5 localuri din București cu brunch-uri pentru zile leneșe de weekend (și nu numai)

Durata: 10 minute

Brunch-ul a intrat în viețile noastre o dată cu trezitul târziu în zilele de weekend și pofta de a mânca ceva bun, doar că nu știam că se numește așa.

Dar acum știm și ne place cum sună, mai ales că nu avem un echivalent în limba română pentru acest tip de masă, un amestec eclectic de feluri sărate și dulci, mai apropiate de mic dejun sau, dimpotrivă, aproape ca un prânz, după foamea și preferința fiecăruia.

Am făcut o selecție de 5 localuri din București în care brunch-ul este o tradiție și un stindard în sine pentru acest tip de meniu. Ce este și mai cool la această selecție? Că poți servi brunch-ul aici până târziu, nu doar un interval limitat între 10-13. Chiar așa, felurile de brunch sunt atât de bune, încât le-am mânca la orice oră, așa că de ce să nu avem și această opțiune?

5 localuri din București cu brunch-uri delicioase

Simbio

Aflat în zona Mântuleasa (strada Negustori nr 26), Simbio are un meniu special de brunch pentru sâmbătă și duminică, care se poate servi între orele 10-16. Poți sta atât în interiorul localului, dar și în frumoasa grădină cu gutui, aflată în spatele clădirii, departe de agitația orașului.

Bucătăria Simbio este deschisă și poți vedea (dacă ai curiozitatea asta) cum se pregătește mâncarea. Ingredientele sunt mereu proaspete, iar sezonialitatea este un principiu cheie în meniu.

Sursă foto: Facebook Simbio
sursă foto: Facebook Simbio

Iată ce feluri ne-au plăcut din meniul Simbio pentru un brunch delicios:

Felurile pe bază de ouă: ouăle florentine sau Benedict (au brioșă făcută în casă, ou poșat, sos Hollandaise și spanac sote la ouăle florentine, respectiv jambon pentru ouăle Benedict), dar și faimoasa Shakshuka, servită cu iaurt grecesc cu mentă și foccacia de casă.

Ouă Benedict – sursă foto: Facebook Simbio
Shakshuka – sursă foto: Facebook Simbio

Pancakes cu ricotta, felii de banane și sirop de arțar – o alegere perfectă pentru cei care preferă să-și înceapă ziua cu o masă „dulce”.

Pancakes cu ricotta, banane și sirop de arțar – sursă foto: Facebook Simbio

Pate din ficat de pui și vin de Porto, cu chutney de fructe de sezon coapte (mere, prune), servit cu foccacia de casă.

Pate din ficat de pui și vin de Porto – sursă foto: Facebook Simbio

Hot Tuna Sandwich – Sandviș cald cu salată de ton, brânză Gouda și pâine integrală cu maia.

Hot Tuna Sandwich – sursă foto: Facebook Simbio

Naked Burger (servit fără chiflă) – burger de vită cu roșii uscate, avocado, brânză de capră și salată verde.

Naked Burger – sursă foto: Facebook Simbio

Salată asiatică de vită – antricot de vită la grătar, roșii, ardei copt, salată verde, paste de orez, caju și dressing cu sos de soia, ghimbir, usturoi și semințe de susan.

Salată asiatică de vită – sursă foto: Facebook Simbio

Salată cu brânză Halloumi și legume la grătar (dovlecei, ardei, vinete, ciuperci) și salată verde.

Salată cu brânză Halloumi și legume la grătar – sursă foto: Facebook Simbio

Asortează-le cu smoothie-uri proaspete, cafea sau cocktail-uri, merităm un răsfăț de weekend, nu-i așa?

Miss Alé – Central Culture

Miss Ale – Central Culture se descrie ca „All day brunch place”, ceea ce pe noi, iubitorii de brunch, nu poate decât să ne bucure. În plus, în locația din Constantin F. Robescu nr 2 mai găsim viniluri de cumpărat (ce fain!), expoziții și vânzare de lucrări artistice și un micro-cinema la subsol, Blue Velvet Cinema (iată mai jos programul acestei săptămâni).

Programul localului este zilnic între 10-22.

sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture
sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture

Dacă ești în cautare de un brunch bun, iată câteva sugestii din meniul Miss Alé – Central Culture:

Pastrami Sandwich – sandviș cu pastramă de vită făcută în casă, varză, sos Dijonaise, pâine cu maia.

Pastrami sandwich – sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture

Samurai brunch bowl

Samurai brunch bowl – sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture

Veggie and Hummus Sandwich

Veggies and Hummus Sandwich – sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture

Midnight in Paris – croisant, avocado, salată și ou ochi.

Midnight in Paris – sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture

Ouă Benedict – pâine cu maia, șuncă, ou, sos Hollandaise, salată

Ouă Benedict – sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture

Salată cu cartofi dulci și brânză Halloumi

Salată cu cartofi dulci și Halloumi – sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture

Omletă pufoasă cu somon (sau cu avocado, Halloumi sau bacon crocant) și pâine de casă cu maia.

Omletă cu somon – sursă foto: Facebook Miss Alé – Central Culture

La Miss Alé – Central Culture, ziua de joi este dedicată mâncării asiatice, așa că dacă și tu iubești aromele Asiei, ar fi bine să le calci pragul atunci.

Ză Lokal

Pa Calea Victoriei 214 se află Ză Lokal, un restaurant specializat în mic dejun și brunch, după cum vestesc și hashtagurile #micdejunlenes sau #alldaybreakfast. Filosofia Ză Lokal este simplă și suntem total de acord: „Everyone knows #ză_breakfast is the most important meal of the day… which is why we serve it all day”.

