Spectacolul Captain Amazing sau vulnerabilitatea ca super-putere ce naște un tip nou de supererou

Durata: 2 minute

Premiera Captain Amazing, cel mai nou spectacol marca Vanner Collective, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, va avea loc pe 4 februarie 2022, la unteatru.

Piesa îl are în distribuție pe actorul Liviu Romanescu și se prezintă sub forma unui mix de tehnologie, simplitate și imaginație care aduce în conștiință acceptarea vulnerabilității și transformarea ei în super-putere.

Spectacolul Captain Amazing pune în discuție teme majore din viață, precum vulnerabilitatea și eșecul, curajul și fragilitatea. Întrebarea fundamentală rămâne aceasta: cât efort depunem să devenim super-eroi în ochii noștri și ai celor dragi, să ne protejăm și să-i protejăm de tragedii, când adevăratul efort ar trebui canalizat către asumarea vulnerabilității ca superputere?

„Povestea m-a atins într-un mod profund și personal încă de la prima întâlnire cu textul. Treptat s-a transformat într-o nevoie genuină de a-l ajuta pe erou să-și spună povestea și să facă pace cu el și cu întâmplările din viață pe care nu le poate controla.

Spectacolul vorbește cu o vulnerabilitate voalată despre emoții care rezonează profund și în mine și o face cu o sinceritate dezarmantă. „Captain Amazing” este o poveste puternică și emoționantă despre prezență și despre cum alegem să ne povestim viața”, mărturisește regizorul Nicolae Constantin Tănase.

Dacă nu reușești să ajungi la premieră, spectacolul mai este programat să aibă loc pe 25 februarie.

Captain Amazing” este produs de Vanner Collective în parteneriat cu unteatru, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și având sprijinul Centrului de Tineret al Municipiului București.

Despre piesă

Spectacolul îl are în distribuție pe Liviu Romanescu, iar regia îi aparține lui Nicolae Constantin Tănase. Scenografia spectacolului este semnată de Tudor Prodan, universul sonor este creat de Adrian Piciorea, mișcarea scenică a fost coregrafiată de Teodora Velescu, iar light design-ul îi aparține lui Dragoș Mărgineanu. Spectacolul beneficiază de montajul live al Ramonei Chistruga.

Parteneri media: Radio România Cultural, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Liternet, IQads, Spotmedia, The Institute, CVLTARTES, Curatorialist, PRwave, Munteanu, SMARK.

fotografii: Vanner Collective

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.