Cum să dai viață și personalitate casei tale

Durata: 3 minuteDacă te uiți la emisiunile de design interior de pe Netflix, te simți inspirată și motivată, dar, odată ce începi să te gândești mai mult, ajungi la deja legendara vorbă „socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg.”

Este nevoie de timp, răbdare, inspirație, talent și/sau disponibilitate să apelezi la un designer de interior. Peste toate acestea, orice proiect aduce cu sine o investiție financiară consistentă.
Ce poți face, totuși, atunci când vrei să „lucrezi” cu ce ai deja, să dai mai multă viață și personalitate casei tale?

Începe cu un detox:
Eliberează-te de lucrurile inutile, lipsite de funcționalitate și estetică, de cele care simți că nu aduc valoare ambientului casei tale. Eliberează vizual și fizic spațiul, fă ordine, astfel încât să vezi mai bine – la propriu, dar și la figurat, Casa.

Este un proces ce vine cu întrebarea?

“Ce fac cu lucrurile de care vreau să scap: le donez, le depozitez, le arunc?”
Le poți face pe toate trei. Trebuie doar să începi de undeva.

Donează: fă o postare pe Facebook-ul tău. Sau pune pe grupul Free Cycle – poți alege tu persoana care să primească obiectul și poate veni chiar ea să ridice.
Le poți vinde pe OLX, ai fi mirată că poți monetiza ceva ce tu nu mai folosești și de care te împiedici.
Sau așteaptă pe grupul Nu Mai Port de pe Facebook ziua în care poți vinde orice.

Inspiră-te și găsește calea:
Creează-ți un album în telefon sau un board în Pinterest și fă selecteză & screenshot la tot ce îți face cu ochiul. Trebuie să știi încotro vrei să te îndrepți cu stilul casei tale – ca în viață, în general.

Start ușor ușor:
Dacă nu ai o sumă consistentă din start de alocat pentru redecorare, alocă lunar o valoare pe care bugetul tău și-o permite și fă ușor ușor anumite achiziții de piese în direcția stilului pe care dorești să îl obții. Azi o lampă, luna viitoare o oglindă, pic cu pic chiar se face schimbarea.

Primul obiect ar putea fi o plantă de apartament, mai mare, statement, în jurul căreia să prindă și mai multă viață casa ta.
Te poți uita la Primitive Plants – ownerul este mai mult decât bucuroasă să consilieze în alegerea plantei perfecte pentru casa ta, ținând cont de toți factorii: lumină, ambient, disponibilitatea ta de a avea grijă de ea.

Un start bun pentru research-ul tău și achiziții sunt magazinele locale precum: Decoraktiva, Anda Roman, Circa 1770, The Edit, The Home, The Italian Vintage, Annterior, Philocaly.
Urmărește-le pe Instagram, vezi dacă estetica lor este ceea ce îți dorești și începe, ușor ușor, redecorarea.

Pentru mai multe tips & tricks am discutat cu Alina Alexe, owner și interior designer DECORAKTIVA

Cum ai dat tu viață casei tale și colaborărilor pe care le ai?

Alina: Traiectoria mea a fost condusă de un mănunchi de simboluri sau indicii, inspirate de cei dragi și de propriile rădăcini. În căutările mele personale, am găsit valori pe care sigur le caută și altcineva, de unde și multe colaborări cu oameni inspirați, de la meșteșugari până la… propriul tată. Cred că un interior frumos este cel care, pe lângă estetică, reflectă și credințele personale și ceea ce ne face fericiți. Deci, cel mai important trick ar fi să ne uităm la ce contează pentru noi; de aceea, Decoraktiva irizează confort pentru familie, siguranța și plăcerea unor tradiții vulnerabilizate de viața modernă și o armonie între vechi și nou.

Ce piese statement alegi pentru a potenta ambientul?

Alina: Piesele statement sunt, de fapt, soluții la niște nevoi: fie e vorba de senzația de a umple un gol unde nu găsesc produsele pe care mi le-aș dori, fie trebuie să îmi materializez o idee, un concept care contează pentru mine. De aceea, am pus pe picioare direcția de producție, ca să pot să generez, să materializez de la idee la realitate; așa ajung să se întâlnească fotolii postbelice cu tapiserii țărănești, beanbag-uri confortabile cu modele și cusături tradiționale sau lumânări. Ce mi-am dorit și nu există, m-am apucat să fac.

Recomandă cu foto 3-5 piese preferate de tine acum, din Decoraktiva.

Tu ce planuri de homedeco ai?

Andreea Cartuhttps://curatorialist.ro/
Part time digital talent, full time mom, wife and human being. Am infiintat ALOMODA in 2008, CURATORIALIST venind acum ca un gand de refresh. Al meu, al tau, al timpului dedicat unui scroll cu scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here