Muzeul Antipa îi invită pe copii la ateliere de desen și pictură

Durata: 2 minuteÎn această toamnă, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art îi așteptă pe cei mici să se înscrie la atelierele de desen și pictură organizate în cadrul proiectului Ateliere Art Antipa.

Atelierele Art Antipa oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici.

Atelierele sunt organizate sub îndrumarea și coordonarea prof. pedagog și artist vizual, Simona Cristina Zalinca. Vârsta recomandată pentru participanți este de 6-12 ani.

Mai multe despre atelierele Art Antipa

Atelierele se desfășoară online în perioada 18 septembrie – 23 octombrie, sâmbăta, între orele 11:00 – 12:15 și sunt împărțite în două mari module, fiecare săptămână având o tematică diferită.

Modulul I – CULORILE MEDITERANEI – 18 – 25 septembrie 2021
Tema 1 (18 septembrie 2021) – Căluțul de mare;
Tema 2 (25 septembrie 2021) – Peștele zburător.

Modulul II – CULORILE OCEANIEI – 2 – 23 octombrie 2021
Tema 1 (2 octombrie 2021) – Pasărea Kiwi;
Tema 2 (9 octombrie 2021) – Veverița marsupială;
Tema 3 (16 octombrie 2021) – Dugongul;
Tema 4 (23 octombrie 2021) – Casuarul.

Atelierele încep cu o documentare vizuală, în care copiii află detalii despre subiectul propus iar apoi urmează partea practică, în care copiii lucrează pas cu pas împreună cu profesorul, realizând lucrarea prin tehnici de reprezentare prin desen (măsurători, repere, axe de construcţie, proporţii, stabilirea formei, redarea expresiei etc).

Costurile sunt de 130 lei/modul I și 260 lei/modul II. Se poate participa și la câte o singură ședință, 70 lei/ședință.

Înscrierea copiilor se face prin formularul antipa.ro/rezervari, în limita a 13 locuri/grupă.

fotografii: Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Unsplash

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here