Alice Peneacă și Dragoș Caliminte despre regiment.22 | Interviu

Durata: 5 minuteAlice și Dragoș sunt “doi oameni creativi, cu pasiuni comune, care au crescut separat însă cu aceleași valori și care și-au dorit foarte mult să li se întâmple tot ceea ce li se întâmplă astăzi.” 

Atât de frumos ne-au răspuns la întrebarea: Cine sunteți voi?
Atât de pur și simplu.
Dincolo de ochiul public, de ceea ce suntem invitați să vedem și să credem prin ecranele social media sau a emisiunilor TV. Cum sunt “de fapt” persoanele despre care vorbesc tabloidele și a căror viață este pusă sub blitz.

S-au văzut, s-au plăcut, ce rămâne de făcut: au dansat, au călătorit, s-au iubit, au început un proiect antreprenorial și acum așteaptă nașterea fiicei lor, Esther. 

“Amândoi credem că nimic nu este întâmplător, suntem profunzi, spirituali și cred că energia aceasta se simte mai departe de mediul online.” spune Dragos.

Cine sunt Alice și Dragoș? 

Alice Peneacă este catalogată, și pe bună dreptate, una dintre cele mai frumoase femei din România. Cu o carieră de model internațional, cu apariții în filme, numele ei stârnește discuții care, de multe ori nu mai au legatură cu persoana sa, cu ceea ce este acum: o femeie îndrăgostită, viitoare mamă, tânără antreprenoare. 

Partenerul ei de viață și de business este Dragos Caliminte, licențiat în inginerie mecanică, co-fondator Electricars, antreprenor, iubitor de vintage, colecționar de mașini, călător entuziast, pasiuni pe care cei doi le au în comun. 

 

Alice Peneacă și Dragoș Caliminte @regiment.22
Alice Peneacă și Dragoș Caliminte @regiment.22

Astăzi vom vorbi despre regiment.22, proiectul antreprenorial lansat de Alice Peneacă și Dragoș Caliminte, un spațiu-comunitate dedicat iubitorilor de vintage și celor pasionați de lucruri rare, design cu sens, obiecte de cea mai bună calitate, menite să aibă valoare și peste ani.

Obiecte ale dorințelor ce vorbesc despre lifestyle, valori, principii și ceea ce lasi moștenire. Dincolo de tendințe, dincolo de FOMO și instant gratification.

Curatorialist: Cum au fost începuturile pentru voi? Cum v-ați cunoscut și ce v-a unit?

Alice și Dragoș: Ne-am cunoscut la un festival de muzică. Cu siguranță atracția fizică a fost primul impact, însă energia sinceră și fără efort dintre noi a fost ceea ce ne-a unit. Radiam amândoi din prima secundă și ne doream să tină la nesfrâșit.

V-am văzut împreună în contextele călătoriilor pe care le faceți? Ce loc v-a rămas în suflet și de unde aveți cele mai faine amintiri?

Alice și Dragoș: Tel Aviv rămâne cel mai special loc pentru noi, fiindcă acolo a fost concepută fetiță noastră, Esther. Apoi Italia vine în completare, o țară pe care amândoi o iubim. Acolo am aflat că vom deveni părinți. Eram în munții Dolomiți, plecați cu Defender-ul la drum, unde mai aveam de petrecut câteva zile până la întoarcerea în țară. A fost o experiență unică și ne-o amintim cu tot dragul. Fiecare loc în care am fost împreună este special în felul lui, însă acestea două ne-au rămas ca amintire pe viață.

Sunt călătoriile prilej de relaxare sau de scouting pentru regiment.22?
Când, cum și unde erați când v-a încolțit gândul Regiment.22?

Sunt un mix de relaxare, muncă și inspirație. Eram în Italia, anul trecut, în momentul în care ne-am decis să pornim acest proiect.
Amândoi suntem foarte pasionați de tot ce înseamnă “vintage”, vechi, cu poveste, astfel încât ideea proiectului regiment.22 a venit natural, făcând practic parte din stilul nostru de viață.

Alice Peneacă @regiment.22
Alice Peneacă @regiment.22

Alice avea o colecție de haine vintage pe care a strâns-o de-a lungul anilor, iar eu am o pasiune deosebită pentru motoare și mașini, pornită din timpul facultății, când studiam inginerie mecanică, am umplut un garaj cu diverse mașini și motociclete pe care le-am restaurat în ultimii 12 ani de zile.

