GiftShare – Platforma digitală care te ajută să oferi cadoul perfect

Durata: 4 minuteDe câte ori nu ți s-a întâmplat să nu ai nicio idee ce să cumperi cadou pentru o zi de naștere sau ocazii speciale precum o cununie, un botez, o petrecere de casă nouă? Și de câte ori, la rândul tău, nu ai primit cadouri care nu ți se potriveau în garderobă sau în casă? 

Cu siguranță, am fost în ambele tabere. Inclusiv în situația de a strânge bani la comun cu alți colegi/prieteni pentru a cumpăra cadou cuiva. Mai știi cum era cu strânsul banilor pentru cineva? Când toți se codeau să fie “casierul” grupului, care să aibă grija listei celor care au dat, grija restului și, de regulă, la final și grija achiziționării cadoului?

GiftShare

Dacă ar fi existat de mai multă vreme GiftShare, ce simplu ar fi fost!

Nu știi ce este și cum funcționează GiftShare? Atunci îți voi explica în continuare cum te ajută această platformă digitală să creezi o chetă digitală sau să oferi cardul cadou în baza căruia sărbătoritul să își poată alege ceva pe placul său.

Ce este GiftShare

GiftShare este un proiect antreprenorial inițiat în 2018 de patru prieteni cu expertize în domenii diferite (financiar, legal, IT), dar care au împărtășit aceeași viziune: o platformă care să ofere posibilitatea realizării unei chete digitale și a alegerii unui cadou chiar de către sărbătorit de la unul dintre magazinele partenere ale proiectului.

GiftShare
Adina Carapencea, co-fondatoare și CEO GiftShare

Adina Carapencea este unul dintre co-fondatori și CEO GiftShare și ne spune de unde a venit ideea lansării acestui proiect antreprenorial unic pe piața românească:

Ne-a plăcut foarte mult ideea de a face un cadou așa cum se întâmplă în țările din vest, în special la evenimente de nuntă sau cununie civilă, prin deschiderea unei liste de cumpărături la un magazin unde invitații pot depunde o sumă de bani, iar tinerii căsătoriți își vor alege singuri cadoul de la acel magazin.

Ideea principală a platformei este ca sărbătoritul (sau angajatul, în cazul componentei corporate) să primească #CadoulPerfect de fiecare dată. Acest lucru se poate întâmpla doar atunci când și-l alege singur. În plus, ne place să spunem că GiftShare.ro a digitalizat cheta. Acea chetă care se întâmplă în gașcă sau la birou, când prietenii/colegii contribuie cu o sumă de bani pentru a face un cadou de grup, de o valoare mai mare“.

Cum funcționează GiftShare

Mecanismul este foarte simplu. Intri pe platforma www.giftshare.ro și îți creezi un cont de utilizator. Apoi fie alegi să dăruiești cuiva un card cadou GiftShare sau creezi un eveniment (chetă) pentru un cadou de grup, dai link-ul către prieteni/colegi (pe Whatsapp, email, mesagerie Facebook), aceștia contribuie printr-o plată securizată cu cardul bancar, iar la sfârșit sărbătoritul își alege cadoul dorit din lista de magazine partenere GiftShare.

GiftShare este un bun instrument și pentru companii care pot folosi cardul cadou GiftShare ca să-l ofere angajaților ca beneficiu extrasalarial sau ca premiu pentru diferite concursuri.

Gift Share

Magazine partenere GiftShare

În acest moment, pe platforma GiftShare sunt peste 100 de magazine partenere din categorii care să satisfacă gusturi și aspirații din cele mai diverse domenii. Iată o selecție de magazine partenere GiftShare:

  • IT&C (Altex, Mediagalaxy, evoMAG),
  • Hipermarket (Carrefour, Kaufland, elefant.ro),
  • Fashion&sport (Decathlon, H&M, Zalando, Colorescu, Izabela Măndoiu, Tudor – Personal Tailor),
  • Sănătate și frumusețe (Sephora, Therme, Cupio, Xpert Beauty, SkinMed SPA),
  • Casă și decorațiuni (Vivre, Naturlich, Piatră Online, Wagner – Arte&Povești),
  • Timp liber și divertisment (Joie de Vivre Dance Studio, Bilete.ro),
  • Experiențe (Arcturus Yachts, Float Spa, Green Adventure, Smart Experience),
  • Turism (Happy Tour, eBagaje.ro, Atra Doftana).

Platforma GhiftShare poate fi folosită oriunde în țară, însă utilizatorii noștri sunt în special persoane care folosesc tehnologia, cărora le place să facă cumpărături online, nu au o problemă în a folosi cardul bancar pentru diferite plăți online“, spune Adina Carapencea.

Sunt românii interesați să folosescă platforma GiftShare?

Dacă până acum 3 ani spuneam că profilul utilizatorului GiftShare este un corporatist tânăr, odată cu perioada pandemiei  s-a produs o accelerare a digitalizării și în cadrul altor grupe de vârstă, așa că azi ne bucurăm să vedem în platformă și persoane de 50+ care oferă un card cadou nepoților sau prietenilor“, povestește Adina Carapencea.

Utilizatorii apreciază cel mai mult flexibilitatea pe care o oferă GiftShare prin cardul cadou, pentru că alegerea unui cadou nu este limitată la un singur magazin, cum se întâmplă cu cardurile cadou obișnuite, oferite de diverși comercianți, ci sunt în prezent 107 magazine din care să poată alege cadoul potrivit.

Latura sustenabilă a GiftShare

Nouă ne-a plăcut la GiftShare că putem vorbi și despre latura sustenabilă a acestui poriect antreprenorial. Alegerea cadoului de către sărbătorit ne scutește de obiecte nefolositoare sau nepotrivite nouă și înlăturăm, astfel, risipa (câte cadouri neinspirate ajung la gunoi?).

Fiind o platformă care funcționează 100% digital, nu există carduri fizice, din plastic sau din hârtie și, în acest mod, se reduce consumul de astfel de materiale. Nu în ultimul rând, GiftShare oferă posibilitatea ca sărbătoritul (sau cel care primește cadoul prin GiftShare) să doneze o parte din bani către un ONG.

Planuri de viitor pentru GiftShare

Despre planurile pentru perioada următoare, Adina Carapencea spune că platforma se va dezvolta și îmbunătăți prin introducerea de noi funcționalități, fiind vizate de asemenea și piețele externe. “Un indicator pe care îl urmărim constant și va rămâne principal este creșterea numărului de parteneri din platformă. Ne dorim ca până la finalul acestui an să ajungem la peste 150 de magazine partenere“, precizează ea.

fotografii: Adina Carapencea, Unsplash

Articol susținut de GiftShare.

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here