Delicate Lace sau antreprenoarea în căutarea lenjeriei de corp perfecte

Durata: 7 minute

Lenjerie de corp din materiale naturale și prietenoase cu mediul, de calitate, cu design simplu și atemporal, durabilă în timp, comodă. Aceasta era lenjeria de corp perfectă pe care o imagina și o căuta Angela Filimon.

Și, pentru că nu a găsit-o, în 2018 a decis să lanseze Delicate Lace, propriul brand de lenjerie de corp, un concept românesc, prin care să ofere femeilor din România o alternativă la produsele de serie care pun accent mai mult pe cantitatea vândută decât pe calitate și sustenabilitate.

Așa a scris Angela primul capitol din povestea Delicate Lace, din pasiune pentru lucrul bine și cu aspirația că merităm mai mult.

Angela s-a născut în Cugir și a locuit în Alba Iulia până când a venit în București ca să urmeze facultate și apoi masterul în cadrul Academiei de Studii Economice. Viața în Capitală nu a convins-o să rămână, așa că s-a întors la Alba Iulia, unde a lucrat în domeniul hotelier, apoi ca senior buyer în cadrul unei multinaționale din județul Alba.

Citește mai departe interviul cu Angela Filimon despre începuturile Delicate Lace, opțiunea de croi personalizat (how cool is that?), cum să alegem piesele de lenjerie în funcție de tipologia corpului and more.

Angela Filimon – fondatoare Delicate Lace

Curatorialist: Cum a început povestea Delicate Lace? Cum ai ajuns la decizia de a lansa un brand de lenjerie de corp?

Angela: Delicate Lace a luat naștere din dorința de a crea un concept de calitate în materie de lenjerie intimă în România, în primul rând din nevoia de a purta eu însămi lenjerie de calitate, urmând ca apoi să se transforme într-o afacere de familie. Această pasiune mi-a fost insuflată de mama mea, alături de care am ajuns să creez și să îmi pun în aplicare toate ideile.

Ce făceai – profesional vorbind – înainte de proiectul Delicate Lace? 

Înainte de a lansa brandul Delicate Lace lucram ca senior buyer în cadrul unei multinaționale, urmând ca apoi să lucrez în timpul liber, în paralel, la proiectul personal. În momentul de față sunt în concediu de creștere a copilului, mă ocup de creșterea băiețelului de 5 luni și a fetiței de 2 ani și 9 luni și de atelierul nostru.

De ce ai ales lenjerie de corp și nu un alt tip de obiect vestimentar? 

Dintotdeauna am avut o pasiune pentru această piesă vestimentară, tot cumpărând și căutând.

Mi-am dorit lenjerie de calitate, comodă, în care să mă simt foarte bine, cusută cu foarte mare atenție și rigurozitate, realizată din materiale de foarte bună calitate, plăcută la atingere și, în proporții mari, sustenabilă. Așa am dat naștere brandului Delicate Lace.

Angela Filimon purtând un body de maternitate

Cum a fost primul an după ce ai lansat Delicate Lace? Cum ai simțit gustul antreprenoriatului?

A fost o provocare. Cu fiecare an acumulez tot mai multă experiență, învăț și dezvolt tot mai multe idei, întâlnesc mulți oameni faini, de la care am de învățat, îmi place.

Cum vezi piața românească de lenjerie de corp? 

Mă bucur foarte mult să constat că tot mai multe persoane au început să cumpere lenjerie intimă de calitate, lucrate etic, local și sustenabil.

Competiția de pe piață ne face să fim tot mai buni, să lansăm lenjerie de corp de o calitate superioară, căutând materiale foarte calitative, poate chiar sustenabile, să venim tot mai aproape în întâmpinarea nevoilor clienților, cu tot felul de servicii suplimentare și nu numai. 

lenjerie de corp

Cum ți-a venit ideea să oferi opțiunea de “croi personalizat”, adică să realizezi piesele de lenjerie exact pe dimensiunile clientei?

Am vrut ca prin Delicate Lace să ofer posibilitatea fiecărei femei să își personalizeze lenjeria intimă în funcție de dimensiunile siluetei ei, deoarece se întâmplă des ca unele dintre noi să nu avem dimensiunile standard convenționale sau un corp perfect proporționat.

Așa a luat naștere Delicate Lace și a prins foarte bine, însă pentru a veni și în ajutorul acelor cliente care își cunosc foarte bine mărimile și se încadrează în tiparul de mărimi considerat standard, ulterior am introdus și această opțiune.

Mai mult decât atât, am ales să dăm formă imaginației clienților noștri. Astfel, ne invităm clienții/clientele să își conceapă propriul design de lenjerie, design pe care Delicate Lace îl materializează, folosind materialele de care dispunem în atelier și cele folosite în colecțiile de pe site.

Cum arată lenjeria intimă ideală din punctul tău de vedere? Ce calități ar trebui să aibă?

Așa cum arată și designul produselor pe care le creez, lenjeria intimă ideală este comodă, cu un design simplu, care te lasă să te miști în voie și care evidențiază liniile corpului. Realizată din materiale de calitate, sustenabile, plăcute la atingere, cu un design care să reziste în timp.

lenjerie de corp

lenjerie de corp

lenjerie de corp

De unde provin materialele folosite pentru piesele Delicate Lace? Ai găsit producători interni sau a trebuit să apelezi la cei din afara țării?

Materialele noastre provin, în mare parte, din afara țării, din Europa, pentru că, de cele mai multe ori, nu am găsit în România. Când am găsit, am cumpărat. Ne dorim să găsim producători locali, sperăm ca în urma acestui interviu să primim sugestii. De ce nu?

