Never stop learning, spune un binecunoscut dicton cu care sunt întru totul de acord. Orice nouă deprindere, orice nouă pasiune studiată și aplicată sunt un câștig pe termen lung, mai ales din perspectiva antrenării minții. Cercetătorii ar numi asta drept “neuroplasticitate”, adică modalitatea de creare a unor conexiuni neuronale noi ca răspuns al creierului la stimulii și condițiile la care suntem expuși.
Mai mult de atât, ca adulți ne putem alege cursuri care să ne învețe acele lucruri pe care nu le-am învățat pe când eram copii (deși poate ne-am fi dorit) sau pe care le-am descoperit recent că ne sunt dragi și că ne suscită interesul.
Pentru cei dintre voi care vor să învețe ceva nou, Fundația Calea Victoriei (ONG-ul care organizează peste 100 de tipuri de cursuri din toate domeniile pe care ți le-ai putea închipui) are un discount de 20% pentru o serie de cursuri dacă te înscrii în perioada 25 august – 01 septembrie.
Iată câteva dintre cursurile cu care te îmbie Fundația Calea Victoriei și care beneficiază de discount :
- Cum ne prezentăm la interviul de angajare?
- How to be a lady. Exerciții de feminitate
- Atelier de content writing
- Dostoievski și romanele sale celebre
- Atelier de actorie și improvizație
- Club online de Mindfulness – practica prezentului
- Poveștile trupului – explorări psihosomatice
- Romantismul european. Artă, modă și societate
O parte din cursuri se desfășoară la sediul Fundației din strada C.A. Rosetti nr 47, etaj 1, iar o parte sunt organizate online.
Cel mai fain lucru este că la cursurile Fundației Calea Victoriei atmosfera este relaxată, nonconformistă și interactivă, făcându-te să înveți lucrurile cu plăcere și fără rigiditatea din învățământul clasic școlar (fără examene, restricții sau catedră).
Despre Fundația Calea Victoriei
Fundația Calea Victoriei și-a început activitatea în ianuarie 2008, iar până în acest moment, peste 60.000 de persoane au accesat cursurile organizate.
Cursurile şi atelierele sunt axate pe următoarele domenii: Antropologie şi Folclor, Arte plastice, Arhitectură şi Istoria Artei, Astronomie, Bucureşti – istorie, patrimoniu şi artă, Cinematografie şi Teatru, Istoria Costumului şi Modă, Design interior, Dezvoltare personală, Filozofie şi Istoria religiilor, Fotografie, Istoria României şi universală, Jurnalism şi Scriere Creativă, Muzică clasică şi contemporană, Literatură.
Lectorii Fundației sunt personalităţi ale vieţii culturale, profesori, cercetători sau artişti din diverse domenii, care prezintă subiectele propuse în mod original, carismatic şi în dialog cu cursanţii. Printre aceștie se numără: Georgeta Filitti, Neagu Djuvara, Adina Nanu, Vintilă Mihăilescu, Dan C. Mihăilescu, Mihaela Irimia, Tiberiu Soare, Mirel Bănică, Mario Barangea, Filip Iorga şi alţii.
fotografii: Fundația Calea Victoriei