Ferme cu animale pentru excursii cu cei mici

Durata: 4 minutePentru cei, nu puțini, care nu au o “țară” unde ar putea sa vadă animale și păsări reale, nu doar din cărțile cu ilustrații sau de la televizor, există o variantă practică și distractivă: vizitarea fermelor-parc din apropierea orașului. Aici, copiii au posibiliatea de a vedea și pune mâna pe animale și păsări care, de regulă, trăiesc pe lângă gospodăriile rurale: cai, ponei, măgari, capre, vaci, oi, rațe, găini, iepuri, bibilici, gâște etc.

Dacă vreți să faceți o plimbare de weekend cu cei mici la o astfel de fermă-parc, îți dăm aici 3 sugestii de locații în care să-i împrietenești pe copii cu animalele preferate.

Ferma Animalelor

Ferma Animalelor, probabil cea mai cunoscută astfel de fermă, se află în Pantelimon, lângă București. A fost deschisă în 2009, fiind și prima fermă-parc din România destinată copiilor. Ferma Animalelor este localizată chiar lângă vechea Fermă de lapte Pantelimon (care funcționează din 1973) și are o suprafață de peste 40.000 de mp.

Aici, copiii se pot juca liber în natură în spațiile special amenajate, pot pune mâna pe animale și chiar hrăni unele dintre ele sau pot afla mai multe despre creșterea lor de la îngrijitorii Fermei. Vezi lista completă a animalelor pe care le poți vedea aici.

Alte activități care se pot face la Ferma Animalelor: plimbări cu poneiul, desen cu cretă pe aleile special dedicate pentru asta, desen pe planșele cu animalele preferate, tiroliană și trambulină, organizare aniversări pentru copii. Pentru servirea mesei, există restaurantul Căprițele pofticioase, tot în incinta Fermei.

Programul este 09.00 – 17.30, de luni până vineri, iar în weekend 09.00 – 18.30. Prețurile sunt de 14 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii, studenți și pensionari. Copiii sub 2 ani având intrarea gratuită. Există și o oferta de familie, la un cost de 45 de lei pentru 2 adulți și 2 copii.

Ferma de animale La Tzară

Ferma La Tzară se află în comuna Găiseni, accesul făcându-se de pe Autostrada A1, la km 36. Printre animalele pe care le vei vedea aici se numără: ponei, cai, capre, iepuri, purcei, viței, bibilici, struți, gâște, păuni și altele.

Copiii au posibilitatea de a mângâia și hrăni animalele, dar îi așteaptă și alte activități:

  • joc la locul special amenjat pentru diverse activități distractive (tobogan, tiroliană, trambulină, leagăne, groapă cu nisip, loc de cățărat),
  • plimbări cu poneiul și lecții de echitație,
  • ateliere de pictură și desen,
  • alergat pe pajiște și jocuri cu mingea,
  • circuit cu bicicleta prin pădure (trebuie adusă de acasă bicicleta celui mic)
  • plimbare cu bărcuțele pe iaz
  • plimbare cu căruța.

Pentru cei mari și dornici de alte aventuri, se organizează echitație, circuit cu bicicleta sau cu caii și  plimbări cu caiacul pe Argeș și chiar campat la locație (cortul este asigurat de organizatori). Se poate servi masa la restaurantul din incinta Fermei.

Prețul este de 15 lei/persoană de miercuri până vineri, iar sâmbăta și duminica este de 35 de lei/persoană. Copiii sub 2 ani intră gratuit.

Grădina Vlahiia

În Snagov, pe strada Albăstrelelor 24, se află Grădina Vlahiia, un loc în care se combină viața de fermă cu agroturismul și conservarea patrimoniului. Se regăsesc aici case tradiționale maramureșene, vechi, strămutate din Maramureș în care se oferă și  cazare pentru turiști, o bisericuță-replică a Mănăstirii Dintr-un Lemn din județul Vâlcea, o casă -muzeu al satului și o fermă în care se organizează mai multe tipuri de activități recreative.

Copiii au șansa de a interacționa cu animelele de la fermă sau de a observa rânduiala de zi cu zi a animalelor de la fermă: hrănirea și adăparea lor, țesălatul și potcovirea cailor și poneilor, mulsul vacilor, culesul ouălelor din cuibare, curățarea grajdurilor și prepararea brânzeturilor și a smântânii.

În plus, există loc de joacă special amenajat pentru copii și se pot organiza plimbări cu ponei sau cu trăsura/căruța.

Grădina este deschisă de miercuri până duminică, între orele 12-22. Biletele costa 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copiii mai mari de 2 ani și pentru pensionari, iar copiii mai mici de 2 ani intră gratuit.

Dacă mai știi și alte ferme cu animale pentru copii, împărtășește-le cu noi în comentarii.

fotografii: Ferma Animalelor, Ferma La Tzară, Grădina Vlahiia

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here