Câlția x Glăvan – O colecție capsulă de încălțăminte și accesorii semnată de cei doi artiști

Durata: 2 minute

Motivele naturale din arta pictorului Ștefan Câlția și piesele de încălțăminte și accesoriile create de designerul Mihaela Glăvan s-au întâlnit într-o colecție capsulă menită să ne introducă în universul comun celor doi artiști.

Astfel, rigurozitatea arhitecturală specifică creațiilor Mihaelei Glăvan se întâlnește cu universul realist-magic din operele artistului Ștefan Câlția, iar colecția rezultată este într-adevăr unică.

Mihaela Glăvan (photo by Raluca Ciornea)
Ștefan Câlția

Lansarea colecției Câlția x Glăvan va avea loc pe 7 aprilie 2022, de la ora 18.00, la sediul Ordinului Arhitecților din România (str. Pictor Arthur Verona, nr. 19). Evenimentul va avea forma unui concept expozițional realizat de “instigatorul” acestui proiect, Cristiana Raluca Drăghici. Expoziția poate fi vizitată în perioada 7-9 aprilie.

Despre colecție

Călători – așa se numesc de regulă personajele lui Ștefan Câlția, fie ele cu picioarele pe pământ ori plutind cu oasele goale. Astfel, poate că nu este întâmplătoare această colaborare cu un designer care creează piese de încălțăminte.

Plante din universul familiar precum cicoarea, cârciumăresele, gălbenelele sau coada șoricelului se regăsesc brodate pe creațiile realizate în cunoscutul stil deconstructivist, definit de calitatea materialelor și a execuției care au consacrat-o pe Mihaela Glăvan.

Inclusiv semnătura formală a artistului, peștele, este folosită ca motiv în această colecție capsulă și apare fie supradimensionat pe o borsetă cu portabilitate multiplă, fie deconstruit pe vârful unei perechi de cizme. Aceste tipare preluate identic, asemeni unui colaj, sunt tratate de la caz la caz, fie ca integrante, fie contrastant prin jocul cu scara și paleta cromatică.

fotografii colecție: Ella Costache

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.