3 magazine de lenjerie de corp pe care trebuie să le cunoști

Durata: 6 minute

Piesele de lenjerie de corp stau cel mai mult în contact direct cu pielea noastră, influențând modul în care le simțim și ne simțim. De aceea, s-ar putea ca dintr-un întreg outfit, lenjeria să fie, poate, cea mai importantă parte, chiar dacă rămâne nevăzută – și neadmirată 😉 – de ceilalți.

Confortul, materialele naturale și de bună calitate și designul funcțional sunt printre cele mai importante atribute pe care ar trebui să le aibă o lenjerie de corp care să ne facă să ne simțim bine. Iar dacă sustenabilitatea face și ea parte din poveste, atunci totul este perfect. Nu rămâne decât să ne alegem modelul preferat!

Iată recomandările noastre de trei magazine de lenjerie de corp care să te facă să te simți confortabil și frumoasă, așa cum ești.

#NALU

lenjerie de corp
sursă foto: Facebook NALU

NALU este un brand românesc de lenjerie de corp pentru femei, născut în 2016, în București. Virtuțile pe care le promovează NALU sunt simplitatea, confortul, naturalețea, sustenabilitatea și un îndemn permanent de a găsi micile lucruri care ne fac fericiți.

În acord cu aceste crezuri, lenjeria de corp NALU îmbracă trupul feminin punându-i în valoare formele naturale (de aceea sutienele, de exemplu, nu au bureți sau întărituri din sârmă), au un design minimalist și contemporan, în culori uni (alb, negru, bej, roz pal, gri, bleu).

Materialele folosite pentru lenjeria de corp sunt de cea mai bună calitate, ceea ce face ca ele să poată fi folosite mai mult timp și ne face să cumpărăm mai puțin. La NALU vei găsi sutiene, bustiere, chiloți, bodysuits, iar diversitatea de modele, materiale și culori te va face să îți găsești cu ușurință preferatele.

sursă foto: Facebook NALU
lenjerie de corp
sursă foto: Facebook NALU
lenjerie de corp
sursă foto: Facebook NALU
lenjerie de corp
sursă foto: Facebook NALU
sursă foto: Facebook NALU
sursă foto: Facebook NALU
lenjerie de corp
sursă foto: Facebook NALU

Dacă iubești sportul, vei avea plăcuta surpriză să descoperi linia NALU Activewear, cu bustiere și colanți creați special pentru activitățile sportive (yoga, pilates), iar pentru casă, au gama Loungewear.

Mi-a rămas în minte și în inimă campania pe care au inițiat-o cu ceva vreme în urmă, intitulată „Intimacy Stories. Your Body, Your Story”, care celebrează feminitatea și transformă vulnerabilitatea în puterea de a accepta cine ești cu adevărat.  Șapte femei au fost invitate în această campanie, și-au spus povestea, cu slăbiciuni, vulnerabilități și luptele duse de-a lungul vieții și au fost fotografiate purtând piesele de lenjerie NALU preferate.

lenjerie de corp
sursă foto: Facebook NALU (fotograf: Denisa Coman)

#Bambu

lenjerie de corp
sursă foto: Facebook Bambu

Un brand inedit pe piața românească de lenjerie de corp este Bambu, cu piese confortabile realizate din fibre naturale de …bambus, după cum îi spune și numele.

Povestea din spate este simplă. O mămică a fost cucerită de țesătura de bambus, moale și catifelată, pe care a descoperit-o la hainele bebelușului său. Ulterior, a început să se documenteze despre acest material, ce proprietăți speciale are și, în cele din urmă, i-a venit ideea să creeze piese de lenjerie de corp pentru cei mari (mai precis, pentru femei).

Astfel, a luat naștere magazinul de lenjerie de corp Bambu, unde vei găsi maiouri, boxeri, bikini clasici, chiloți tanga, în varianta alb sau negru, cu un design minimalist și cu tehnologia fără cusături (seamless), ceea ce le face să fie super confortabile la purtat.

sursă foto: Facebook Bambu
lenjerie de corp
sursă foto: Facebook Bambu
sursă foto: Facebook Bambu

Dacă vrei să știi mai multe despre proprietățile speciale ale țesăturii de bambus, am făcut aici o selecție care să te ajute să cunoști mai bine acest material și de ce ar fi bine să îl porți:

  • reglează umiditatea de la nivelul pielii, permițându-i să respire (pentru că țesătura are în structura sa micro-goluri de aer)
  • țesătura de bambus nu intră la apă, nu se șifonează și nu se electrizează
  • are proprietăți naturale hipoalergenice și antibacteriene
  • protecție naturală împotriva razelor UV, filtrând până la 98% din razele nocive
  • fibra de bambus este de 3-5 ori mai moale decât bumbacul (adesea fiind confundată cu cașmirul).

Suficiente motive ca să încerci și lenjeria de bambus, nu-i așa?

#YKO-YKO

sursă foto: Facbook YKO-YKO

Despre YKO-YKO, platforma online dedicată exclusiv culturii modei responsabile, am mai scris cu ocazia primului lor eveniment de Clothing Swap. Sub sloganul „Wearing & Awaring”, Alexandra și Florina, inițiatoarele proiectului, au ales să aducă în magazinul lor online doar branduri etice, cu respect pentru mediu, pentru oameni și cu grijă pentru viitorul ce trebuie lăsat copiilor noștri.

„Pe YKO-YKO am adus 2 branduri sustenabile de lenjerie intimă din Europa, apreciate pentru calitatea materialelor și designul minimalist, dar mai ales pentru etica și transparența lor pe lanțul de achiziție și producție. Ambele sunt, pentru noi, un exemplu de bune practici sustenabile, dar și de atenție îndreptată spre a promova diversitatea feminină și acceptarea de sine, cu delicatețe și eleganță”, spune Alexandra.
 
Primul dintre branduri este Woron, un brand consacrat din Danemarca, care „celebrează feminitatea” propunând piese de lenjerie prietenoase cu pielea, din materiale organice, având un design minimalist, confortabil, dar și senzual în același timp, cu detalii și inserții premium.
lenjerie de corp
sursă foto: Facbook YKO-YKO
sursă foto: Facbook YKO-YKO
sursă foto: Facbook YKO-YKO
sursă foto: Facbook YKO-YKO
Nude Label este a doua propunere de producător de lenjerie de corp de pe yko-yko.ro, fiind un brand mai nou, din Spania. Au singură colecție pe an, modelele lor fiind în permanentă îmbunătățire a formei și funcționalității.
„Cupele push-up, dantela sintetică sau prinderile metalice incomode nu fac parte din designul lenjeriei Nude Label. Au fost inlocuite de materiale moi, subtil transparente, pe bază de bumbac organic, care îți dau senzația de second-skin”, povestește Alexandra.
sursă foto: Facbook YKO-YKO
lenjerie de corp
sursă foto: Facbook YKO-YKO

fotografii: Facebook magazine prezentate

Tu de unde îți cumperi lenjeria de corp și ce este important pentru tine atunci când o alegi?

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.