Meygu | Primul local specializat în preparate savuroase din creveți

Durata: 4 minute

Pentru mine, creveții au fost  dragoste la prima degustare. În tigaie cu puțin unt, cu paste, pe grătar, cu orez, în salate – câte și mai câte combinații delicioase care fac din creveți un ingredient atât de versatil.

De aceea, mare mi-a fost bucuria când, în septembrie 2022, s-a deschis în București Meygu, un local inedit specializat în delicii culinare pe bază de creveți.

Localizat în centrul Bucureștiului, în zona efervescentă din zona Piața Amzei (îi găsești pe strada Piața Amzei nr 7-9), Meygu este o afacere de familie care a plecat de la o rațiune simplă: să creeze un local dedicat care să aducă în fața românilor o diversitate de rețete savuroase pe bază de creveți. Nu degeaba sloganul este „Proud to shrimp you” 🙂

creveți

Cum a apărut Meygu

Sara Vahdani este co-fondatoare la Meygu și povestește că ideea a venit din momentul în care au degustat preparatele din creveți gătite de Chef Hadi, cel care a stabilit, de altfel, și meniul actual la Meygu.

Ideea a fost întotdeauna in the back of our heads, datorită personajului principal de la Meygu, și anume Chef Hadi. De fiecare dată când venea în vizită în România și ne răsfăța cu preparate delicioase, învățate din bucătăria americană, ne punea pe gânduri, să deschidem ceva al nostru aici, în România și să îl avem mereu alături 🙂„.

Numele ales pentru micul local, deși pare sofisticat, este concis și elocvent, fiind de fapt echivalentul din limba persană pentru „crevete”.

creveți

creveți

De ce un local dedicat în totalitate creveților?

Sunt multe localuri în București în care poți servi preparate pe bază de creveți, dar unul care să aibă creveții ca unic ingredient principal nu exista. Aceasta a fost una dintre premisele de la care au plecat fondatorii Meygu.

În plus,”creveții reprezintă mâncarea copilăriei noastre. Suntem născuți într-un oraș unde am avut marea aproape, iar prietenii noștri din România mereu au arătat aprecierea lor față de acest preparat din casele noastre„, mărturisește Sara.

Iar un alt atu al creveților este acela că se gătesc foarte repede, iar asta înseamnă că se poate crea un „fine dining rapid„, exact cum și-au dorit fondatorii.

Meniul Meygu

De stabilirea rețetelor Meygu s-a ocupat Chef Hadi, care are o bogată experiență în restaurante din America, Iran și România.

creveți
Chef Hadi

Majoritatea preparatelor sunt de inspirație americană, singura rețetă cu influențe persane fiind Pistachio Crunch, creveții înveliți în crustă de fistic și serviți cu salsa de mango și sos bang-bang.

creveți
Pistachio Crunch

Și, pentru ca surpriza să fie completă, în meniul Meygu te așteaptă specialități care te vor face să vezi creveții cu alți ochi. Ai la dispoziție mai multe tipuri de burgeri, tacos și wraps, precum și creveți gătiți cu diferite cruste și condimente, serviți cu sosuri homemade și salsa de mango.

Iată doar câteva dintre preferatele clienților:

#Meygu Burger combină gustul delicios al creveților pe grătar cu salata coleslaw în stil asiatic, sosul tartar homemade și salsa de mango.

Meygu Burger

#El Taco Loco este o delicatesă care duce taco-ul la un alt nivel: creveți pe grătar, tortilla, varză roșie și albă, eșalotă, roșii, coriandru, sos bang-bang de casă și sos cremos de avocado sau cu salată de lime și mango.

creveți
El Taco Loco

#Cute and Silly Burger conține creveți la grătar, mozzarella, chiflă brioșă prăjită cu unt, salată de mango, ceapă prăjită crocantă, ceapă roșie, varză roșie și albă, murături, roșii, maioneză picant și sos tartar de casă, servit cu salsa de mango.

Cute and Silly Burger

#YummyCado îmbină gustul creveților cu felii cremoase de avocado, microgreens, uei de trufe și semnițe de susan, totul pe o felie prăjită de pâine cu cărbune vegetal.

YummyCado

Pe lângă specialitățile cu creveți, poți savura, de asemenea, cafea de specialitate sau ceai și asta pentru că „ne-am dorit ca MEYGU să fie un loc cald și primitor, o sufragerie urbană să zicem, din care sa nu lipsească ceaiul și cafeaua, focusul nostru fiind creveții, bineînțeles„, după cum explică Sara.

Le plac românilor creveții? Se pare că da și asta s-a văzut în vânzări chiar din prima lună de la deschiderea Meygu.

Planurile Meygu

Pentru perioada următoare, Sara spune că au în vedere extinderea localului și a echipei. În plus, meniul se va îmbogăți treptat și cu alte specialități care să pună în valoare savoarea creveților.

Suntem în continuă căutare de idei. Ne place provocarea de a adăuga item-uri noi și interesante„, mărturisește ea.

fotografii: Meygu

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.