Un bistro creativ pentru toți pasionații de artă, vintage și frumos: Acuarela

Durata: 3 minute

Acuarela este un spațiu boem din centrul Bucureștiului, pe strada Polonă nr 40. O recunoști cu siguranță prin mobilierul vintage și umbrelele colorate agățate deasupra grădinii. De altfel, Acuarela este prima grădină de vară din București care a introdus acest concept al umbrelelor colorate atârnate, inspirat de o străduță dintr-un oraș portughez. Obiectele de decor sunt obiecte vechi, recondiționate, precum și piese de artă, într-un mix colorat și primitor, care se schimbă în fiecare nou sezon. Reciclarea creativă concomitent cu piese originale ale artiștilor contemporani definesc spiritul Acuarela.

Începutul

Micul bistro a apărut la inițiativa fraților Andrei Argaetic și Alexu Toader și a părinților lor, Dan și Aura Toader care, în toamna anului 2012, au deschis mai întâi un spațiu alternativ de socializare pentru comunitatea artiștilor și a pasionaților de artă, Galeria Imbold. După 3 luni de zile, au inaugurat și Acuarela, o cafenea unde artiștii și prietenii de familie se puteau întâlni și destinde.

Artiști prezenți în grădina Acuarela

O incursiune în mica grădină a bistroului Acuarela îți dezvăluie la tot pasul piese create de artiști contemporani:

  • O masă pictată de Andra Badea, care, rămasă după mai mulți ani fără picioarele originale, a fost transformată în tablou
  • O structură tridimensională desenată de Pisica Pătrată, prezentată la expoziția Galeriei Imbold din 2020, face parte acum din decorul grădinii
  • Lucrările Tobele și Arlechinul ale artistei Misha Diaconu fac parte acum din decorul Acuarelei
  • Lucrarea Plimbarea creionului la Acuarela, realizată de Andrei Argaetic, este expusă acum pe peretele grădinii Acuarela

Până și firma luminoasă cu numele bistroului este o lucrare artistică, fiind realizată de către sculptorul Marian Mardare.

Evenimente la Acuarela

Auto-intitulat “mic bistro pentru comunitate creativă din București”, Acuarela este un spațiu ce găzduiește concerte de jazz (vara se desfășoară seria de concerte live Jazz du Jardin, iar iarna Jazz de Mansarde), vernisaje lunare de artă, piese de teatru și alte performance-uri creative.

Totodată, grădina Acuarela este un spațiu care se poate închiria pentru evenimente private, de la aniversări sau ieșiri cu colegii de birou, până la botezuri restrânse sau nunți neconvenționale. Evenimentele se desfășoară pe timpul zilei, până la ora 22.00.

Noutățile acestei veri

Acuarela te așteaptă cu băuturi de sezon din infuzii cu flori de soc, flori de caprifoi, flori de tei, petale de trandafiri, lavandă și cimbrișor, coktailuri de vară și o rețetă originală de Cola organică (by Andrei Argaetic).

fotografii: Acuarela Bistro (Ștefan Vartolomei)

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.