(Oana) Evelin Bundur. Graphic Designer. Freelancer din 2016. Colaborări cu brand-uri precum Mega Image, eMAG și Biodeck, printre altele, pe care atunci când le-am văzut mi-am spus în gând că ale ei sunt. Ale ei sunt, dovada aici, aici și aici. Cea mai recentă colaborare cu Zebra Cat, un loc unde se beau ceaiuri cool.
Fost student la Universitatea Națională de Arte din București. Fost Art Director la Cohn & Jansen JWT, FCB Bucharest și Marks – Simplicity. Co-fondator Visual Playground Design School, un ONG lansat cu dorința de a crea o comunitate pentru tinerii ilustratori să își crească aripile și să găsească resursele necesare ca să se dezvolte.
Un interviu simplu. Un catching up cu un fost #CosbucAlumni. Un moment în timp cu un artist ale cărui opere mi le-aș pune pe perete, iar pe telefon au fost deja ca background (vezi imaginea de mai jos). Atât. Ah e și despre București și…vei vedea.
CURATORIALIST: Cum a început 2022 pentru tine și ce ai în plan anul acesta?
Evelin Bundur: 2022 a început cu o mahmureală sinistră, cum altfel. Pentru anul acesta mi-aș dori mai mult focus pe proiecte personale și să fac cât mai mult sport, like orice, doar să simt că fac ceva cu acest trup al meu.
Ce îți mai place la București, de ce ai decis să rămâi aici, pe unde mai ieși în oraș (când nu este pandemie)?
Nu știu de ce îmi place Bucureștiul, dar îmi place. Sigur, asta nu înseamnă că nu mă enervează de mor anumite chestii, dar overall, îmi place. Mi se pare combinația perfectă să am aici casa și în rest să călătoresc cât și unde vreau (când nu e pandemie, desigur).
Rămân aici pentru că efectiv nu m-a atras niciodată ideea de a trăi în alt oraș din altă țară.
Legat de locuri, am fost vara trecută la Terasa Florilor din Obor și mi-a plăcut maxim.
Cum începe o zi din viața unui ilustrator?
Îmi încep ziua cu DOUĂ cafele sfinte. Prima este la 20grams, cu prietena mea Miruna, iar a doua la Perfect Simplu, cu colegii de la studio. Abia apoi pot intra în mood-ul de lucru.
Cum începe un proiect nou pentru tine și ce faci în momentele când te blochezi?
Încep fiecare proiect cu creionul pe hârtie.
Stau și mâzgălesc tot ce îmi trece prin cap până îmi apare un zâmbet tâmp în colțul gurii și atunci știu că am ceva. După ce am schița ideii, o scanez/pozez și continui să lucrez în Photoshop/Illustrator pentru varianta finala a ilustrației. Când mă blochez prefer să las totul pe a doua zi, daca îmi permite deadline-ul.
De ce ai vrut să ajungi ilustrator, ai vrut de mică, poți să îmi povestești despre parcurs?
Parcurs pe scurt >>> clasele 1-3: vreau să mă adopte Steve Irwin și să am grijă de animale; clasa a 5-a: vreau să fiu programator; clasa a 6-a: vreau să fiu veterinar, clasa a 8-a: vreau să fiu notar; clasa a 11-a: vreau să fiu dansatoare; clasele 11-12: vreau să fiu arhitect, dar poate și graphic designer, așa că mă pregătesc pentru ambele facultăți; aleg să merg la Arte Decorative și Design și nu regret nimic.
Ai lucrat cinci ani într-o companie, apoi ai optat pentru freelancing. Ce a inspirat schimbarea?
Nu am plecat din advertising ca să fiu Art Director în regim freelance, am plecat ca să mă dedic cu totul ilustrației. Mă bucur de experiența pe care am avut-o în agenție, simt că încă mă ajută în procesul de creație și în relația pe care o am cu clienții.
Cum poate un ilustrator să fie freelancer în București, ce unelte recomanzi celor care îți vor călca pe urme în acest domeniu?
Să existe un echilibru între personal/client work + musai upload constant pe Behance, Instagram și poate pe un site personal.
Ce ai tu FRUMOS astăzi?
O livadă în satul Râu Alb cu o căsuță bătrânească și un hambar pe care urmează să le recondiționez împreună cu prietenul meu.
Talentul meu secret…
Este secret.
Sustenabilitatea pentru mine înseamnă…
Mai puțin consum inutil de orice fel; reciclat, reciclat, reciclat; și mai mult respect pentru natură.
La pensie vreau să…
Am o sănătate tun ca să pot călători prin lume.