Papetărie artistică și alte dichisuri de la Moțart

Durata: 2 minuteMereu mi-au plăcut obiectele de papetărie, de la creioane felurite pe care am ajuns să le colecționez la bloc notes-uri care mă ajută să mă organizez mai bine în scris, de la agrafe colorate la plannere sau sticky notes haioase. Dacă și tu împărtășești aceeași pasiune pentru obiectele de birou care ne fac viața mai frumoasă, atunci trebuie să afli despre Moțart, un proiect dezvoltat de doi antreprenori brașoveni cu simț artistic: Ruxi Cristescu și George Lebu, plus sursa lor de inspirație, câinele Zuzi.

Ruxi este designer grafic, iar George este fotograf și copywriter, iar Moțart este proiectat ca un magazin online de papetărie, accesorii și articole de design, gândite și ilustrate de cei 2 creatori. De unde numele? Simplu, o combinație haioasă de la obiecte cu „moț” (un mod neaoș de a spune “deosebit”) și de la „art” care simbolizează spiritul artistic al creatorilor și al creațiilor lor.

Scurt parcurs creativ al obiectelor Moțart

Ideile noastre vin, de obicei, la cafea. Ne-am obișnuit cu ele, așa că nu ne deranjează că vin pe neașteptate. Avem mereu un sketchbook și un creion la îndemână, astfel încât să nu ratăm nimic. Bine… aproape nimic.

Unele idei ne sunt furate de către Zuzi , când apare țanțoșă și cu mare chef de joacă. Reușim să terminăm cafeaua și culegem roadele imaginației, pe care ulterior le transpunem digital, sub formă de grafică sau fotografie. Pentru asta, folosim Canon, iPad, Wacom și Adobe.

De aici începe lungul proces de finalizare a designului. Tot mereu e loc de mai bine, mai fain, mai curat, mai ridică-te de la calculator, că iar te doare spatele. După ce Zuzi acordă lătratul final *bufff* alegem materialele și trimitem grafica către producție (către omuleții cu care colaborăm)”, povestesc Ruxi și George.

În magazinul online Moțart vei găsi atât obiecte de papetărie precum plannere, bloc notes-uri, un shopping list tare util, stickere cu mesaje drăguțe (mie îmi plac tare mult cele cu “Mă scoți din pepeni” și “Drama queen”), cartoline simpatice (cea cu” La mulți ani” e super amuzantă), dar și alte mici obiecte care pot fi dăruite celor dragi cu diferite ocazii: căni sau tricouri.

Tu ce alte branduri creative în domeniul papetăriei mai știi?

fotografii: pagina Facebook Moțart

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here