CHARLOTTE GAINSBOURG x ZARA

Durata: 2 minute

Call my agent | Dix pour cent mi-a redeschis în această perioadă apetitul pentru stilul francez. Nu pentru franceză, luptă pe care am pierdut-o încă din școala generală și liceu. Dar pentru stilul „effortless chic” al lor, pentru situațiile absurde și amuzante, dar a simți vreodată că sunt cringe sau că ar fi exagerat.

Au francezii așa un stil dozat, perfect aliniat. Simt ca o scriitură ce a fost trecută pe curat, cu linia de la caiet trasată, totul fără a părea greu, ci doar liniștitor.

Depistezi în stilul lor câteva elemente musai: suprapunerile / layering-ul, croiurile ușor cambrate fără a încorseta – un sacou sau un palton sub același tipar – dar și bluzele / sweaterele / maletele simple, din casmir sau o lână fină, bluzele Marinière, ceva pe cap, eșarfă / fular, accesorii minimal, dar toate, întotdeauna din cele mai bune materiale, naturale.

Pe vremea Sartorialist o vânam în multitudinea de personaje pe Emmanuelle Alt – acum redactor sef Vogue Paris – în detrimentul omoloagelor sale de la alte reviste, tocmai pentru că un tricou alb, o pereche de jeans cigarette sau slim, cu un sacou cambrat (nu strâmt, poate Balmain) și o pereche de kitten-heels era tot ce avea nevoie. Era ceva ce părea accesibil tuturor, din toate punctele de vedere. Dar pe care puțini reușesc să îl bifeze și afișeze cu succes.

În acest context am descoperit zilele acestea colecția CHARLOTTE GAINSBOURG x ZARA.
Unde Charlotte este Charlotte Gainsbourg, actriță și cântăreața de origine anglo-franceză, fiica legendarilor Jane Birkin și Serge Gainsbourg.
O artistă get-beget ce respiră stil.

În acest sens, ZARA a reușit să încapsuleze în această colecție o serie de piese must-have atât pentru a obține o garderobă all french, dar și pentru a introduce – item cu item – piese în dulapul de sezon și a face din ele staruri.

Esențializăm: palton cu revere largi și pad-uri la umeri, sacou aidoma, trench din material reiat, jeans cigarette, cămăși din denim pentru un layering reușit, cizme / botine din piele într-un design bold.

Andreea Cartu
Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.