Clothing Swap – un eveniment de susținere a modei responsabile inițiat de YKO-YKO

Durata: 2 minute

YKO-YKO, prima platformă românească online dedicată exclusiv culturii modei responsabile, organizează primul eveniment de tip Clothing Swap. Acesta se desfășoară duminică, 03 aprilie, între orele 11.00-15.00, în Piața Charles de Gaulle nr 3, etaj 2 (Clădirea Bob Coffee Shop/ Le Bab).

Sub motto-ul „Give some, take some„, evenimentul încurajează consumul responsabil de fashion, reducerea risipei și reutilizarea acelor piese vestimentare iubite, dar uitate. Schimbul de haine va fi și un prilej de socializare, alături de cafea și prosecco din partea organizatorilor.

Platforma YKO-YKO a fost inițiată de Florina și Alexandra și este mai mult decât un magazin online cu produse etice, este și un centru de resurse educaționale privind moda sustenabilă și un ghid privind cele mai importante inovații din domeniul modei responsabile.

„Sustenabilitatea nu e un concept izolat. La fel ca în natură, fiecare entitate, fiecare individ, fiecare proces și fiecare activitate are un rol, o consecință și o importanță egală. Suntem interdependenți în acest ecosistem, iar dacă putem să schimbam cu adevărat ceva, putem doar împreună” – YKO-YKO

Cum poți participa la Clothing Swap

  • pentru a participa, este nevoie de înscriere. Termenul limită este vineri, 1 aprilie, la adresa de email hello@yko-yko.ro. Numărul de locuri este limitat.
  • până la aceeași dată, participanții trebuie să aducă la sediul YKO-YKO (str. Ceaikovski, nr.5, sc.B, et.3, ap.26, sector 2, București) 3-5 articole vestimentare din garderobă sau să le trimiți prin curier.
  • piesele trebuie să fie în stare foarte bună, chiar dacă au fost  purtate – fără pete sau defecte.
  • în schimbul lor, pe baza unui jeton digital, vei putea alege alte haine atent alese, aduse de celelalte participante. Vei putea alege un număr de piese egal cu numărul celor aduse de tine.
  • categorii acceptate: paltoane, geci, jachete, sacouri, pulovere, bluze, cămăși, rochii, fuste, genți.
  • piesele nerevendicate în timpul evenimentului vor fi donate către Bine Boutique sau returnate proprietarilor (trebuie să specifici dacă există piese, printre cele înscrise de tine in SWAP, pe care dorești să le primești inapoi la finalul evenimentului).

Colecția Clothing Swap va fi atent sortată, organizată și prezentată de YKO-YKO, astfel încât fiecare obiect să fie pus în valoare, iar tu să îți găsești ușor “your brand new love”.

fotografii: YKO-YKO

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.