Unul dintre aspectele mele preferate este faptul că în timpul verii pot (în sfârșit după o iarnă de pulovere) să îmi expun tatuajele. Am o experiență destul de îndelungată cu acestea. La 16 ani mi-am făcut primul tatuaj, în Olanda aceasta era vârsta legală care îți permitea această alegere, iar ultimul l-am terminat chiar anul acesta.
…
Diandra Agapie – licențiată la Universitatea din Maastricht ca și curatoare în arte cu specialitatea în artă non-tradițională. Aceasta s-a concentrat pe cercetarea artei conceptuale și a relației dintre aceasta, artiști și public. O dată cu întoarcerea în România, autoarea și-a făcut tranziția profesională spre design interior.
…
Din propria experiență am învățat câteva lucruri foarte importante legat de ce, cum și unde este cel mai bine să ți tatuaje. Cel mai important lucru de ținut minte este că toți ne răzgândim de-a lungul timpului. Asta nu înseamnă că ajungem să ne regretăm tatuajele, dimpotrivă. Însă trebuie să integrăm la începutul procesului faptul că este posibil să nu ne mai placă ce ne-am tatuat la un moment dat. Din acest motiv trebuie să facem decizii conștiente atunci când ne facem un tatuaj, fie el primul sau al zecelea.
Aici veți găsi ghidul despre tatuaje al unei tipe care are 9 tatuaje, iar 5 dintre care au fost cover-up-uri. Folosiți acest ghid pentru face deciziile potrivite atunci când mergeți la următoarea programare.
În acest articol vom vorbi despre cum alegem corect un artist de tatuaje, prețurile acestora și senzația de durere sau disconfort care vine la pachet cu un tatuaj. În a doua parte, vom vorbi despre cum să ne distragem atenția în timpul programării pentru a minimiza senzația de durere, ce facem după o tatuare, viitorul unui tatuaj și alți factori care trebuie luați în considerare.
Alegerea artistului
Acesta este primul pas. Este foarte importantă alegerea artistului pentru că face diferența dintre un tatuaj bun și un tatuaj pe care vrem să îl schimbăm în viitor. Căutați pe cineva care este foarte informat în ceea ce face și are multă experiență.
Recomand să găsiți o persoană care este creativă și care are talent în ceea ce face. O persoană pasionată de ceea ce face, în special în domeniul creativ, va produce niște rezultate foarte frumoase.
Este important ca artistul să vă dea un feedback constructiv pe designul pe care îl doriți și să se asigure că varianta finală arată cel mai bine pe voi, luând în considerare designul în sine, în raport cu forma corpului, stilul persoanei, poziția, etc.
Nu toți artiștii pot să facă orice. Căutați un artist care are un stil cu care rezonați și care este expert în acest stil. Cineva care nu este așa priceput în stilul pe care vi-l doriți, chiar dacă vă spune că vă poate face tatuajul dorit, este posibil să producă un rezultat final care să nu fie pe placul vostru.
Asigurați-vă că salonul la care mergeți respectă toate standardele de igienă și siguranță a sănătății și persoana are cea mai nouă aparatură și este informată legat de noutățile tehnologice.
Dacă vreți mai multe tatuaje în viitor, vă recomand să alegeți un singur artist, pentru a avea coerență în stilul pe care îl aveți, dar și pentru a lucra consistent cu o persoană care știe bine ceea ce face.
Este bine și să dezvoltați o relație profesională cu artistul, să aveți încredere în el sau ea și să știți că se gândește la binele și frumusețea voastră.
Prețurile
Nu mergeți pe varianta cea mai ieftină pentru că este posibil ca rezultatul final să nu fie pe placul vostru. Un artist bun va cere un preț care să îi reflecte calitatea muncii și pe termen scurt și pe termen lung.
Ați putea în schimb să negociați un deal bun, de exemplu dacă vreți să vă faceți mai multe piese la un singur artist.
De asemenea, passion over money este esențial, așadar țineți minte acest aspect atunci când alegeți artistul. Altfel, este posibil ca în viitor, să trebuiască să investiți în plus pentru a vă îmbunătăți tatuajul și vă spun asta din proprie experiență.
Senzația de durere sau disconfort
Fiecare zonă a corpului provoacă o senzație diferită, iar aceasta depinde de la persoană la persoană și de rezistența la durere a fiecărui om. Un mic truc pe care îl puteți folosi este să ciupiți zona unde vreți să vă tatuați, iar dacă suportați senzația, veți putea să vă faceți un tatuaj acolo.
În plus, tipul de tatuaj pe care îl doriți va genera senzații diferite. Un tatuaj de tipul linework va durea mai puțin decât unul realistic, pentru că acesta constă într-un contur format dintr-o linie subțire, creată în primul strat al pielii. Cel realistic are nevoie de umbre și lucru în straturi, ceea ce înseamnă că se va lucra de mai multe ori pe o zonă care deja a fost tatuată o dată.
Dimensiunea tatuajul este un alt factor de luat în considerație, tatuajele mai mici fiind evident mai ușor și mai rapid de făcut, având o suprafață mai mică de desen și mai puține detalii.
În plus, dacă tatuați pe o zonă cu o cicatrice, aceasta este posibil să fie mai sensibilă, dar, din nou, asta depinde de la persoană la persoană.
Primul tatuaj este posibil să doară mai mult, dar pentru cei care vor mai multe, rezistența la senzațiile dureroase se creează în timp. Înainte de programare, pentru a vă ușura durerea și inflamația, medicul vostru de familie este cel mai potrivit să vă recomande ceea ce aveți nevoie. Dormiți bine cu o seară înainte, mâncați și hidratați-vă înainte de ședință pentru a fi într-un confort fiziologic optim.
Acesta este un mic ghid care să deschidă prima pagină a tatuajului în viața voastră, iar pentru detalii suplimentare citiți și partea a doua a acestui articol!
…
Diandra Agapie este o tânără vizionară multidisciplinară. Plecată în Olanda la 14 ani, aceasta a studiat management în artă și patrimoniu cu specializare în curatorship la Maastricht University. În timpul programului, a cercetat tipurile de artă non-tradiționale (în special performance art și arta digitală) și experiența publicului cu accestea.
În plus, autoarea a lucrat ca și asistent de galerie și curatoare la galeria PontArte din Maastricht, înainte să înceapă să simtă dorul față de țara în care s-a născut. Întoarsă după 9 ani din străinătate, aceasta s-a mutat la București unde a început să studieze o nouă profesie, designul de interior, pe care dorește să o practice.
Diandra ține foarte mult la aspectul multidisciplinar în orice practică a sa, luând mereu în considerație individualul, întregul și relația dintre ceea ce este individual și întregul. Toate aceste cunoștințe dorește să le dea mai departe pentru a putea fi folosite în îmbunătățirea calității vieții.
Instagram: @diandraagapie / Facebook: Diandra Agapie