Ceramica Argilum – Frumusețe prin simplitate

Durata: 3 minuteAm o adevărată pasiune pentru farfurii și, în general, pentru ceramică. O masă frumos aranjată te invită la povești și la mâncare bună alături de cei dragi. Așa că, atunci când am văzut creațiile Argilum, am vrut să aflu mai multe despre cine face minunatele creații din ceramică și să vi le prezint și vouă.

Andreia Sabo

Argilum este un brand de obiecte din ceramică, lansat de Andreia Sabo, “mămică full time și cermaist part-time”, după cum se auto-definește. Andreia are 38 de ani și este din Gherla, oraș în care a crescut și continuă să locuiască și acum. După liceu, s-a angajat ca asistent de farmacie, iar mai târziu a urmat Dreptul, profesând un timp și în acest domeniu.

Cum a început totul

Ceramica a descoperit-o mai târziu, după ce a devenit mamă a două fetițe și și-a dorit să facă altceva. Acum patru ani, a decis să renunțe la job și să se dedice realizării obiectelor din ceramică.

Andreia a fost inițial o autodidactă în domeniul lucrului cu ceramica, apelând la cărți, filmulețe de pe internet și multe-multe încercări. Apoi a urmat și un curs. Toate obiectele create sunt realizate manual, fără roata olarului sau turnare în matrițe.

Am încercat diverse tehnici și mase ceramice și am realizat că este un medium maleabil, prin care pot să îmi exprim ideile prin formă, ritm, textură, iar asta m-a captivat de la început. Cel mai mult îmi place momentul în care obiectul ajunge în forma sa finală, încă umedă, plăcută la atingere, încă se poate retușa pe ici-colo, dar e palpabil, devine real, se poate contempla“, povestește Andreia despre pasiunea ei pentru ceramică.

Tipuri de ceramică Argilum

Andreia a început cu plăci ceramice (gresie și faianță), apoi, în scurt timp, a trecut la veselă și obiecte decorative funcționale inspirate în special din arta primitivă (sculptura tribală din lut), forme organice, corali și din frumusețea formelor de bază.

Dacă, în general, piesele de ceramică Argilum sunt unicat, există și o colecție numită “Native People”, vaze modelate în forme simple, cu buric, care vorbesc despre simplitatea vieții și întoarcerea la valorile de alta dată.

Colecția de veselă cuprinde farfurii, boluri, căni, platouri, fructiere, untiere. “Am dorit să ofer colecției de veselă un design minimalist, atemporal și ușor de asortat, pentru care am optat să mă folosesc de culoarea naturală a ceramicii și glazură uni, ca să reflecte lumină, căldură și liniște“.

Până la urmă de asta avem nevoie când ne așezăm la masă, de o pauză, o trecere de la agitație la liniște.

În portofoliul Argilum găsim și o colecție de bijuterii din ceramică, într-o cantitate limitată, dar Andreia are în plan ca în viitor să o extindă și să o diversifice.

Produsele Argilum le poți comanda pe pagina de Facebook sau de Instagram.

Tot ce este handmade are o amprentă personală lăsată de cei care la creează, le îngrijesc, după care le ambalează cât frumos pot ei și le lasă pe drumul lor“, încheie Andreia.

 

fotografii: Argilum

Andreea Mirahttps://andreeamira.ro/
Creatoare de povești scrise și vizuale. Fotografă de food (aruncă un ochi pe www.instagram.com/andreea.mira), food blogger @www.infarfurie.ro și profesionistă în comunicare cu peste 15 ani de experiență. Sunt mamă a doi copii minunați care mă ajută adesea să văd lumea cu alți ochi. Îmi place să beau cafea, să alerg dimineața, să admir case vechi și să descopăr poveștile celorlalți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here