recomandările noastre din seria #NunțiCuratorialist

Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here