Ne poți oferi câteva sfaturi pentru a ne alege cât mai bine piesele de lenjerie intimă astfel încât să ne avantajeze în funcție de tipul corpului pe care îl avem?

Pentru a ne alege piesele de lenjerie intimă astfel încât să ne avantajeze, trebuie să ne cunoaștem corpul, conformația și măsurile. De exemplu, conformația ideală este cea tip clepsidră, în acest caz femeile pot purta orice își doresc, cel mai bine le vin seturile de lenjerie formate din sutien și chilot (brazilian sau tanga).

Femeile cu conformație în formă de triunghi au două opțiuni, fie pun accent pe șolduri, că tot sunt la modă șoldurile voluptoase, fie pe partea superioară pentru a crea proporționalitate. În acest caz, un set (bustieră și chilot) care să creeze volum în zona bustului va proporționa vizual silueta.

Femeile cu siluetă tip dreptunghi, cu talie nedefinită, cu șolduri și umeri cam de aceeași dimensiune, ar trebui să aleagă un corset, un body sau chilot cu talie înaltă. Femeile care au corpul în formă de triunghi răsturnat, cu umerii mai lați decât șoldurile, ar trebui să poarte body sau lenjerie care să se lege după gât, în funcție de ce parte a corpului preferă să o pună în evidență.

Femeile cu forma ovală, mai proeminentă în jurul taliei, ar trebui să opteze pentru lenjerie intimă de tip chemise de culori inchise, care să ascundă surplusul din jurul taliei.

Care este prototipul femeii care alege piesele de lenjerie de corp Delicate Lace? Cum o vezi?

Femeia care alege Delicate Lace este o femeie puternică, independentă, activă, care preferă simplitatea într-o lume a excesului și pune preț pe calitate.

lenjerie de corp

Acum te ocupi exclusiv de Delicate Lace sau mai ai și un alt job?

Sunt în concediu de creștere a copilului de la jobul pe care îl aveam și mă ocup de creșterea celor doi copii și de atelier, alături de mama mea. Fetița cea mare este micul meu ajutor. Mă ajută să pregătesc coletele și să le predau curierului.

Ce înseamnă sustenabilitatea pentru tine și cum o aplici în cadrul proiectului Delicate Lace?

Sustenabilitatea, pentru mine, înseamnă ca prin comportamentul meu să afectez cât se poate de puțin mediul înconjurător.

Încerc să aplic cât pot de mult, atât la nivel individual, cât și în cadrul proiectului meu, de la materialele folosite, la modelele pe care le creez (modele menite să reziste în timp) și ambalaj.

Sunt mereu în căutare de materiale naturale, realizate cu un impact cât mai scăzut asupra mediului înconjurător. Sper să putem continua tendința și să putem folosi în continuare materiale sustenabile și chiar reciclate.

De ce ai ales numele Delicate Lace pentru proiectul tău antreprenorial?

Înainte de Delicate Lace a fost Delicate Bijoux, un brand de bijuterii pe care l-am lansat cu mulți ani în urmă și pe care l-am lăsat în așteptare după ce am început proiectul cu lenjerie intimă. Am foarte multe idei și de bijuterii și mi-am dorit mereu să le aduc împreună, sper ca pe viitor să pot să fac acest lucru.

Pe lângă această legătură, cuvântul delicat caracterizează și lenjeriile pe care le creez. „Lace”, care înseamnă dantelă în limba engleză, vine de la dantela realizată 100% manual de către mama și bunica mea, pe care le-am aplicat pe produse premium cu ceva timp în urmă. Vrem să continuăm și pe viitor să mai lansăm astfel de produse.

Care este piesa ta preferată Delicate Lace și de ce?

Am foarte multe piese preferate, dacă ar fi să numesc ceva anume, acestea ar fi body-urile. Îmi plac foarte mult toate, le port cu orice, sub un sacou, cu bluze de tot felul și de ce nu, sub o rochie transparentă la un festival, accesorizată corespunzător. Sunt foarte versatile. Și pe perioada sarcinii și după am purtat tot body-uri. Mă declar dependentă de ele.

lenjerie de corp

Pe lângă colecțiile de bumbac organic, microfibră-dantelă și tul, ai lansat și colecții speciale pentru perioada de sarcină, pentru mirese și costume de baie. Care este colecția care are cel mai mare succes?

Colecția cu cel mai mare succes este cea din bumbac organic, urmată de cea din microfibră, dantelă și tul și cea de costume de baie. Mai pregătim niște surprize, colecții noi, abia așteptăm să le lansăm.?

Cum îți place să începi ziua?

Ziua începe cu copilașii mei, cu strângere lungă în brațe, un pupic și râsete de voie bună. Așa îmi place să îmi încep ziua. Când nu este la serviciu și soțul meu ne acompaniază. Apoi începem lucrul, cu drag și spor.

Ce planuri ai pentru anul acesta? 

Am foarte multe planuri noi, chiar acum, de la începutul anului. În curând o să lansăm o colecție nouă, din materiale noi, design nou, o să avem colaborări și proiecte noi foarte faine. Lansăm un serviciu nou pentru lenjerii, o să oferim idei foarte frumoase de cadouri, pentru Valentine’s Day și Dragobete, de 1 și 8 martie și nu numai.

Sunt foarte nerăbdătoare, abia aștept. Mai am în minte foarte multe proiecte, sper să se concretizeze cât mai multe dintre ele. Trebuie să ne urmăriți să vedeți ce pregătim.

Ce te inspiră în viața de zi cu zi?

La fiecare pas găsesc inspirație, totul mă inspiră, oriunde privesc, ating. Este minunat să nu poți să dormi din cauza ideilor care îți vin și a entuziasmului de a le pune în practică rapid.

Fotografii: Angela Filimon

Andreea Mira
Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.