Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu – ediția 2022

Durata: 2 minute

Iubitori de teatru, fiți pregătiți! Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) – unul dintre cele mai mari festivaluri din lume și cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România, va avea loc în acest an în perioada 24 iunie – 03 iulie 2022.

Ajuns la a 29-a ediție, FITS 2022 va găzdui 575 de evenimente ce se vor desfășura în 70 de spații de joc și la care sunt așteptați peste 3300 de participanți.

Pe lângă spectacolele la care este necesară achiziția de bilete, 170 de evenimente – atât indoor cât și outdoor – vor avea acces liber.

Programul complet pentru întreaga perioadă a Festivalului poate fi consultat pe site. Prețul biletelor este între 30 și 150 de lei, iar abonamentele online costă 400 de lei.

FITS 2021

Frumusețe – tema anului 2022 la FITS

După cum ne-au obișnuit organizatorii, fiecare ediție FITS are o temă în jurul căreia se face planificarea artistică a spectacolelor. În acest an, tema este Frumusețe, pornind de la premisa că avem cu siguranță nevoie de frumusețe în viețile noastre după 2 ani de pandemie și, acum, și cu un război alături.

În numele frumuseții ne întâlnim în acest an cu unele dintre cele mai mari companii de artele spectacolului care există pe glob. FITS readuce libertatea, miracolul și creația într-un oraș care a dovedit cu prisosință că este casa artelor spectacolului și a teatrului în lume„, a declarat Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu.

Dacă vei participa la Festival, folosește hashtagul #gasesteFrumusete pentru a împărtăși comunității FITS tot ce găsești că e mai frumos și inspirational în experiența ta, indiferent că e imaginea unui apus, un gând sau experiența unui spectacol de neuitat etc.

Curatorialist.ro este partener media al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2022.

fotografii: FITS

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.