Sursă foto: Facebook Ză Lokal

Meniul este bogat în sortimente, care mai de care mai atrăgătoare, iar vedetă este fără doar și poate, oul. Iată ce ne-a făcut cu ochiul aici:

 Spanac cu ouă ochiuri românești și fulgi de ceapă cripsy

Spanac cu ouă ochiuri românești și fulgi de ceapă cripsy – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Ouă pe pat de sparanghel și sos de busuioc

Ouă pe pat de sparanghel și sos de busuioc – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Drăgănele – cartofi prăjiți, bacon, ouă ochiuri, brânză și ceapă verde.

Mic Dejun Leneș – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Salată caldă cu somon copt, ou poșat și legume

Salată caldă cu somon copt, ou poșat și legume – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Hot Dog cu ananas copt, ceapă crocantă și sos columbian

Hot Dog cu ananas copt, ceapă crocantă și sos columbian – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Cartof copt cu bacon crocant, porumb și înmuiat în cașcaval

Cartof copt cu bacon crocant, porumb și înmuiat în cașcaval – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Ouă poșate, pastă de tahini cu ierburi, sos de unt cu piper și iaurt grecesc

Ouă poșate, pastă de tahini cu ierburi, sos de unt cu piper și iaurt grecesc – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Halloumi la grătar cu sos de miere, mentă si oregano, ouă poșate pe cremă de leurdă, pâine de cartofi artizanală

Halloumi la grătar cu sos de miere, mentă si oregano, ouă poșate pe cremă de leurdă, pâine de cartofi artizanală – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Clătite americane cu cremă de mascarpone și fructe proaspete

Clătite americane cu cremă de mascarpone și fructe proaspete – sursă foto: Facebook Ză Lokal

Trofic

Trofic este extensia culinară a celebrului Origo, cafeneaua de specialitate și prăjitoria aferentă, având sloganul „Naturally evolved food„. Sunt 2 locații Trofic, una pe strada Ion Brezoianu nr 29A (prima deschisă, o dată cu lansarea brandului Trofic, în 2018), iar a doua este în zona Timpuri Noi, pe strada Mircea Vodă 52.

Trofic Brezoianu – sursă foto: Facebook Trofic
Trofic Mircea Vodă – sursă foto: Facebook Trofic

Funcționând ca restaurante de mic dejun și brunch, cele două localuri Trofic completează oferta de cafea oferite de brandul-mamă, Origo. Sunt deschise de joi până luni, între orele 08-17 (marți și miercuri sunt închise).

Iată ce îți recomandăm din meniul Trofic pentru brunch:

Ouă poșate cu somon marinat sau cu pastramă de curcan

Ouă poșate – sursă foto: Facebook Trofic

Avo Toast – sandviș cu avocado, ou poșat, roșii uscate, felii de portocală, salată

Avo Toast – sursă foto: Facebook Trofic

French toast cu topping de fructe proaspete (merge minunat lângă un pahar de Prosecco)

French toast cu topping de fructe proaspete – sursă foto: Facebook Trofic

Granola cu iaurt și pere coapte

Granola cu iaurt și pere coapte – sursă foto: Facebook Trofic

Salate: cu somon marinat, iaurt grecesc cu mărar și hrean, cartofi noi, mazăre, ridichi și ou fiert sau cu pastramă de curcan, roșii cherry, mozzarella și pesto

Salate: cu somon marinat și cu pastramă de curcan – sursă foto: Facebook Trofic

Sandvișuri: cu somon marinat și cremă de brânză, cu pastramă de curcan gătită la sous-vide sau cu ciuperci călite și brânză maturată de vacă cu trufe

Sandvișuri (somon afumat/pastramă curcan/ciuperci) – sursă foto: Facebook Trofic

B4 Market

În apropiere de Parcul Floreasca (Str. Av. Radu Beller 54) se află B4 Market, un restaurant-bistro cu o ofertă bogată pentru mic dejun și brunch, care se pot servi pe tot parcursul zilei.

Deviza B4 Market este „Bread • Beans • Breakfast • Bistro„, iar misiunea este simplă și la obiect: mâncare delicioasă care să-i facă pe clienți să revină. Bonus, te bucuri de o priveliște minunată către parc prin geamurile generoase.

Sursă foto: Facebook B4 Market
Sursă foto: Facebook B4 Market

Dintre variatele feluri ce pot fi servite la un brunch de weekend, ne-au plăcut următoarele:

Ouă ochiuri servite pe un pat de cartofi copți, bacon și legume

Ouă ochiuri – sursă foto: Facebook B4 Market

Crispy Ciabatta cu pui – ciabatta, roșiii, piept de pui la grătar, avocado, salată

Crispy Ciabatta cu pui – sursă foto: Facebook B4 Market

Pancakes sau gauffres – mereu e greu de decis între cele două variante dulci 🙂

Pancakes / gauffres – sursă foto: Facebook B4 Market

Pocket Beef – antricot de vită, orez, edamame, ceapă verde, ciuperci shimeji

Pocket Beef – sursă foto: Facebook B4 Market

Avocado Toast – avocado, ouă poșate, salată

Avocado Toast – sursă foto: Facebook B4 Market

Chunky Guacamole – avocado, roșii, ceapă, pătrunjel, crispy tortilla

Chuncky Guacamole – sursă foto: Facebook B4 Market

fotografii: paginile de Facebook ale localurilor prezentate.

Adaugă în comentarii locațiile tale preferate pentru brunch!

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.