PAD 05 | Piața de Artă și Design, alături de creatorii aflați la început de drum

Durata: 3 minute

A cincea ediție a PAD – Piața de Artă și Design se va desfășura în perioada 5-7 aprilie, în spațiile Mezanin (Ion Brezoianu 23-25) și Sera Primitiv Plants (Griviței 73-75), cu misiunea asumată de a susține persoane și entități din domenii asociate cu arta și designul, creând context și vizibilitate pentru artiștii din tânăra generație, la început de drum.

PAD este un eveniment bianual organizat de Otilia Fiastru și Mihnea Mihalache-Fiastru, ce prilejuiește întâlnirea directă a artiștilor și designerilor cu publicul larg și colecționari, facilitează schimbul de idei și experiențe, precum și achiziționarea lucrărilor expuse.

Pentru prima ediție de Piața de Artă și Design din 2024, propunem publicului 45 de participări, găzduite în două spații din București, din domenii diferite dar care au legătură cu arta și designul: publicații independente, fotografie, bijuterie contemporană, literatură, ilustrație, pictură, sculptură, ceramică, fashion etc. Avem și participări inedite, care au devenit, deja, o marcă a evenimentului nostru și care de această dată vor fi hairstyle, nail art și astrologie”, spun organizatorii Piața de Artă și Design, Otilia Fiastru și Mihnea Mihalache-Fiastru.

O altă noutate a PAD este că, din acest an, evenimentul se va desfăsura pe tot parcursul anului, la cele două ediții consacrate deja adăugându-se două de tip Pop-up care vor avea loc la finalul lunii mai, respectiv la finalul lunii septembrie.

Participanți PAD

Mezanin:

After Hours Work Club ● Alexandra Vogel ● Andreea Ilie ● Andrei Costache ● Assamblage ● Baad Clay ● Beatrice Duman ● Bela Rinderu ● Bogdan Gârbovan ● Codex Esfera Astrology ● Cătălin Velea ● Dezarticulat ● Diana Șinteuan ● En Masse ● Evelin Bundur ● Gluga ● Ioana Mincu ● Kalut ● La Chica es Fake ● Megan Dominescu ● Miruna Iani ● Moxa 20 ● Otilia Efros ● Pușcărie Frizerie ● Radu Remus ● Sabina Tupan ● Sandra Berghianu ● Stelian Gagiu ● Studio Shentzu ● Vlad Albu

Sera Primitiv Plants

Adina Marin ● Alina Bobeică ● Andrei Arion ● Books for Friends ● Carmen Secăreanu ● Covrig ● Irina Marinescu ● Lea Rasovszky ● Miruna Radovici ● Poy Archive ● Sirop ● Surrogate Selves

Câțiva dintre expozanții PAD 05 au răspuns întrebării Curatorialist: Tu ce ai FRUMOS astăzi?

Baad Clay (artă):

Un brand de ceramică ce aduna oameni frumoși, artă, energie, conexiuni, colaborări. Lutul e rău, dar frumos

Evelin Bundur (ilustratoare):

Am o căsuță tradițională în Râu Alb de Sus pe care am recondiționat-o cu prietenul meu, un motan portocaliu idiot pe care îl ador și o bici Brompton cu care mă plimb prin București de 13 ani încoace.

Vlad Mihai (publisher, designer):

Am frumos un colier din lemn cu bile colorate luat de la raionul de copii.

Emilian Pospaii (artist):

Ce am frumos? Am o serie de obiecte mici, o arhivă care vorbește despre mine atunci când este accesată. Cuprinde figurine din piatră, câteva bijuterii brutaliste, o biblie în miniatură îmbrăcată în piele și scrisoarea prin care bunica mea se despărțea de primul ei iubit.

Toate acestea compun o carcasă energetică utilă, un mediu la care apelez atunci când zilele sunt prea lungi. Mă bucur că frumusețea lor reprezintă, de fapt, cordonul care mă leagă de concret, de așezarea mea în sistem, de gravitația pentru care încă am respect.

Otilia Efros (ceramică):

Nerăbdarea cu care mă trezesc dimineață să merg în atelier, pentru că îmi bubuie capul la câte vreau sa fac.

Radu Remus (artă):

Imaginile de mai jos.

PAD

PAD

fotografii: PAD

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.