Ce reprezintă pentru voi personal – individual și ca cuplu – regiment.22?

regiment.22 reprezintă mai mult decât un simplu magazin vintage, este un nou început, o pasiune, un proiect de suflet pe care vrem să îl creștem. Avem multe alte planuri pentru regiment.22 pe care le vom defini de-a lungul timpului și ne dorim foarte mult să oferim inspirație și o nouă viziune pentru Romania.

Știm că numele are în spare o însemnătate aparte pentru tine, Dragoș. Poți împărtăși cu cititorii noștri mai multe?

Însemnătatea a pornit tot din inspirația pe care mi-a oferit-o bunicul meu. De mic am fost fascinat să îl văd în uniforme militare și mereu am încercat să adaptez la stilul meu vestimentar piese din garderoba lui.

Ideea de regiment se referă și la ideea de comunitate, adunare de oameni care împărtășesc aceleași pasiuni, aceleași dorințe și gusturi.

aesthetic @regiment.22
aesthetic @regiment.22

Care sunt the roles and responsibilities ale fiecăruia împarte?

Rolurile și responsabilitățile au fost definite de la început și au venit natural. Am tratat acest business că pe o afacere foarte bine pusa la punct, deoarece linia dintre business și personal este foarte fină, de multe ori poate eșua din cauza unei organizări defectuoase.

Expertiza pe care o are fiecare dintre noi a fost integrată în toate activitățile pe care le desfășuram în cadrul acestui proiect.

Cum este să lucrați în cuplu? Ce învățați unul dintre celălalt în această ipostază?

Lucram fantastic împreună, ne inspirăm, ne ajutăm, ne completăm și ne dăm seama, în fiecare zi, cât de mult ne place ceea ce facem.

Ne-am dorit foarte mult să construim și să creștem împreună.

Piesele curatoriate în regiment22 poarta o anumită estetică, masculină, militărească. Cui se adresează ele?

Piesele noastre nu au neapărat o estetica masculină sau militărească. Oferim produse timeless care se pot integra ușor în orice garderoba sau trend. Am ales mereu piese pe care noi le-am purta, piese pe care le-am adaptat foarte ușor și cu care am creat o imagine inspiratională.

Alice Peneacă @regiment.22
Alice Peneacă @regiment.22

Din Instagram nu te prinzi. Apoi, intri pe site și te lovește. Apparel, ok. Furniture, ok. Dar care e treaba cu mașinile de vânzare? 

După cum am menționat și mai sus mașinile sunt parte din povestea mea și parte din stilul meu de viață.
Încerc să împărtășesc aceasta pasiune și să inspir la rândul meu alți iubitori de mașini – așa cum am fost și eu la rândul meu inspirat de-a lungul anilor de restauratori și colecționari din țoață lumea.

Mașinile care apar în portofoliul regiment.22 se pot cumpără sau închiria pentru diverse proiecte, shooting-uri, campanii, evenimente, etc.

Cum arata procesul de curatoriere a pieselor sunt “înregimentate”?

Acest proces cred că este cel mai mare consumator de timp și energie pentru noi. Imaginați-vă că am petrecut toamna trecută aproape 5 săptămâni în Milano pentru a găsi piese care acum se regăsesc în magazinul nostru. În toată aceasta perioada am reușit să selectam aproximativ 20 de produse din 7-8 târguri diferite. Pentru noi aceasta activitate era oricum integrată în obiectivele noastre de vacanță, acum devenind și ceva productiv.

Care sunt piese old time preferate din regiment22?

Favoritele lui Alice sunt gecile de piele, pe de o parte cele din anii 80, pe de alta parte cele masculine/oversized. Pentru mine pot să spun că geaca de motociclist kaki din canvas este preferata mea.

Voi ce aveți FRUMOS astăzi?

(Sloganul nostru devine un exercițiu de a descoperi și de a deveni 
mai conștienți de ceea ce am făcut, am văzut, am simțit, am avut, 
am dat mai departe FRUMOS într-o zi.)

Frumos cred că este tot ceea ce am construit împreună și tot ce încercam să dam mai departe. Cred că frumosul vine din interior, din pasiune, din suflet. Frumos este ceva ce transmite o poveste.

Atâta timp cât nu încerci să pari altceva decât ești și livrezi calitate în tot ceea ce faci, frumosul vine de la sine.

Sinceritatea susținută de muncă și perseverenta crează “frumosul” pentru noi.

Site / online shop regiment.22 | Cont Instagram @regiment.22
Curatorhttps://www.curatorialist.ro/
Oameni cu care împărtășim aceleași viziuni, oameni pe care îi admirăm și ale căror păreri și voce contează pentru noi. Oameni savvy în domeniul lor sau, pur și simplu, cu pasiuni și experiențe extraordinare, de dat mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here