Ghid de nunți | 3 x fotografi ce creează amintiri pentru o viață

Durata: 5 minute

Suntem clădiți să vrem să păstrăm amintiri. Oriunde mergem și orice am face, vrem să imortalizăm momente, chipuri, fapte. De la obiectivele turistice din vacanțe sau felurile de mâncare inedite pe care le încercăm, la portrete care să ne arate peste ani cum eram la x ani, la primii pași ai copilului sau reuniuni cu prietenii ori familia, ne dorim ca totul să fie cumva înregistrat pentru a marca trecerea noastră prin lume.

Iar când e vorba de marile evenimente din viața noastră, așa cum este nunta, dorința de a avea cele mai frumoase „amintiri” este crucială. Fotografia este instrumentul cel mai îndemână pentru a captura și păstra amintirile.

Iată de ce ne-am gândit să îți facem o recomandare de trei fotografi specializați în fotografia de nuntă care ne-au cucerit inima și pe care i-ai putea alege pentru nunta ta.

Articolul face parte din seria de recomandări #NunțiCuratorialist gândit să îți aducă sugestiile noastre care să te ajute să ai nunta pe care ai visat-o întodeauna.

Întâmplător (sau nu), toate cele trei recomandări sunt echipe formate din soț și soție ❤️. Înțeleg pe deplin ce înseamnă iubirea și uniunea a doi oameni, emoția și magia momentului, iar asta reiese din cadrele minunate pe care le regăsim în portofoliul fiecăruia dintre ei.

Wolves and Memories

Wolves and Memories îi reunește pe Ana și Tiberiu Lupașc, un cuplu atât în viața personală, cât și în business. Ana se ocupă de partea de fotografie, în vreme ce Tiberiu filmează. După propria nuntă care a avut loc în 2012, Ana și Tiberiu s-au decis să se ocupe de fotografia de nuntă.

Dacă la început a fost o muncă în paralel cu jobul full time, de 5 ani, cei doi soți au renunțat să mai fie angajați și s-au dedicat total pasiunii lor pentru fotografia și videografia de nuntă.

„Fotografia și filmarea de nuntă pentru noi înseamnă povești, amintiri, momente, emoții, trăiri, prietenie, iubire, detalii, familie. Toate acestea rămân bine păstrate în imagini reprezentând momente vii care ne vor aminti de iubirea noastră de început atunci când ne e greu, de familie atunci când suntem departe, de prieteni dragi, de un început de drum plin de iubire și speranță. Nu ne putem întoarce în timp, dar putem păstra amintirile vii prin imaginile noastre, imagini pe care le vrem reale, pline de emoții și povești”, spune Ana.

Wolves and Memories
Wolves and Memories
Wolves and Memories
Wolves and Memories
Wolves and Memories
Wolves and Memories
Wolves and Memories

Ce vor mirii de la fotografii?

„Toți mirii noștri își doresc imagini adevărate, pline de emoții sincere și sunt mereu entuziasmați de toate detaliile mărunte surprinse, detalii care fac diferența în relatarea întregii povești”, adaugă Ana.

Dacă te-au cucerit fotografiile lor, îi găsești aici.

Frames and Tales

Frames and Tales este un alt cuplu de fotografi, Teodor și Adelina Negoescu, care și-au unit destinele în 2011 și au demarat proiectul de fotografie în anul 2015. Locuiesc în Ploiești, dar sunt deschiși pentru proiecte în toată țara, precum și în afara României.

Având deviza „Stroytellers”, Teodor și Adelina au adoptat un stil de tip fotojurnalistic, documentând evenimentul cu cât mai puțină intervenție directă, cu atenție pentru detalii, pentru spunerea poveștii așa cum se derulează ea. Simplitate, autenticitate, simț al luminii sunt cele trei calități care răzbat din fiecare poveste vizuală pe care o surprind.

Frames and Tales
Frames and Tales
Frames and Tales
Frames and Tales
Frames and Tales
Frames and Tales

„Frumusețea este pretutindeni, în zâmbete și în lacrimi, în soare și în ploaie”, este crezul lor, dacă rezonezi cu stilul lor fotografic, contactează-i aici.

Land of White Deer

Dana și George Minciună sau Land of White Deer sunt cea dea a treia recomandare a noastră pentru fotografiile de nuntă. Se descriu ca prieteni buni, călători neobosiți, dornici să surprindă lumina și poveștile celorlalți. Locuiesc în Brașov, dar pot călători oriunde în țară și în afara ei (până acum au ajuns în mai mult de 10 țări printre care Franța, Italia, Austria, Germania, Tenerife sau Grecia).

Love and adventure este motto-ul proiectului lor fotografic care surprinde documentaristic iubirea și comuniunea (emoții, momente, chipuri). Dana și George iubesc natura și pădurea și asta răzbate din alegerea unor cadre naturale feerice pentru ședințele foto.

Land of White Deer
Land of White Deer
Land of White Deer
Land of White Deer
Land of White Deer
Land of White Deer
Land of White Deer

Mi-au rămas în minte lumina caldă, naturalețea cuplurilor și simplitatea care răzbat din fotografiile lor. Îi poți contacta aici.

fotografii: ©Wolves and Memories, Frames and Tales, Land of White Deer

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.