Există nunți din ne-poveste. Și e ok.

Durata: 2 minuteȘtiu. Toate visăm la nunta din povești, cu prințul din povești, în rochia de poveste, cu florile curgând râuri, noi superbe, ca niște prințese adevărate. Până la un punct.
Până la acel punct în care ne dăm seama că viața bate filmul și că nu totul trebuie să fie de poveste. Din acea poveste. Ci, mai degrabă, pe sufletul nostru. Și pe mintea noastră.

Femeile ce suntem acum, ce știu ce și cum își doresc acum. Chiar și atunci când este vorba despre nunta lor.
Și care își fac nunta așa cum vor ele, nu cum vor ei: ei familia extinsă, ei nașii, ei socrii, ei oamenii de pe Instagram.

Astfel, află că este perfect normal / sau, mai degrabă, ești perfect normală dacă:

– Nu vrei să ai o rochie princess cu crinolina. Și nici măcar sirenă.
– Vrei o rochie nu neapărat albă, din in, sau un material organic, ușor. Nu, nu e doar o altă toană de a ta contra curentului fast-fashion. E ok să vrei să îți respire corpul după 5 ore de dans.
– Nu vrei un machiaj perfect și o coafură cu bucle perfecte, când tu, în
restul zilelor, ești imperfectă și foarte fericită cu tine așa. Și el la fel.
– Nu vrei o nuntă cu 200+ de invitați. Nici nu mai știu, e legal acest număr obscen?

– E ok să le ziceți NU părinților voștri când vin cu toată lista de rude “la care ne-am dus la nuntă ca să vină și la nunta ta.”
– Poți opta pentru o petrecere restrânsă, în aer liber, de zi, în care să fie muzică de care vă place vouă, un bufet suedez, fără 5 feluri de mâncare… doamne, întotdeauna mănânc doar pentru a nu rămâne și a fi aruncată.
Iar aici ai 3 grădini de vară pentru evenimente restrânse și petrecerea timpului liber.

– Să nu vrei neapărat o nuntă cu dar în bani, dar, mai degrabă, să deschizi un wishlist de lucruri utile la început de drum. Sau un crowdfund pentru o călătorie de vis etc.
– Să nu vrei ca 50% din buget să se ducă pe flori ce curg valuri, în nuanțe pudrate. Există nunți frumoase și fără Dadoo și Iris, mai ales dacă mireasa crede (și ea) că garoafele sunt subestimate.

Acest articol era / trebuia să fie despre trei ateliere florale pentru o nuntă pe sufletul tău, dar introducerea a devenit un articol în sine. Și e bine să rămână așa.
Ca un manifesto pentru nunțile noastre, pentru noi și nu pentru ceilalți și, în niciun caz, pentru Instagram.

Pentru că fiecare nuntă este frumoasă, mai ales dacă mirii zâmbesc și dacă toți oamenii sunt acolo de bună voie și nesiliți de nimeni.

Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here