Recomandare de weekend: plimbări cu caiacul în Parcul Natural Comana

Durata: 2 minute

Pentru weekend-urile în care nu vrei să faci deplasări lungi, dar totuși ți-ar plăcea să faci ceva inedit și recreativ, îți facem noi o recomandare: plimbări cu caiacul pe Balta Comana din Parcul Natural Comana.

Situat la circa 40 km de București (spre Giurgiu), Parcul Natural Comana, cu o suprafață de aproape 25.000 de ha, este una dintre cele mai frumoase locații naturale apropiate de București. Din anul 2005, Parcul Natural Comana a fost încadrat drept arie protejată,  adică o zonă specială de conservare cu regim de protecție pentru mai multe specii de floră și faună sălbatică.

Pe lângă plimbările pe jos sau cu bicicletele, poți alege să explorezi frumusețea lacului cu ajutorul caiacelor disponibile la Debarcader Lebăda Comana.

Cum poți închiria un caiac

Caiacele oferite de Debarcader Lebăda Comana sunt de tip Sit on Top, adică sunt prevăzute cu orificii de auto-drenare, ceea ce oferă condiții de siguranță deosebite (altfel spus, sunt nescufundabile). De aceea, ele pot se pot închiria atât de către începători, cât și de avansați.

În funcție de numărul de locuri, sunt disponibile următoarele variante de caiace și tariful aferent:

  • Caiac pentru o persoană, tarif de inchirere 20 lei/oră
  • Caiac pentru 2 persoane, tarif de închiriere 30 lei/oră
  • Caiac pentru 2+1 persoane (2 adulți și un copil), tarif de închiriere 35 lei/oră.

În echipamentul standard se oferă veste de salvare, scaune și padele. Închirierea se poate face exclusiv în timpul weekend-urilor, în intervalul orar 08-20.

Tot de aici, se pot organiza, în weekend sau, la cerere, și în cursul săptămanii, tururi speciale cu caiace, pe distanțe mai lungi, în Delta Neajlovului (grupuri de minim 10 și maxim 15 persoane), costul fiind de 120 lei de persoană.

De la personalul Debarcader Lebăda poți obține informații despre obiectivele turistice din zonă, traseele pietonale sau pentru bicicliști în Pădurea Comana, precum și despre canalele din Balta Comana, accesibile cu caiacul sau cu barca.

Ce alte locații de agrement ne mai recomanzi în apropierea Bucureștiului?

fotografii: Debarcader Lebăda Comana

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.