Dots Planners – un proiect antreprenorial din pasiune pentru planificare și organizare

Durata: 5 minute

Ce ar fi biroul nostru fără o agendă sau un planner care să ne ajute să fim mai organizați și mai eficienți? Iar dacă acestea sunt și frumoase, succesul aproape că vine de la sine, nu-i așa? Glumesc, dar adevărul este că un mod frumos de a-ți organiza activitatea este important pentru o stare de bine atunci când lucrezi și pentru un parcurs mai ușor al task-urilor zilnice.

Dana Iosa

Dots Planners este un proiect antreprenorial inițiat de Dana Iosa, în august 2020, pornit din pasiunea ei pentru planificare și din „dorința de a avea mereu obiective noi și importanța activităților zilnice care să ne ofere o stare de bine„, după cum mărturisește ea.

Dana s-a născut și a crescut în Alba-Iulia, orașul în care locuiește acum și unde, de altfel, se produc agendele și plannerele Dots Planners. A studiat Geografia și Litere în Cluj-Napoca, iar după încheierea studiilor, la doar 22 de ani a plecat în SUA unde a stat 10 ani, „living the American dream ?”.

Acolo am descoperit cea mai mare pasiune a vietii mele: fitness-ul și stilul de viață sănătos (de aici inspirația pentru Fitness și Meal Planner 😉 și pot spune că tot acolo am învățat ce înseamnă disciplina, motivația și acel „drive” care lipsește din păcate la noi”, povestește Dana.

În acest moment, este trainer și evaluator de limba engleză, iar din 2020, o dată cu lansarea Dots Planners, antreprenor „cu multe vise și idei frumoase, pe care vreau să le transmit celor din jur și să îi îndrum sa trăiască mai frumos, mai organizat și mai echilibrat„.

Dana iubește obiectele vintage, accesoriile aurii, să zboare cu avionul, mirosul de cafea duminica dimineața la ea acasă și să își petreacă timpul cu familia și iubitul ei.

Curatorialist: De ce ai ales acest tip de proiect, ce reprezintă agendele și plannerele în viața ta?

Dana: Pentru mine un planner sau o agenda înseamnă disciplină, motivație, scop, ghidare spre obiective și dorință; pentru că de acolo începe de fapt totul: de la un vis sau o dorință scrisă pe hârtie.

Cu câțiva ani în urmă, am realizat că timpul petrecut în fața agendei, cu o cafea în mână, mă deconectează de haosul din jur și îmi oferă acel timp cu mine de care noi toți avem nevoie; timpul în care să ne îndreptăm atenția spre lucrurile importante, timpul în care să realizăm care sunt cele mai de preț dorințe ale noastre și care sunt pașii pe care îi avem de parcurs pentru a ne atinge obiectivele, oricare ar fi acestea. Timpul în care să ne scriem pe hârtie ideile, dorințele sau ce avem de făcut în următoarea zi.

Cred în puterea dorințelor și a obiceiurilor zilnice; si de aceea îmi doresc să transmit acest ritual de a nota, de a scrie, de a planifica, de a reciti și de a învăța să ne păstrăm motivația, în fiecare zi, cu ajutorul unui planner, a unui jurnal sau a unei agende.

Care sunt principalele tipuri de produse din portofoliul Dots Planners?

Portofoliul Dots Planners cuprinde mai multe variante de Plannere si agende (Daily Planner, Weekly Planner – cu variante în Limba Engleză și Limba Română, Time Planner, Fitness Planner, Meal Planner, Desk Planner, Rețetar), la care am adăugat doua variante de căni de cafea, personalizate cu mesaje motivaționale și sacoșele din iută cu buzunar din bumbac, pentru organizarea cumpărăturilor.

De ce ai ales acest nume de brand?

Am avut dintotdeauna un citat favorit „always have something to look forward to „ un fel de „trei puncte” pentru ceea ce urmează, ce ai de planificat, ce obiective ai, ce vrei să faci mâine și in următoarea zi… (dot dot dot)

Am căutat un simbol, un cuvânt simplu, ușor de reținut, în Limba Engleză, pentru că plannerele sunt vândute pe plan internațional. Din toate acestea s-a născut DOTS.

Care dintre produse sunt cele mai solicitate de către clienți?

Daily Planner și Weekly Planner sunt cu siguranță cele doua variante pe care le folosesc cei mai mulți dintre clienți.

Daily planner-ul cuprinde pagini cu citate motivationale, liste pentru organizarea obiectivelor, rubrici pentru obiectivul zilnic principal, prioritatile zilnice si activitatile personale. La finalul paginii  gasim o sectiune pentru notite sau evaluarea intregii zile.

Weekly planner-ul este mai mult decât o agendă pentru task-uri, ședințe și întâlniri; este un work-book și un instrument esențial pentru a ne organiza ziua eficient și productiv. Cu ajutorul conținutului bine structurat, ne este mai ușor să conectăm obiectivele pe termen lung cu lista de task-uri zilnice, să ne urmărim progresul și să rămânem prezenți în fiecare zi, îndrumați de citatele motivaționale din interiorul planner-ului.

Ce tip de agende sau plannere ne recomanzi pentru acest an? Sunt noutăți comparativ cu ceilalți ani?

Planner-ul nou pentru 2022 este Time Planner, o agendă zilnică structurată pe ore, de dimineață de la ora 06:00 până seara la ora 9:00.

Am descoperit că, în această perioadă în care mulți dintre noi lucrează de acasă sau nu mai au un program bine stabilit, este mai ușor să ne organizam task-urile, întâlnirile sau ședințele de pe Zoom într-o agendă cu pagini structurate pe ore. Este un planner ideal și pentru orice domeniu în care se lucrează cu multe programări zi de zi ( medical, saloane de beauty și cosmetică etc).

Are 3 variante de copertă, este un planner micuț în format A5, ușor de purtat în geantă, care poate să devină rapid accesoriul nostru zilnic.

Fiecare colecție aduce noi plannere nișate, în ediție limitată. Până acum am avut Wellness Planner, Travel Planner și Fitness Planner. Noutatea cea mai mare pentru 2022 va fi însă, site-ul la care lucrez momentan.

fotografii: Dana Iosa

Tu cum te organizezi în activitatea ta? Scrie-ne părerea ta în comentarii!

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.